WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

Yritteliäs WP 35 jäi ilman palkintoa

26.12.2013

Tapaninpäivänä nähtiin Kämärillä varsin kiivastunteinen ottelu, jossa kaksi pelaajaa ajettiin suoralla punaisella suihkun puolelle. Suurella sydämellä taistellut WP 35 joutui kuitenkin nöyrtymään JPS:lle, kun loppulukemat kirjattiin vieraille 3-5 (0-2).

Heti alussa oli selvillä, että WP tulee taistelemaan tosissaan kauden avausvoitosta. Valmennusjohto painotti ennen ottelua, että puheet on nyt lopetettava ja siirrettävä sovitut asiat teoiksi kentälle. Tämän joukkue tosiaankin teki. WP lähti karvaamaan rohkeasti ylhäältä ja se sekoitti punapaitojen pelinavausta. Tämä avasi monia tekopaikkoja, mutta avausjaksolla WP jäi ilman maalia. Tai oikeastaan pallo saatiin kerran maaliin, mutta tätä tuomaristo ei huomannut. Niko Nissisen kulmalyönti kimposi JPS-maalin kattoon aivan yläriman viereen maalin sisäpuolelle ja WP alkoi jo juhlia osumaa, turhaan.

20 minuutin kohdilla vieraiden Otto Töytärin todella tarkka veto yläkulmaan upposi hyviä otteita esittäneen A-P Ahon selän taakse ja seitsemän minuuttia myöhemmin Mikko Rytkönen karkasi tekemään 0-2 WP-puolustuksen välistä. Maalien jälkeen peli meni melko rumaksi. Ensin vieraiden Mikko Tammilehto teloi polvella Mikko Kilpeläisen ja katseli punaista korttia. Onneksi Kilpeläinen selvisi tilanteesta ilman vammoja ja Tammilehto pyyteli tilannetta anteeksi tauon jälkeen. Hieno ele häneltä ja voi olla, että valmentajaisä Esko pitää pojalleen pienen puhuttelun illalla kotona. Pian tämän jälkeen kotijoukkueen Stanislav Klyushanov kävi kostamassa tilanteen ja sikaili itselleen punaisen. Avausjaksolta jäi siis jossiteltavaa, sillä Aleksi Puustinen ja Lasse Karppinen osuivat kerran mieheen tolppaan ja lisäksi JPS-veskari Ville-Matias Lammi venyi pariin loistotorjuntaan. Jakson yleisilme oli kuitenkin hyvä ja kotiyleisölle tarjottiin pitkästä aikaa tunteita herättävää viihdettä.

Toiselle jaksolle WP laittoi lisää höyryä koneeseen ja tunnin kohdalla joukkue iski kaksi nopeaa maalia ja tasoitti ottelun 2-2:en. Ensin Jukka-Pekka Hoffrén nousi liberon tontilta ja löi komean osuman ja pari minuuttia tästä Niko Nissinen viimeisteli maalinedusruuhkan jälkeen tasoituksen. Syöttöpisteen tähän osumaan sai Antti Jurvanen, jolle tehopiste oli uran ensimmäinen liigatasolla. Viisi minuuttia tästä ja Joni Kauhanen löi kotijoukkueeen yllätysjohtoon. Ilo jäi kuitenkin erittäin lyhyeksi, sillä Tuomas Rintalan tasoitus syntyi minuuttia myöhemmin. Tämän jälkeen WP:n koneesta alkoi loppua bensa ja karvauksen taakse jäi liikaa tilaa. Rytkösen rankkarimaali ja Anssi Hännisen 3-5 – osuma viisi minuuttia ennen loppua olivat liikaa kotijoukkueelle ja näin JPS korjasi sarjapisteet.

Kaiken kaikkiaan voidaan siis todeta, että WP 35 pelasi kauden parhaan pelinsä. Taistelutahto ja yritys olivat hyvällä tasolla. Tällä kertaa se ei vielä riittänyt, mutta uuden iskun paikka on jo sunnuntaina 29.12. kun vastassa on Mikkelin Kampparit vieraskentällä. Tuomarikolmikko Tuhkanen-Ruippo-Niiranen sai kovaa kritiikkiä kummaltakin vaihtopenkiltä sekä katsomosta. Rehellisesti sanottuna muutama vihellys tai niiden puuttuminen hämmästyttivät.