WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

P21:n kotikausi päättyi komeaan voittoon!

20.02.2013

WP 35 pelasi viimeisen kotiottelunsa Nuorten Bandyliigassa, kun tiistaina vastassa oli JPS Jyväskylästä. Varkautelaisten vahva esitys tyrmäsi punapaidat lukemin 14-1 (5-1).

WP lähti otteluun ryminällä ja ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen niin Jimi Heinonen kuin Nico Nevalainenkin olivat käyneet koettamassa onneaan rangaistuspilkulta, tuloksetta. Heinonen laukoi ohi, ja Nevalaisen vedon Ville-Matias Lammi torjui. Reilun vartin kohdalla keltapaitojen maalihanat aukesivat Kristian Paukkosen toimesta komealla läpiajomaalilla. Heinonen paikkasi hukatun rankkarin onnistumalla Nevalaisen syötöstä. Minuutti tästä, JPS sai ainoan maalinsa, kun Patrik Jääskeläinen suti irtopallon sisään lähietäisyydeltä. Ja jälleen minuutti edellisestä, soi toisessa päässä kenttää, kun Joel Juvonen onnistui kulmalyöntihässäkän päätteeksi. WP onnistui vielä kahdesti, joten tauolle mentiin kotijoukkueen 5-1 – johdossa.

Toisella jaksolla JPS oli aseeton. WP jatkoi pallonhallintaa ja syöttöpeli pyöri mukavasti. Pallonpitoa olikin hyvä harjoitella loppukauden ratkaisupelejä silmällä pitäen, sillä vastus kovenee lopputurnauksessa huomattavasti. Keltaiset mättivät maaleja tasaiseen tahtiin läpi toisen puoliajan ja kymppi tuli täyteen 71 minuutin kohdalla, kun Heinonen onnistui jälleen Nevalaisen esityöstä. Välillä WP:n puolustusinto ymmärrettävästi lopahti, ja JPS sai lisää tilaa keskialueella. Tämä ei kuitenkaan näkynyt tulostaululla, vaan WP-puolustus Robert Ruipon ja Mikko Kilpeläisen johdolla onnistui katkomaan hyökkäykset. Maalivahti Eemeli Puustisen ei tarvinnut venyä huipputorjuntoihin ja hänelle tuskin tuli edes hiki koko ottelun aikana. JPS-maalivahdeille sen sijaan tuli hiki. Ville-Matias Lammi sai tarpeekseen tilanteessa 7-1, ja maalille luisteli Samuli Gerovoi. Hänen taakseen meni toiset seitsemän, ja WP:n voittolukemat kirjattiin 14–1.

”Tämmöistä pelailuahan tämä oli, johtuen vastustajan tasosta. Vielä pitäisi saada nopeammin keskialue tukittua ja se vaatii paljon töitä keskikentän miehiltä”, tuumaili WP-valmentaja Anssi Reijonen ottelun jälkeen. Kotijoukkueen esityksessä positiivista oli se, että oma pallollinen peli toimi Kampparit-ottelun tapaan hyvin. Myöskään jäähyjä ei otettu ja ottelu pysyi siistinä. JPS sortui kolmeen peräkkäiseen jäähyyn ensimmäisen jakson lopussa ja tämä viimeistään hyydytti punapaidat.