WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

P15: WP 35 Kevekan kolmas

17.11.2013

P15 jatkoi Keveka-turnaustaan sunnuntaina ottelulla PaSaa vastaan. Turnaukseen ennakkosuosikkina lähteneet imatralaiset korjasivat niukan 2-1 – voiton ja varmistivat samalla koko turnauksen mestaruuden.

Ottelun alku oli viihdyttävää katseltavaa ja voidaankin todeta, että vastakkain olivat kaksi turnauksen parasta pallollista joukkuetta.  PaSa hallitsi kenttätapahtumia hienokseltaan ja ensimmäisen 20 minuutin aikana kotijoukkueen maalilla Joonas Kankkunen oli varmasti saanut hien pintaan. P15-maajoukkueessakin esiintynyt Kankkunen esitti ottelussa tukun komeita torjuntoja. Puoltenvaihto 17,5 minuutin kohdalla käänsi myötätuulen WP:n selän taakse.

WP saikin hieman lisää otetta pelistä ja puolustus jatkoi erinomaista työskentelyä. Pelaajista näki, että PaSa haluttiin haastaa toden teolla ja säilyttää mahdollisuus turnausvoittoon. Hyvä yritys palkittiin 24. minuutilla, kun Sakke Herranen riisti pallon ja löi kaaren tuntumasta komean maalin ohi Jere Oravuon. PaSa-veskari palkittiin joukkueensa turnauksen parhaana pelaajana; viisi päästettyä maalia viidessä pelatussa ottelussa oli vakuuttava esitys.

Viisi minuuttia WP:n johtomaalista PaSa nousi tasoihin Tuukka Loikkasen maalilla. Sama mies ratkaisi PaSalle voiton reilu minuutti ennen loppua läpiajon päätteeksi. Tasapelikään ei olisi riittänyt pitämään WP:n mestaruushaaveita yllä. Turnauksen ykköspyssyksi ennakoitu Loikkanen ei ollut aivan niin hyvä kuin oletettiin, mutta tärkeimmällä hetkellä hän nosti tasoaan ja ratkaisi ottelun ja turnausvoiton imatralaisille.

WP 35 tehot ja jäähyt: Sakke Herranen 1+0

Sakke Herranen 3 min.

Turnauksen päätösottelussa olivat vastakkain WP 35 ja Kampparit. Lisäjännitystä otteluun toi Eino-myrsky, joka katkaisi sähköt Kämäriltä pariin otteeseen sunnuntain aikana ja vartti ennen päätösottelun alkua. Sähköt saatiin kuitenkin takaisin ja ottelu pystyttiin viemään läpi tuulisissa olosuhteissa.

Keltapaitainen kotijoukkue otti lopulta selkeän 7-0 – voiton ja sijoittui Keveka-turnauksen sijalle 3. Viiden minuutin kohdalla Juho Holopainen löi avausmaalin ja lisää tuli 12. minuutilla, kun Sakke Herranen onnistui maalinteossa melkoisten vaikeuksien jälkeen. Herrasella oli edessään tyhjä maali, mutta hän kierteli ja kaarteli aikansa ja näytti siltä, että tilanne kuivuu jo kasaan. Kääntölaukaus pienestä kulmasta kuitenkin upposi vielä sisään. Tilannetta oli edeltänyt Kamppareiden rangaistuslaukaus, jonka WP-veskari Matias ”Matti” Koskinen nappasi kiinni.

Tämän jälkeen WP lisäsi kaasua ja maaleja iskettiin tasaisin väliajoin. Lisäosumia tehtailtiin niin Holopaisen ja Herrasen kuin myös Rasmus Hahtalan toimesta.  Herrasen hattutempun täydentänyt 6-0 – osuma syntyi 25. minuutin kohdalla. WP 35:n turnauksen parhaana palkittu Leevi Heiskanen kiitti vielä valinnasta ottelun loppuhetkillä tekemällä WP:n seitsemännen osuman.

WP 35 tehot ja jäähyt: Sakke Herranen 3+0, Juho Holopainen 2+0, Rasmus Hahtala 1+0, Leevi Heiskanen 1+2, Joona Kauhanen 0+2

Joona Kauhanen 3 min, Kalle Laitinen 3 min.