Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

WP 35:llä edessään tärkeä viikonloppu

28.11.2013

IMG_4125

Varkautelaiset jatkavat Bandyliigaa kahdella vierasottelulla, kun lauantaina 30.11. vastassa on Porvoon Akilles ja sunnuntaina 1.12. Lappeenrannan Veiterä. Nyt pitäisi avata pistetili, mutta helppoa se ei taaskaan tule olemaan.

Kauden avauksessa Kämärillä Akilles veti pidemmän korren keltapaidoista ottamalla vierasvoiton lukemin 5-7. Suuria muutoksia joukkueiden voimasuhteisiin ei näin lyhyessä ajassa ole ehtinyt tapahtua, joten lauantaina tullaan luultavasti näkemään vauhdikas, runsasmaalinen ja kuumia tunteita herättävä ottelu, jossa jäähypenkkiä kulutetaan jälleen tiuhaan tahtiin. Varkaudessa maaleja nähtiin 12 ja jäähyminuutteja kirjattiin 110. WP 35 saa tällä kertaa vahvistusta hyökkäyspäähän, kun armeijassa viimeisistä aamuistaan nautiskeleva Niko Nissinen pääsee lomille ja pelaamaan. Kotijoukkue Akilles puolestaan vahvistuu Rasmus Lindqvistillä edelliseen kohtaamiseen verrattuna.

WP 35:n yllätysmahdollisuuksista puhutaan lähes joka ottelussa, sillä valitettava fakta on se, että keltaiset lähtevät haastajina melkein otteluun kuin otteluun. Toiveita paremmasta voidaan jälleen nostaa. WP on valmis pelaamaan, taistelemaan, ja tekemään mitä tahansa raapiakseen sarjapisteet Porvoosta. Tiivis puolustuspelaaminen ja hyvät vastahyökkäykset ovat ase, joilla voitto on realistinen tavoite. Vihreäpaitaisen kotijoukkueen hermokontrolli petti Varkauden ottelussa ja vastustajan pään sisään pääseminen saattaa olla keino, jolla horjuttaa Akillesta.

Sunnuntaina vastassa on Veiterä, joka hävisi sarja-avauksessa Kamppareille ja hieroi 5-5 – tasurin Akilleksen kanssa. Kauden alku on ollut jopa yllättävän hyvä varsin nimettömälle joukkueelle. Suomen Cupissa Varkaudessa Veiterä ei juuri sykähdyttänyt, mutta tulokset ovat sen jälkeen olleet positiivisia. On kuitenkin liian aikaista sanoa  tarkemmin missä mennään. Ilman kokeneita Sakke Haapiaista ja Miikka Tujulaa joukkue olisi ongelmissa. Kokoonpanossa on paljon omia junioreita, joista voi vielä kasvaa hyviä liigatason pelaajia. Epätasaisuus on kuitenkin ongelma, johon Veiterä saattaa kaatua sunnuntaina. Suoritusvarmuus ei riitä kauden jokaiseen otteluun ja tässä on WP 35:n iskun paikka. Mistään helposta pelistä ei voida puhua, mutta kaksi sarjapistettä on pakko olla varkautelaisten ainoa tavoite sunnuntaina, tavalla tai toisella hankittuna. WP:n materiaali Karppisten, Kauhasen, Klyushanovin, Nissisen, ja Ahon johdolla kestää kevyesti vertailun paperilla. Enää vaaditaan tekoja kentällä.

3 Teesiä viikonlopulle:

 1. Kaksi vierasottelua peräkkäisinä päivinä on aina vaikea lähtökohta. Miten joukkue käsittelee asian ja liikkuuko jalka vielä sunnuntaina, kun peli vihelletään käyntiin klo 13.
 2. Toinen kohtaaminen Akillesta vastaan viikon sisällä. Ehdottomasti revanssin paikka, nyt ei tarvitse puristaa liikaa mailasta.
 3. Pistetili avattava. Kauden päävastustajille ei kannata antaa yhtään siimaa heti kärkeen.

© Jokke Jokinen

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

 • op
 • Andritz
 • Kaksruusua
 • Lähitapiola
 • Riikinvoima

 • Lakimajakka
 • Storaenso
 • Kimmonkone
 • Laatuteline
 • Varkauden Aluelämpö