Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

Jääpalloa Kaikille – hankkeen syyskauden kuulumisia

19.12.2017

Hankkeen toinen kausi alkoi elokuussa kesätauon jälkeen. Monipuolisempi tapahtumatarjonta kaksinkertaisti kokonaiskävijämäärän syksyyn 2016 verrattuna. Hankkeen vaikutuksesta myös WP 35:n Jääpallokoulun harrastajamäärän kasvu jatkuu.

”Ensimmäinen syksy meni vähän opetellessa, mutta tänä syksynä päästiin heti elokuun lopusta lähtien hommiin käsiksi laajalla rintamalla. Täysin uusia tapahtumia olivat esimerkiksi päiväkotien saaminen mukaan jääliikuntatuokioiden pariin, sekä syyslomaleiri jota ei vuotta aiemmin järjestetty.” toteaa hankekoordinaattori Jokke Jokinen.

Hanke jatkoi siitä mihin se ennen kesälomia jäi. Liikuntakerhot laitettiin käyntiin kaikissa kuudessa kohdekunnassa ja aikataulujen muokkauksilla kävijämäärää saatiin nostettua monin paikoin. Etenkin Pieksämäellä ja Rantasalmella kävijämäärät olivat selvässä nousussa. Alakoululaisille suunnatut kerhot houkuttelevat lapsia liikkumaan hyvin vapaalla ohjelmalla, sillä kävijät saavat itse vaikuttaa kerhon sisältöön jokaisella kerhokerralla. ”Tällaista matalan kynnyksen seuratoimintaa on itse asiassa melko paljonkin tarjolla ja hyvä niin. Näin pystytään tarjoamaan mahdollisuus innostua liikunnasta ilman sen suurempia tulostavoitteita. ” toteaa Jokinen.

Syksyn edetessä hanke oli mukana WP 35:n ja Warkiksen yhteistyössä järjestämällä jääleirillä. Kaksipäiväiselle leirille osallistui 60 lasta ja yhteistyötä kiiteltiin molempien seurojen taholta, sekä myös vanhempien toimesta. Leiri oli perheille ilmainen ja harjoitusten lisäksi osallistujille tarjottiin välipalat ja lounaat jäähallilla. Warkauden Lehden artikkelin leiristä pääset lukemaan tästä: http://www.warkaudenlehti.fi/juttu/jaaseurat-yhdistivat-voimansa/

Loka-marraskuussa hanke tarjosi kyläkouluille mahdollisuuden jääpallotunteihin jäähalliolosuhteissa. Tarjouksiin tarttui kolme koulua: Kuvansi, Karvio, sekä Sorsakoski. Hankekoordinaattori Jokinen perehdytti lapsia jääpallon perusasioihin niin Varkauden kuin myös Leppävirran jäähallissa. Lähes kaikki tunneille osallistuneista lapsista olivat osallistuneet myös edeltävän talven koulukiertueen jääpallotunneille, joten jääpallo lajina oli tuttu myös näille Varkauden ulkopuolisille alakoululaisille.

Syyskauden merkittävin yksittäinen tapahtuma oli marraskuun viimeisenä päivänä pelattu jääpallon koululaisturnaus Kämärillä. Mukana oli 6 koulua, 13 joukkuetta ja noin 200 pelaajaa. Warkauden Lehden artikkelin koululaisturnauksesta pääset lukemaan tästä: http://www.warkaudenlehti.fi/juttu/yli-200-pelaajaa-koululaisjaapallossa/

Joulukuussa järjestetty koko perheen jääpalloilta kärsi talven kovimmasta lumimyrskystä. Varkauteen satoi tapahtumapäivän aikana 20 cm lunta ja olosuhteet olivat haastavat. ”Harmi tietenkin, että keli oli niin huono. Varmaan olisi ollut potentiaalia vaikka tuplata tuo kävijämäärä jos olisi ollut hyvä sää, mutta kaikesta huolimatta tapahtuma oli onnistunut ja luistelijoita oli sellaiset 150.” totesi Jokinen.

Kaiken kaikkiaan Jääpalloa Kaikille – hankkeen tapahtumiin, kerhoihin, sekä erilaisiin aktiviteetteihin rekisteröitiin yli 2100 käyntikertaa. Se on yli kaksinkertainen määrä vuotta aikaisempaan 900 käyntikertaan verrattuna. Käyntikertojen määrän kasvulle Jokinen näkee monia eri syitä: ”Toiminta saatiin käyntiin aikaisemmin, joten ehdittiin tehdä kaikenlaista enemmän kuin syksyllä 2016. Lisäksi täysin uudet tapahtumatyypit toivat lisää kävijöitä suurtapahtumien merkitystä unohtamatta. Myös viikoittain kerhoihin osallistuvien lasten määrä monin paikoin kasvoi, eikä missään kohteessa tapahtunut selkeää romahdusta kävijämäärissä.”

Hankkeen vaikutukset ovat näkyneet myös WP 35:n P9/Jääpallokoulu – ikäluokan harrastajamäärissä. Ennen hanketta kauden 2015 päätteeksi ikäluokassa oli 13 pelaajaa, kauden 2016 päätteeksi 22 pelaajaa ja nyt pelaajia on jo 31! ”Jääpallopropagandamme on ollut ilmeisen tehokasta” naurahtaa Jokinen ja jatkaa: ”Luistelutaidot opitaan jo melko nuorena, joten tästä syystä on tärkeää saada uusia pelaajia heti pienestä pitäen jäälle ja luistimille harjoittelemaan. Jäälajeissa aloittamiskynnys myöhemmällä iällä on poikkeuksellisen korkea verrattuna moneen muuhun lajiin. Jääpallo ja lätkä vaativat nykyisin niin hyvää luistelutaitoa, että ihan noin vaan joukkueisiin ei enää hypätä myöhemmällä iällä.”

Hanke jatkuu ainakin kesään 2018 saakka. Kauden 2017–2018 merkittävin toimenpide eli jääpallon koulukiertue on vuorossa tammi-helmikuussa viikoilla 2-8. Seitsemän viikon ajaksi hanke palkkaa lisää työvoimaa huolehtimaan koulukiertueen laajamittaisesta läpiviennistä. WP 35:n pelaajista Niko Nissinen ja Kristian Paukkonen toimivat kiertueohjaajina. Taustatyö koulukiertuetta varten alkoi joulukuun alussa aikataulujen luomisella yhteistyössä koulujen kanssa. Viime talvena jääpalloa pääsi pelaamaan kiertueen tunneilla yli 1500 lasta ja sen ansiosta uusia harrastajia saatiin muutamia vielä helmikuussa kauden loppupuolella. WP 35:ssä toivotaankin saman trendin toistuvan tänä talvena.

 

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö