Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

WP 35 haastaa Akilleksen liiga-avauksessa

22.11.2013

Bandyliiga käynnistyy WP 35:n osalta lauantaina kotiottelulla Porvoon Akillesta vastaan. Vastus on erittäin kova, sillä muistissa on vielä Suomen Cup, jossa Akilles kaatoi mm. HIFK:n lukemin 3-2.

Keltapaitaisella kotijoukkueella ei ole mitään menetettävää, vaan ainoa tavoite on pelata mahdollisimman ehjä ottelu ja raapia mahdollisesti yllätyspisteet porvoolaisilta keinolla millä hyvänsä. Suurella tunteella puolustaessaan WP:n muuria on erittäin vaikea murtaa etenkin kapealla ja ahtaalla Kämärillä. Juhani Heinosen kovaotteinen pelityyli liberona on vakuuttanut alkukauden harjoituspeleissä ja sivutukina häärivät Henrik Kosonen ja Joni Kauhanen pitävät huolen siitä, että laidoilta ei kävellä WP:n maalille.

On ilo myöskin huomata, että kotijoukkueen vahvuutena voidaan hyvällä omallatunnolla pitää pallollista pelaamista. Joukkueesta löytyy paljon peliä tekeviä, pallollisesti varmoja pelaajia, jotka kestävät kevyesti vertailun liigan kärkijoukkueiden nimimiesten kanssa. Vai miltä kuulostavat seuraavat veijarit: Pari kappaletta Karppisia, Kauhanen, J-P Hoffren, Klyushanov…? Ongelmana on kuitenkin viime kausien aikana ollut se, kuinka hyvät yksilösuoritukset saataisiin hiottua hyväksi joukkuepelaamiseksi. Liian usein peli pyöri mukavasti reiluun puoleen kenttään saakka, jonka jälkeen ratkaisujen hetkellä sorrutaan liian vaikeisiin syöttöihin tai pallonmenetyksiin, jonka seurauksena palloa kaivellaan A-P Ahon selän takaa toisessa päässä kenttää aivan turhaan.

Valmennuskaksikon Pertti Koposen ja Jorma Saastamoisen yksi suurimmista haasteista onkin se, miten saada joukkueen suuri potentiaali konkretisoitua hyvinä peliesityksinä ja voittoina tulevan talven otteluissa. WP:n kokoonpanosta sivussa ovat ainakin selkäänsä paranteleva Jimi Heinonen, sekä jossain päin Suomen metsiä rymyävät Niko Nissinen ja Joel Juvonen. Kaverusten kotiutuminen armeijasta ennen joulua helpottaa myös A-nuorten pelaajapulaa.

Vierailevalla Akilleksella on varsin selkeä tavoite: vain voitto kelpaa lauantaina. Ennakkosuosikin asema ei kuitenkaan ole kauden avauspelissä helppo ja tässä voisi olla WP:n iskun paikka. Vihreäpaidat vakuuttivat Suomen Cupissa: kolmas sija ja ainoa tappio tuli turnausvoittajaa JPS:a vastaan. Kuten BL-ennakossa jo todettiin, Akilleksen menestystä on odotettu jo useampien vuosien ajan. Materiaali ja taustat ovat olleet kunnossa pidemmän aikaa, mutta tulokset ovat olleet alavireisiä. Jälleen on uuden yrityksen aika Andreas Flinckin, Ville-Veikko Angerian, Jukka Loukkolan ja kumppaneiden johdolla. Joukkueen tähtiin kuuluva Rasmus Lindqvist on pelikiellossa lauantaina. Tolppien välissä Magnus Gustafsson on perusvarma, muttei mikään sateentekijä. Mielenkiintoisempaa olisi nähdä torjuntatöissä tulevaisuuden lupaus Lukas Tallberg.

Bandyliigan kotiavaus lauantaina 23.11.2013 klo 15 Kämärillä, tervetuloa!

 

© Jokke Jokinen

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö