WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

Kausi avattu Haaparannalla

21.10.2013

WP 35 avasi harjoituspelikauden viikonloppuna Haaparannalla. Joukkue sai alleen viisi harjoituspeliä ja yhden tunnin jäätreenin, joten jääaikaa tuli mukavat kuusi tuntia. Turnauksen avauspelissä venäläinen Murmansk oli odotetun vahva ja valmis ison jään peleihin ja otti 8-1 voiton. WP 35:n kauden avausmaalin teki ottelussa Lasse Karppinen. Toisessa alkulohkopelissä vastaan asettui Allsvenskaniin noussut Selånger Bandy, jonka WP 35 voitti 2-0 (0-0). Maaleista vastasivat Iiro Karppinen ja Ville Koskinen, maaleihin komeat syötöt antoivat Jukka-Pekka Hoffrén ja Lasse Karppinen. Pari tuntia tästä ja vastaan luisteli kotikentällään tulevan kauden sarjavastustaja ToPV. Kauden parastaan esittänyt varkautelaisryhmä otti komean 4-2 (2-1) voiton, maalintekijöinä Iiro Karppinen kahdesti, Ville Koskinen ja Aleksi Puustinen. Tämä tiesi sitä, että joukkue selviytyi välieriin.

Välierissä vastaan asettui isäntäjoukkue HT Bandy, joka ei antanut mahdollisuuksia ja meni 8-1 lukemin välieriin, joukkueen maalista vastasi 16-vuotias debytantti Kristian Paukkonen. Tappion myötä WP joutui sunnuntain pronssiotteluun, jossa vastaan tuli Kampparit. Kaksijakoisessa ottelussa Kampparit hallitsi ensimmäistä puoliaikaa ja WP 35 toista puoliaikaa. Toisella jaksolla keltapaidat saivat kurottua mikkeliläisten 2-0 johdon tasoihin ja näin mentiin rangaistuslaukauskilpailuun. Kampparit oli rangaistuslyöntikilpailussa 4-1 parempi ja vei nimiinsä turnauksen kolmannen sijan. Maaleista vastasivat Henrik Kosonen ja Aleksi Puustinen. Puustinen oli varkautelaisten ainoa onnistuja rangaistuslaukauskilpailussa.

Joukkueen valmennus oli erittäin tyytyväinen turnauksen antiin ja kauden starttiin.

– Erittäin positiivinen turnaus meiltä. Rasitusta tuli pelaajille varsinkin lauantaina, mutta joukkue taisteli loppuun saakka jokaisen pelin. Usean poisjäännin myötä myös joukkueen mukana harjoitelleet nuoret saivat paljon vastuuta ja jääaikaa ja selvisivät turnauksesta hienosti. Joukkue on muovautumassa hyvin ajettuun pelitapaan ja pelipaikoille. Tästä on hyvä jatkaa kohti kotiturnausta, summasi päävalmentaja Jorma Saastamoinen turnauksen annin.

Joukkueelta puuttuivat turnauksesta loukkaantuneet Jimi Heinonen ja Esa Pietiläinen ja armeijassa olevat Niko Nissinen ja Joel Juvonen. Tämän lisäksi Mikko Kilpeläisen jalka ei kestänyt pelaamista. Tulikasteen edustusjoukkueessa saivat isoilla minuuteilla turnauksen pelanneet Kristian Paukkonen, Antti Jurvanen sekä maalivahti Eemeli Puustinen. Paukkonen ja Ville Koskinen avaisivat maalitilinsä edustusjoukkue tasolla. Maalivahti Puustinen avasi edustusjoukkue uransa nollapelillä. Komean pelaajauran seurassa tehnyt Jouni Nissinen päätti uransa turnaukseen.

Joukkue jatkaa harjoituspelejään seuraavan kerran KeVeKa Open Suomen Cup kotiturnauksen avaus ottelussa, jossa vastaan tulee perjantaina 8.11. klo 19.00 Kampparit.

2024 © WP 35 | Design: HAAJA