WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

WP 35:lle voitto ja tappio lauantaina

10.11.2013

Turnausisäntä WP 35 jatkoi Suomen Cup – otteluitaan lauantaina Botniaa vastaan. Alla oli tappio Kamppareille, mutta voittotili aukesi Botnian kustannuksella lukemin 6-4 (5-2).

Avausjakso oli varsinaista maali-iloittelua kotijoukkueen osuttua peräti viidesti ensimmäisen 20 minuutin aikana. Ensimmäisen iski Stanislav Klyushanov neljän minuutin kohdalla, mutta heti perään Botnian Josua Eronen tasoitti kulmasta. Tämän jälkeen Henrik Kosonen ja Iiro Karppinen onnistuivat maalinedusruuhkista. WP jatkoi myllytystään ja Niko Nissisen kaksi osumaa toivat keltaisille 5-1 – johdon pelikellon näyttäessä aikaa 16 minuuttia. Botnia kavensi taukolukemat varkautelaislähtöisen Tomi Herrasen onnistuneella kulmalyönnillä.

Varsin vakuuttavan avausjakson jälkeen WP 35 sortui mukaan Botnian ”kävelyvauhtiin”, joka johti siihen, että liike kentällä loppui ja Botnia päästettiin aivan turhaan peliin mukaan. Botnian nimellinen hallinta johti 3-5 – kavennukseen 45 minuutin kohdalla Josua Erosen osuessa vapaalyönnin jälkitilanteesta. Kertaalleen ennen kavennusta sinipaidat saivat pallon ylärimaan. Lisää seurasi 50 minuutilla, kun Tuomas Määttä toi helsinkiläiset jo maalin päähän rangaistuspilkulta. Hetkeä aiemmin Lasse Karppinen oli hukannut läpiajon toisessa päässä. Botnia ei kuitenkaan saanut tasoitusta aikaan ja kotijoukkueen piinan päätti Niko Nissisen hattutempun täydentänyt osuma minuutti ennen loppua.

WP-maalivahti Eemeli Puustinen antoi muutaman pahan irtopallon, mutta yhtään maalia ei voi hänen piikkiinsä laittaa. Haaparannalla edustusuransa nollapelillä käynnistänyt Puustinen on torjunut kolmesta pelaamastaan ottelusta kaksi voittoa.

WP 35 tehot ja jäähyt:

Niko Nissinen 3+0, Stanislav Klyushanov 1+1, Henrik Kosonen 1+0, Iiro Karppinen 1+0, Aleksi Puustinen 0+2, Lasse Karppinen 0+1, Joni Kauhanen 0+1

Aleksi Puustinen 2 x 6min, Iiro Karppinen 6min ja 3min, Juhani Heinonen 6min.

____________________________________________________________________________________________________________________________________

Iltaottelussa WP kohtasi toisen helsinkiläisjoukkueen, kun vastassa oli HIFK. Hallitseva suomenmestari oli yksinkertaisesti liian vahva keltapaidoille ja vieraiden voittolukemat kirjattiin 4-1 (3-0). Vain A-P Ahon huippuotteet maalissa pelastivat kotijoukkueen suurinumeroiselta tappiolta.

HIFK lähti oletetusti hallitsemaan peliä alusta lähtien, eikä WP päässyt juuri minkäänlaisiin tilanteisiin. Ahon nolla piti 11 minuuttia, kunnes Jyväskylästä punapaitoihin siirtynyt Joni Vuopio hassutteli koko kotijoukkueen puolustuksen läpi ja karkasi tekemään ottelun avausmaalin. Lisää seurasi Aku Ojasen ja Vuopion toimesta ja 23 minuutissa vieraat karkasivat kolmen maalin johtoon WP 35:n tuskaillessa pelinavauksensa kanssa. Kovaa karvannut HIFK puudutti rauhalliset hyökkäyksiinlähdöt omalta alueelta. Vuorotellen ruuhkaan ajoivat niin Joni Kauhanen, Karppisen veljekset, kuin myös Jukka-Pekka Hoffren. 26. minuutilla nuoremman Karppisen eli Iiron hyvä nousu kuitenkin onnistui ja WP:lle tuomittiin rankkari. Aleksi Puustinen ei kuitenkaan laittanut palloa sisään ja näin taukolukemat olivat 0-3.

Toisen jakson alkuun keltaiset piristyivät hieman ja Hoffrenin kavennusosuma syntyi tarkalla lyönnillä 32. minuutilla. Vain pari minuuttia tästä Jussi Hyry kuitenkin lisäsi HIFK-johdon 4-1:en maalivahti Christoffer Huberin pitkän avauksen jälkeen. Tämän jälkeen A-P Aho hikoili maalillaan sen verran, että edellä mainitut lukemat säilyivät loppuun saakka. Viimeiseen kahteenkymmeneen minuuttiin ei käytännössä tapahtunut mitään mainittavaa. Peli pelailtiin loppuun ja HIFK korjasi selkeän ja ansaitun voiton. WP hävisi ehkä eniten luisteluvoimassa ja pelinavauksessa.

Tappio tarkoitti sitä, että WP 35 pelaa sunnuntaina Suomen Cupin sijoista 5 ja 6. Vastustaja selviää vasta sunnuntain viimeisessä alkulohkopelissä Narukerä – JPS. WP:n sijoitusottelu sunnuntaina 10.11. klo 13:30. Tervetuloa!