WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

P21: WP 35 kärsi tappion Botnialle

27.02.2013

Nuorten Bandyliigan runkosarja päättyi varkautelaisten osalta maanantaina, kun vastassa oli Helsingin Botnia. Oulunkylän kiitoradalla pelatun ottelun selkeä voittaja oli valkopaitainen kotijoukkue ja lukemat kirjattiin päätösvihellyksen jälkeen 9-2 (5-1).

Ottelun ennakkoasetelmat olivat selkeät. Botnia oli ennakkosuosikki ja WP:n piti yrittää rimpuilla kyydissä niin pitkään kun mahdollista. Tämä ei kuitenkaan onnistunut alkuunkaan ja viiden minuutin pelin jälkeen kotijoukkue oli karannut jo 2-0 – johtoon. Botnia jatkoi hallintaansa ja teki maaleja tasaiseen tahtiin. 27 minuutin kohdalla Teemu Määtän taiteilema 5-0 oli lopun alkua varkautelaisille ja päät painuivat. Hyvästä yrityksestä huolimatta WP:llä ei ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia yllättää Botniaa, sen verran vakuuttavasti valkopaidat pelasivat. Positiivista oli kuitenkin se, että palloa pystyttiin pitämään omalla joukkueella eikä siitä heti luovuttu. Paljonkohan olisi hävitty, jos olisi roiskittu pitkää ja odotettu Botnian pyöritystä? Helsinkiläisten kovasta tasosta kertoo myös se, että ensimmäisen jakson kaikki maalit merkittiin eri pelaajan nimiin. Vähän ennen taukoa varkautelaiset onnistuivat kaventamaan, kun Jimi Heinosen lyönti löysi tiensä ohi Kevin Söderlingin.

Toiselle jaksolle WP lähti parantamaan peliään ja hakemaan tärkeää tuntumaa Oulunkylän valtavasta kentästä ajatellen lopputurnausta. 48 minuutin kohdalla Söderling yllätettiin toistamiseen, tällä kertaa Joel Juvosen toimesta. WP onnistui myös toisella kolmevarttisella pitämään palloa hallussaan ja syöttöpeli onnistui jopa hyvin verrattuna joukkueiden ensimmäiseen kohtaamiseen. Ratkaisevat syötöt hyökkäysalueella kuitenkin viipyivät, tai niitä ei saatu haltuun hyvistäkään tarjoiluista huolimatta. Yleisen huolellisuuden ja omien virheiden välttämisen myötä tulos olisi ollut varmasti paljon positiivisempi. WP:llä on kyllä aineksia yllätykseen lauantain välierässä, jos koko joukkue onnistuu täydellisesti. Botnia kaunisteli vielä loppulukemia merkityksettömässä ottelussa, joka ei herättänyt suurempia tunteita kummassakaan joukkueessa. ”Ei ollut oikein tunnetta mukana, kun ei ollut panosta. Lauantaina sitä on senkin edestä ja pistetään kaikki peliin, ei tarvitse säästellä mitään.” kommentoi WP:n Jimi Heinonen.

WP 35 tehot ja jäähyt Botnia-ottelussa:

Jimi Heinonen 1+0, Joel Juvonen 1+0, Niko Nissinen 0+2.

Robert Ruippo 10 min, Nico Nevalainen 10 min.

Ottelun MVP: Teemu Määttä, Botnia

Ratkaisu: Botnian ylivoimainen pelaajamateriaali riitti tuomaan varsin selkeän voiton. WP tosin auttoi asiaa muutamalla lahjamaalilla. Ne kun saadaan pois, niin lauantain välierästä voidaan odottaa paljon tasaisempaa vääntöä.

2024 © WP 35 | Design: HAAJA