WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

WP 35 sai pitkän putken poikki

28.11.2011

WP 35 otti kauden ensimmäiset pisteet Jyväskylässä pelatussa kotiottelussa, kun Porin Narukerä kaatui 3-2 (1-2). Tiivisti läpi ottelun puolustanut ”kotijoukkueen” sankareiksi nousivat keskikentän Iiro Karppien ja Jukka-Pekka Hoffrén. Karppisen loppuhetken soolon päätteeksi tuomittiin rangaistuslyönti ja J-P Hoffrén pamautti rankin varmasti maalin 87. minuutilla. WP 35 ennätti pelata 699 päivää Bandyliigassa ilman voittoa.

Ensimmäisellä jaksolla varkautelaiset saivat myötätuulen taakseen, mutta ottelun kuva oli alkuminuuteista asti selkeä, Narukerä piti palloa ja WP 35 keskittyi tiivisti puolustamaan libero Sami Jokisen johdolla. WP 35 iski ottelun avausmaalin parinkymmenen minuutin kohdalla, kun mainiolla peli päällä ollut Iiro Karppinen onnistui siirtämään kotijoukkueen 1-0 johtoon, keltapaidat ennätti johtaa vain muutaman minuutin, kun Narukerän maalitykki Tomi Mustonen tasoitti rangaistuslyönnistä 1-1:een. Reilun puolen tunnin kohdalla Narukerä siirtyi ansaitusti johtoon, kun joukkueen kapteeni Heikki Hyvönen oli ensimmäisenä paikalla irtopallossa. Ensimmäinen jakso oli Narukerän painostusta vastatuulesta huolimatta, eikä WP päässyt maalipaikkoihin.

Toisella jaksolla jatkettiin siitä, mihin ensimmäisellä jäätiin. Narukerä myllytti, mutta WP taisteli ja puolusti erinomaisella asenteella. Jakson alussa Narukerällä oli etsikkoaika, mutta kotijoukkueen onneksi tolpat pelastivat lisämaaleilta. Ottelun käännekohdaksi muodostui J-P Hoffrénin 2-2 tasoitusmaali tunnin kohdalla. Hoffrén seurasi pitkän soolon päätteksi oman irtopallon verkon perukoille. Tässä vaiheessa alkoi Narukerän usko loppua ja WP pääsi peliin paremmin mukaan, Narukerä joutuikin jakson puolivälissä käyttämään aikalisän. Ottelun ratkaisu nähtiin 87.minuutilla, kun Karppinen riisti laidassa pallon ja ajoi röyhkeästi maalille. Kerä puolustuksella ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kaataa Karppinen rangaistuslyönnin arvoisesti. J-P Hoffrén kesti paineen ja iski ottelun loppulukemat 3-2. Lopun rynnistys ei tuottanut enää Narukerälle tasoitusta ja näin pisteet WP 35:lle.

Kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla, hyvin ylöspäin pelanneet Karppinen ja J-P Hoffrén, keskikentällä alaspäin raataneet Joni Kauhanen ja Lasse Laakkonen sekä erinomaisesti pelannut alaviisikko Jokinen- Henrik Kosonen- Mikko Kilpeläinen- Tomi Herranen- Aleksi Puustinen.

Narukerän näkyvimmät pelaajat olivat sivutuki Esa Oksanen ja keskikentän Aleksi Vihtilä ja Timo Niemi.

Maan parhaisiin päätuomareihin kuuluva Juha- Matti Kanniainen apunaan Jyrki Rekilä- Harri Siniaalto vihelsivät hyvin.

WP 35 jatkaa sarjaa tulevana viikonloppuna, kun tuplakotiotteluihin saapuu vieraaksi OLS ja ToPV. Toivottavasti Kämärin kotikenttä saadaan pelikuntoon.

2024 © WP 35 | Design: HAAJA