Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

WP 35 päättää kautensa kahteen kotiotteluun

20.02.2014

Bandyliigan runkosarja on edennyt siihen pisteeseen, että WP:llä on jäljellä vielä kaksi mahdollisuutta katkaista tappioputki. Lauantaina Kämärille saapuu Veiterä ja sunnuntaina on HIFK:n vuoro vierailla Varkaudessa.

Runkosarjan ensimmäisessä kohtaamisessa Veiterää vastaan WP menetti johtoasemansa avausjaksolla ja Veiterä karkasi selvään 9-4 – voittoon. Lappeenrantalaiset ovat edenneet helmikuussa ilman tappioita. Suorituksen arvoa nostaa se, että vastassa on ollut vieraskentällä sarjanelonen JPS (1-7 – voitto) sekä sarjakärki Akilles, jota vastaan Veiterä pelasi tasan. Valkopaidat ovat keränneet 18 ottelustaan 16 pistettä maalieron näyttäessä lukemaa -6. Näillä tilastoilla irtoaa tällä hetkellä Bandyliigan kuudes sija ja Lappeenrannassa valmistaudutaankin jo pikkuhiljaa tuleviin pudotuspeleihin. Joukkueen ehdoton ykköspyssy on ollut tällä kaudella Joonas Peuhkuri, jonka komeat tehot 26+11=37 oikeuttavat koko Liigan pistepörssin neljänteen sijaan.

Sunnuntain vastustaja HIFK joutui todella tiukoille WP:tä vastaan kotikentällään pari viikkoa sitten. Punanuttujen 3-2 – voittoon päättynyt ottelu oli yksi Wepsin kauden parhaista taisteluista. Harmi, ettei hyvästä yrityksestä jaeta yhtään pistettä. HIFK on aina vaikea vastustaja ja ”Stadin Kingit” majailevat ennen viikonlopun otteluita runkosarjassa viidentenä. Joukkueen haparoinnista kertovat mm. tappiot ToPV:lle ja Botnialle. Botnia-ottelu oli HIFK:lle täydellinen katastrofi, sillä paikallisvastustaja pöllytti punapaitoja peräti 8-1. HIFK:n trendi on ollut kauden aikana hieman laskeva. Herääkin kysymys, alkaako punakone hyytyä muutaman menestysvuoden jälkeen? Kauden aikana eniten bensaa tähän koneeseen ovat laittaneet Aku Ojanen (13+3=16) ja Joni Vuopio (8+6=14).

Isäntäjoukkue WP:n kaava viikonlopun otteluihin on tuttu. Nyt on viimeinen hetki murtaa henkinen lukko, joka on piinannut keltamustia runkosarjan alusta lähtien. Harjoitusottelut osoittivat, että joukkue pystyy parempaan ja WP:llä on yksi viikonloppu aikaa parantaa varsin synkän kauden yleisilmettä. Niin Veiterää kuin HIFK:ta vastaan kauden ensimmäisiä otteluita johdettiin, mutta sitten selkä taittui niin kuin kaikissa tämän kauden otteluissa. Jonkinlainen positiivisuus on kuitenkin pidettävä yllä kaikkien ongelmien keskellä. Tällaisissa tilanteissa johtavien ja kokeneiden pelaajien, kapteeni Henrik Kososen, tehomies Lasse Karppisen (7+9=16) ja maalivahti A-P Ahon, rooli korostuu. Toivoa ei saa menettää, tapahtui mitä tahansa.

Bandyliigan runkosarjan päätösottelut Kämärillä:

WP 35 – Veiterä lauantaina 22.2.2014 klo 15:00.

WP 35 – HIFK sunnuntaina 23.2.2014 klo 13:00.

Tervetuloa!

© Jokke Jokinen

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö