Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

WP 35/D pelasi hyvän turnauksen Ruotsissa

07.02.2011

Ruotsin Borlängessä pelattuun turnaukseen osallistui 21 joukkuetta, 19 Ruotsista sekä JPS ja WP 35 Suomesta. Joukkueet oli jaettu viiteen lohkoon ja E-lohkossa pelasivat WP:n lisäksi Liljans, Örebrö sekä Derby. A-lohkossa pelasivat JPS:n lisäksi Vetlanda, Västerås, Falun sekä Gustafsberg.

Turnausohjelmasta oli karsittu turha vieraskoreus pois, koska WP:n ensimmäinen peli oli perjantai-iltana 22:20 ja toinen peli heti lauantaiaamun ensimmäisenä 7:00. Moni WP:tä aikaisemmin perjantaina pelannut joukkue sai levätä yön hyvin, koska heidän lauantain pelit alkoivat vasta aamupäivällä.

WP 35 – Derby

Perjantain yöottelussa WP:tä vastaan luisteli Derby. Joukkue oli WP:tä isokokoisempi, mutta se ei varkautelaispoikia säikäyttänyt. Ottelun avausmaalin löi hienon turnauksen pelannut Siiri Herranen kaaren takaa noustuaan hyvin lyöntipaikkaan puolustajan paikaltaan. 1. puoliaika päättyi 1-0.

Toinen puoliaika jatkui tasaisen pelin merkeissä. WP puolusti hyvin joukkueena. Fredrik Wright johti puolustusta mainiosti ja keskikentällä Leevi Rossi, Eevert Salmi, Nestori Moisio, Roope Soininen ja Jesperi Ikonen tekivät hartiavoimin töitä. WP:n 2-0 ja samalla ottelun loppulukemat syntyivät Roope Soinisen toimesta rangaistuslaukauksen jälkitilanteesta.

Ottelussa järjestäjien myöntämän ”Matchens lirare” -tunnustuksen sai WP:n Siiri Herranen.

Ensimmäinen ottelu sujui hyvin haastavasta kellonajasta huolimatta. Ottelu pelattiin hyvissä olosuhteissa juuri jäädytetyllä jäällä. Varkautelaispojat eivät sortuneet turhaan jännittämiseen vaikka pelattiinkin ulkomailla vierasta vastustajaa vastaan. Pientä hätäilyä otteisiin tuli vasta ottelun loppuvaiheessa vastustajan hyökästessä rohkeammin. Suurin ”yllätys” oli tuomarilinja, joka salli varsin rankan mailapelin. Selkeistä takaapäin tulleista vartaloon kohdistuneista lyönneistä ei välttämättä tullut edes vapaalyöntiä mikäli pallo oli vähänkin rikotunjoukkueen pelattavissa. Myös uutta rangaistuslyöntisääntöä ei jostain syystä aina noudatettu ainakaan mikäli rikottuna oli suomalaispelaaja.

WP 35 – Örebro

Lauantaiaamun ensimmäisessä ottelussa WP:tä vastaan asettui viime vuonna loppuottelussa ollut Örebro. Lyhyiden yöunien jälkeen varkautelaispelaajat komennettiin hyvissä ajoin alkulämpimään kirpeään pakkasaammuun. Joukkue olikin hyvin hereillä heti ottelun alusta lähtien. Aamun vastustaja oli taitavampi kuin Derby. Örebrö ei ollut yhtä isokokoinen kuin Derby mutta pelasi paremmin joukkueena ja heidän pelissään näkyi samoja piirteitä kuin aikuisten ruotsalaisjoukkueiden pelissä.

Ottelun avausmaali syntyi jo kahden minuutin jälkeen Roope Soinisen lyödessä pienestä kulmasta kuljetuksensa päätteeksi 1-0 lukemat. Juho Holopainen lisäsi lukemat 2-0 komealla kulmalyönnillä. Peliä ei oltu pelattu vielä kymmentä minuuttia tässä vaiheessa.

Tämän jälkeen ottelun hallinta siirtyi Örebrolle, mutta WP:n puolustuspeli toimi hyvin joukkueena ja selvät maalipaikat jäivät vastustajalta saamatta. Vastustajalle tuomittiin varsin helposti kaksi rangaistuslyöntiä, jotka jäivät onneksi tuloksettomiksi. Vastaavasti esim. Eevert Salmen läpiajotilanteessa rangaistusalueella tapahtunut vaihtoaitioon asti näkynyt käsillelyönti jäi jostain syytä tuomareilta viheltämättä.

Toisella puoliajalla Örebro jatkoi hienoista hallintaa ja muutaman karran varkautelaiskarvaus harhautui Örebrön jättöpallojen yhteydessä pahoin, mutta pallon alapuolella pysyi kuitenkin pelaajia siten, että Örebron hyökkäykset tyrehtyivät viimeistään kaaren tuntumassa. WP:n 3-0 johto syntyi erinomaisen turnauksen pelanneen sivutuki Roni Hukkasen toimittaessa pallon maalin eteen ja jälleen kerran Leevi Rossi oli jaksanut polkea itsensä keskikentältä ensimmäiseksi maalin eteen ja siirsi pallon läheltä maalin perukoille. Örebro pääsi kolme minuuttia ennen loppua vielä kaventamaan 3-1:een kovan painostuksen päätteeksi, mutta sen lähemmäksi vastustaja ei enää päässyt.

Kauttaaltaan ottelu oli parempi kuin ensimmäinen ja muutoinkin varsin hyvätasoinen. Ottelussa WP:n ”Matchens lirare” -tunnustuksen sai Juho Holopainen.

Lauantain mittaan myös JPS esitti erinomaisia otteita ja nöyryytti ruotsalaisia joukkueita urakalla. Ainoastaan vahvoja otteita turnauksen alussa esittänyt Vetlanda pystyi haastamaan JPS:ää hieman, mutta tämäkin ottelu päättyi JPS:n vähintäänkin oikeutettuun 4-2 voittoon.

Päivän mittaan E-lohkon ottelut menivät lisäksi ristiin siten että WP:lle riittäisi tasapeli viimeisessä ottelussa lohkovoittoon. Valitettavasti turnausohjelma oli rakennettu siten että suomalaisjoukkueiden voittaessa lohkonsa ne joutuisivat heti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vastakkain. Viimeiseen otteluun tarjoutui myös taktikointimahdollisuus, koska yhden tai kahden maalin tappiolla WP olisi päässyt jatkoon ja vastaan oli tullut muu joukkue kuin JPS. Tätä korttia ei käytetty hyväksi, vaan ottelua lähdettiin urheilullisin perustein voittamaan.

WP 35 – Liljans

Vastustaja kolmannessa ottelussa oli Liljans SK, joka voitolla tästä ottelusta olisi voittanut koko lohkon. Tämä näkyi myös vastustajan kovana yrityksenä heti ottelun alusta lähtien. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli hieman sekavaa ja rikkonaista peliä. Ensimmäinen puoliaika päättyikin 0-0 tasatulokseen. 1. puoliajan ikävänä välikohtauksena sattui vastustajan hyökkääjän ja WP:n Siiri Herrasen todella raju yhteentörmäys, jonka seurauksena vastustaja vietiin aivotäräyksen saaneena sairaalaan.

Toisella puoliajalla WP meni ottelussa 1-0 johtoon Juho Holopaisen viimeistellä läheltä maalivahdin torjumasta lyönnistä. Vastustaja pääsi kuitenkin pian tasoittamaan 1-1:een kunnes Juho Holopainen vei maalivahti Joonas Kankkusen pitkästä heitosta WP:n jälleen 2-1 johtoon. Vastustaja sai kuitenkin noin viisi minuuttia ennen loppua rangaistuslyönnin, josta vastustaja löikin pallon verkon perille. Ottelun viime minuuteilla ei kummallakaan joukkueella ollut enää maalipaikkoja ja ottelu päättyi tasatulokseen 2-2. Ottelussa WP:n ”Matchens lirare” -tunnustuksen sai Roope Soininen.

Tasatuloksella WP pelasi alkulohkonsa tappiottomasti läpi ja voitti lohkon. Näin vastaan sunnuntaiaamun pudotupeliin vastaan asettui matkakumppani ja A-lohkon selkeä voittaja JPS.

WP 35 – JPS

Ottelun olosuhteet olivat edelleen loistavat, jää oli hyvässä kunnossa, aurinko paistoi ja lämpötila oli hieman pakkasen puolella. Ottelu alkoi tuttuun tapaan JPS:n hallinnalla, mutta WP:n puolustuspeli toimi edelleen asiallisesti. Turnauksen rasitus näkyi molempien joukkueiden otteissa ja luistelu ei ollut välttämättä niin lennokasta kuin aikaisemmin. Osaa varkautelaispojista taisi myös hieman uskonpuute vaivata. Toisaalta varsinkin Nestori Moisio pelasi turnauksen parhaan pelinsä ja näytti mallia periksiantamattomasta pelaamisesta. JPS:n keskikentän vauhtikolmikko Riku Hämäläinen-Tatu Ässämäki-Arvi Lindlöf pääsi ensimmäisellä puoliajalla muutamaan otteeseen WP:n karvauksen ohi vauhtiin ja näin ensimmäinen puoliaika päätttyi 3-0 lukemiin.

Toisella puoliajalla mentiin tasaväkisesti 2-2. WP:n maalit tulivat onnistuineista rangaistuslyönneistä. Ensimmäinen rankkari tuomittiin mailaanlyönnistä ja sen löi maaliin Eevert Salmi. Toinen rankkari tuomittiin, kun Roope Soininen päästi kiertämään JPS puolustuksen ja hänet taklattiin rangaistusalueella kumoon. Roope kävi itse napauttamassa pallon maaliin ottelun lopuksi. Näin ottelu päättyi JPS:n 5-2 voittoon. Ottelussa WP:n ”Matchens lirare” –
tunnustuksen sai maalivahti Matias Koskinen.

JPS turnausvoittoon

Näin turnaus päättyi WP:n osalta ja pojat siirtyivät mitalipeleihin voitolla selvinneen JPS:n kannustusjoukkoihin. WP:n pojat pääsivätkin lyömään ylävitosia tiuhaan tahtiin jyväskyläisten kanssa, kun JPS vei välierissä Vänersborgia 7-1. Finaalissa JPS:n vastustajaksi asettui uudelleen Vetlanda. Ruotsalaiset jaksoivatkin ensimmäisen puoliajan ja johtivat finaalia puoliajalla 0-1.

Toisella puoliajalla JPS:n taskuraketti ja turnauksen parhaana hyökkääjänä palkittu Tatu Ässämäki otti ”hieman” roolia ja kävi tekemässä neljä maalia, joten finaali päättyi JPS:n 4-1 voittoon.

Yhteenvetona voidaan todeta, että hieno turnaus, hieno reissu ja mikä parasta, niin suomalaiset eivät hävinneet koko turnauksessa yhtään ottelua ruotsalaisille.

WP pelasi turnauksessa seuraavalla kokoonpanolla:
MV: Matias Koskinen, Joonas Kankkunen

Puolustus: Leevi Heiskanen, Siiri Herranen, Fredrik Wright, Arttu Holopainen, Akseli Uotinen, Roni Hukkanen

Keskikenttä: Leevi Rossi, Eevert Salmi, Nestori Moisio, Jesperi Ikonen, Roope Soininen

Hyökkäys: Teemu Nykänen, Juho Holopainen

kuva

ps. Erityiskiitokset Hämäläisen Jarille turvallisista kyydeistä sekä muista matkaviihdykkeistä ja -järjestelystä.

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö