Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

WP 35 jäi tyhjin käsin Pohjoisen reissulla

05.01.2014

Lauantaina OLS joutui varmasti tiukemmalle kuin mitä ennakkoon osattiin odottaa. Tulosvetokohteen pienimmät kertoimet olivat kotivoitoille 15-1 ja 15-2, mutta WP 35 näpäytti monia veikkaajia. Yllätysvoittoon rahkeet eivät kuitenkaan riittäneet ja näin OLS otti 7-3 (3-2) – voiton.

Ottelu päästiin pelaamaan loistavissa olosuhteissa ja se oli todella suuri etu kovaa luistelevalle kotijoukkueelle. OLS ehti karata vajaassa 20 minuutissa 3-0 – johtoon ennen kuin WP sai maalihanat auki. Joel Juvosen liigauran avausmaali syntyi lyömällä ruuhkan takaa 22. minuutilla. Muutama minuutti tästä Aleksi Puustinen pääsi yrittämään rangaistuspilkulta, mutta epäonnistui. Mies korjasi kuitenkin kämminsä puolen tunnin kohdalla viimeistelemällä taukoluvuiksi 3-2. WP pelasi erittäin suurella tunteella ja onnistui alun jälkeen tiivistämään puolustuspeliään. Samanlaisia aukkoja ei ollut kuin vaikkapa Kamppareita vastaan Mikkelissä. Lisäksi hyökkäyspäässä nähtiin parempaa syöttöpeliä kuin mihin on totuttu.

Toisella jaksolla sama teema jatkui. WP roikkui mukana pelissä ja Lasse Karppisen 3-3 – tasoitus reilun tunnin jälkeen oli osoitus varkautelaisten iskukyvystä. Tämän jälkeen OLS:n rutiini alkoi kuitenkin nousta esiin ja pistepörssin kärkinimet Jarmo Mällinen ja Samuli Koivuniemi ratkaisivat ottelun oululaisille. Tasatilanteessa ensin osui Mällinen, seuraavaksi Koivuniemi, ja 80. minuutilla Mällisen toinen maali muutti lukemat nopeaan tahtiin 6-3:en. WP sai otteluun mukaan loukkaantumisen jälkeen Iiro Karppisen ja mikä vieläkin parempaa, P17-maailmanmestari Jimi Heinonen pelasi ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella. Selkänsä kanssa tuskaillut Heinonen on varmasti täynnä intoa, sillä miehen omien sanojen mukaan on ollut turhauttavaa lepuuttaa selkää syyskuusta asti, kun kipuja ei ole sen jälkeen enää ollut. Toivottavasti selkävaivat on nyt kirjaimellisesti selätetty ja mies saadaan täysillä mukaan treeneihin ja peleihin.

WP 35 tehot ja jäähyt:

Aleksi Puustinen 1+1, Joel Juvonen 1+0, Lasse Karppinen 1+0, Iiro Karppinen 0+1

Niko Nissinen 20 min, Kristian Paukkonen 10 min.

 

Sunnuntaina taistelu jatkui Torniossa. Ennakko-odotusten mukaisesti ottelusta tuli erittäin tasainen vääntö, jonka kotijoukkue ToPV käänsi edukseen 5-4 (4-2). Näin WP jatkaa Bandyliigan nollakerhossa, kun puolet sarjasta on pelattu.

Ottelun alku edettiin tasaisissa merkeissä. Kimmo Nurkkala avasi torniolaisten maalitilin, mutta Iiro Karppinen tasoitti parinkymmenen minuutin kohdilla. Velipoika Lasse siirsi vieraat johtoon, mutta sen jälkeen ote menetettiin. Hyvin tätä kautta kuvastavalla tavalla ToPV nousi muutamassa minuutissa tappioasemasta 4-2 – johtoon. Tällaiset nukahdukset ovat anteeksiantamattomia, jos otteluiden voitosta halutaan oikeasti taistella. Liekö tämä johtuu kokemattomuudesta vai mistä, mutta samalla tavalla kävi Veiterää vastaan. Silloin 1-4 – johto onnistuttiin pupeltamaan 9-4 – tappioksi.

Toisella jaksolla WP yritti ja taisteli, mutta turhaan. Nolla pistettä plakkarissa saa Haaparanta-Varkaus –välin tuntumaan vielä hieman todellista pidemmältä. Keltapaidat tulivat vielä tasoihin 4-4:n Aleksi Puustisen ja Lasse Karppisen osumilla, mutta Igor Zolotarev upotti voittomaalin vajaat 20 minuuttia ennen loppua. Tällä kertaa voidaan sanoa, että todellinen kokemus ratkaisi voiton. Seliteltävääkin varkautelaisille jäi, sillä tasoituspaikkoja tarjottiin lopussa. Iiro Karppinen ja Jimi Heinonen missasivat loistavat maalipaikat ja näin pisteet jäivät Tornioon. Sarja jatkuu jo tulevana keskiviikkona, kun vastassa on Kämärillä JPS. Tuohon otteluun on vapaa pääsy ja jokaisesta katsojasta WP lahjoittaa yhden euron Lastensairaala 2017 –hankkeeseen. Tervetuloa Kämärille!

WP tehot ja jäähyt ToPV-ottelussa:

Lasse Karppinen 2+0, Iiro Karppinen 1+0, Aleksi Puustinen 1+0, Esa Pietiläinen 0+1, Henrik Kosonen 0+1.

Juhani Heinonen 10 min.

© Jokke Jokinen

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö