WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

P21: WP 35 välieriin!

18.02.2014

Nuorten Bandyliigan runkosarjan päätösottelussa maanantai-iltana oli toden totta suuret panokset. Voittajan kausi jatkuisi ja tappio tarkoittaisi kesälomaa. Lappeenrannan Kisapuistossa nähtiin varkautelaisjuhlat, kun WP otti lopulta selvän 1-6 (1-2) – vierasvoiton Veiterästä.

Ottelu päästiin aloittamaan hyvällä jäällä, mutta sumu haittasi peliä melkoisen paljon. Pitkiä kaaripalloja oli todella vaikea nähdä sumun keskeltä. WP 35 lähti hallitsemaan pallollista peliä Veiterän valuessa omalle alueelleen oikeastaan koko ajan kymmenen miehen voimin. WP:n nimellinen painostus palkittiin avausmaalilla hieman ensimmäisen vartin jälkeen. Ville Koskisen antama kulma epäonnistui, mutta Niko Nissinen katkaisi syötön ennen ensimmäistä lyöjää ja syötti maalin eteen Jokke Jokiselle, joka ohjasi pallon takakulmaan suoraan syötöstä. Veiterän tasoitus tuli nopeasti ja tilanne oli joukkueen ainoa todellinen maalipaikka koko jakson aikana. Vieraiden maalilla Eemeli Puustinen ei onnistunut liimaamaan Aapo Kyllösen lyöntiä ja irtopalloon ehti ensimmäisenä Joel Reponen. Taukolukemat 1-2 löi Niko Nissinen rangaistuslyönnistä. Tilannetta edelsi Joel Juvosen hyvä haasto rankkialueelle oikealta laidalta.

Toisen jakson alkuun WP ratkaisi ottelun lopullisesti. Juvosen 1-3 – maali lähietäisyydeltä heti jakson alussa vapautti keltapaitojen peliä. Osuma oli hienon hyökkäyskuvion tulosta. Juvonen käynnisti hyökkäyksen oikean sivutuen tontilta ja pallo liikkui Jimi Heinosen kautta Kristian Paukkoselle, joka vapautti Juvosen maalintekoon. Viisi minuuttia myöhemmin Heinonen lisäsi WP:n johtoa maalivahti Puustisen pitkän heiton seurauksena. Ennen tunnin täyttymistä Niko Nissinen onnistui vielä toisessa rankkarissaan ja kolme maalia 15 minuuttiin oli ratkaissut ottelun. Veiterä sai oikeastaan vain yhden vaarallisen maalipaikan, mutta Puustinen otti todella komean torjunnan. Valkopaidat hölmöilivät monta turhaa huitomisjäähyä, joka ei sinänsä yllättänyt ketään. Varkauden ottelussa tammikuussa Veiterä kulutti jäähypenkkiä 80 minuutin edestä, maanantaina he selvisivät 55 minuutilla. Isäntien Ville Hatara otti kolmannen jäähynsä reilun tunnin pelin jälkeen ja tämä tarkoitti suihkukomennusta.

Täytyy antaa tunnustusta päätuomari Ilkka Vainikalle, sillä oikeudenmukainen linja oli parasta tuomarityöskentelyä tämän kauden Nuorten Bandyliigassa. Vajaalle joutunut Veiterä lopetti pelaamisen käytännössä vartti ennen ottelun päättymistä ja loppu pelailtiin WP:n luodessa vielä muutamia hyviä maalipaikkoja. Loppulukemat 1-6 iski Jimi Heinonen jälleen rankkarista. Voitto tarkoitti siis sitä, että WP nousi Veiterän kanssa tasapisteisiin ja meni keskinäisten otteluiden perusteella neljänneksi. Välierässä vastaan tulee runkosarjan voittanut Botnia, jolle kauden runkosarjapelit hävittiin 1-6 ja 1-5. Haaste on valtavan suuri, mutta välierä on vain yksi ottelu, jossa ihmeitä voi tapahtua.

Ottelun ratkaisu: Paremmalla asenteella ja kovalla tunteella joukkueena pelannut WP 35 jaksoi kärsivällisesti haastaa Veiterän puolustussumpun. Päätä ei lyöty seinään vaan kerrankin ajateltiin ja kierrettiin muuri laitojen kautta.

Man of the match: Joel Juvonen, joka hankki 1-2 – maaliin johtaneen rankkarin ja iski itse vapauttavan 1-3 – osuman, oli ottelun paras pelaaja.