Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

WP 35 D:n urakkaviikonloppu ohi

01.03.2011

Pakkasten siirtämät D-nuorten pelit kasautuivat viime viikonlopulle. Siirretyt pelit oli saatava pelattua ennen ensi viikonloppuna pelattavaa C-junioreiden lopputurnausta sekä siitä seuraavana pelattavaa D-junioreiden lopputurnausta. Pelejä pelattiin perjantaina Varkaudessa, lauantaina Jyväskylässä sekä sunnuntaina Imatralla. Niin WP D/musta kuin D/keltainenkin olivat peleissä enimmäkseen ottavana osapuolena.

Perjantaina Varkauteen saapui Ruotsissakin menestystä niittänyt JPS D98 -joukkue. Ensimmäisenä jyväskyläläisten raadeltavaksi joutui D/musta. Vaikka JPS peluutti molemmilla puoliajoilla pahimpia syömähampaitaan maalivahtina ja liberona, joutui WP:n maalissa pelannut Toni Kauhanen toteamaan liian usein joutuneensa nenäkkäin läpi päässeen JPS-pelaajan kanssa. Kotijoukkue jaksoi rimpuilla ensimmäisen puoliajan alkuminuutit jollain tavoin vastustajan mukana, mutta numeroiden kasvaessa poikien huumori alkoi hieman rakoilla ja sitä myötä numerot kasvoivat loppua kohti kovaa vauhtia. Ottelun lopputulos oli 1-19 (1-9), mikä kertoo ottelun kulusta kaiken oleellisen. Juuso Muuruvirta laukoi varkautelaisten ainoan maalin.

Jyväskyläläisten leirissä odoteltiin keltaiselta joukkueelta tiukempaa vastusta, mutta sitä JPS ei saanut vaan edellisen pelin kaltainen maali-ilottelu jatkui. WP 35 joutui otteluun ilman Siiri Herrasta, Leevi Rossia sekä Roope Soinista, mutta se ei käy selityksestä antautuneelle esitykselle. Libero Fredrik Wright osoitti sellaista kamppailutahtoa ja loppuun saakka yrittämistä mitä JPS:n kaltaista kovaa joukkuetta vastaan vaaditaan. Myös Eevert Salmi sekä Nestori Moisio saavat keskialueella puhtaat paperit tehdessään mitä tehtävissä oli. Valmennusjohtoa harmitti muutamien pelaajan alistunut asenne ja pelko palloa ja vastustajia kohtaan vaikka läpi kauden joukkueessa on pyritty luomaan yrittämistä rohkaisevaa ja virheitä pelkäämätöntä ilmapiiriä. Toki vastustajan ylivertaisuus on myönnettävä ja varsinkin nuorempien kohdalla pieni kunnioitus on ymmärrettävää. ”WP 35:n vanhemman ikäluokan esitys oli pettymys, odotimme tiukempaa vastusta” totesi JPS:n joukkueenjohtaja Jari Hämäläinen hieman pettyneenä. Ottelun lopputulos oli 0-13 (0-7).

Lauantaina pelattiin alkuperäisen sarjaohjelman mukaiset ottelut Jyväskylässä. Aamun ensimmäisen C-junioreiden ottelun jälkeen kohtasivat JPS:n ja WP 35:n nuoremmat ikäluokat. Tiukan ja tasamaalisen ottelun nähtiin vasta viimeisellä minuutilla Leevi Heiskasen onnistuessa rangaistuslaukauksessa. Leevi Heiskanen vei myös asialla ottelun alussa WP:n mennessä 0-1 johtoon. Akseli Uotinen onnistui kulmasta muuttaen numerot 0-2:een. JPS:n kavennuksen jälkeen Nestori Moisio onnistui pilkulta. Tämän jälkeen JPS kavensi, tasoitti ja siirtyi 4-3 johtoon. Pelipäällä ollut E-juniori Akseli Uotinen tasoitti päivän toisella osumallaan tilanteen 4-4:ään. JPS siirtyi vielä kerran johtoon, mutta Nestori Moision tasoituksen ja Leevi Heiskasen rankkarin avulla WP vei pisteet numeroin 5-6 (3-3).

D:n toisessa ottelussa kohtasivat uudelleen edellisillan toisinnossa JPS D98 ja WP 35 D/keltainen. WP:ltä puuttui edelleen samat kolme pelaajaa kuin perjantai-iltanakin, mutta myös JPS:n joukkueesta oli muutama pelaaja jo lähtenyt hiihtoloman viettoon ja joukkue joutui kentälle yhden vajaalla. Tämä ei kuitenkaan näkynyt vastustajan esityksessä, varsinkin kovempien pelimiesten Riku Hämäläisen ja Tatu Ässämäen ollessa kentällä. Mitenkään vastustajan muiden pelaajien esitystä väheksymättä, näytti siltä että kyseiset pelaajat olisivat voittaneet kahdestaankin pelaten, sen verran hyvistä pelaajista on kyse puhuttaessa D-ikäisistä juniorijääpalloilijoista. Ottelun lopputulos oli 9-0 (2-0).

Päivän kolmannessa ottelussa kohtasivat WP:n keltainen joukkue ja JPS:n nuorempi ikäluokka. WP lähti otteluun hieman sekoitetuin pelipaikoin, jotta pojat pääsevät kokeilemaan eri pelipaikoilla pelaamista. Leevi Heiskanen, Eevert Salmi ja Fredrik Wright veivät WP:n 0-3 puoliaikajohtoon. Toisella puoliajalla JPS jatkoi sinnikästä yritystä ja maali maalilta kuroi eron umpeen. Kymmenen minuuttia ennen loppua peli oli tasan 3-3. Lopussa Nestori Moisiolta ja Arttu Holopaiselta löytyi vielä sen verran virtaa, että he pystyivät kääntämään ottelun WP:lle loppunumeroiden ollessa 3-5 (0-3).

Päivän viimeisessä ottelussa JPS 98 ikäluokka sääli WP:n nuorempaa ikäluokkaa ja ottelu pelattiin päivän päätteeksi hieman lyhennetyllä peliajalla. Ottelu päättyi 6-1 (1-1) numeroihin Juho Holopaisen vastatessa WP:n maalista.

Sunnuntaina D-juniorit matkasivat Imatralle B-junioreiden jatkaessa Lappeenrantaan. Vastaan asettui sarjakakkonen Imatran PaSa. Ensimmäisenä pelaamaan pääsi keltainen joukkue. Roope Soininen oli päässyt sairastuvalta jälleen tositoimiin lääkekuurin kuitenkin viedessä parhaan terän. E-nuorista vahvistukseksi tuli mukaan lisäksi Akseli Uotinen ja näin keltaisilla oli pelin alussa yksi vaihtomies, mikä olikin tarpeen tiukan viikonlopun viimeiseen otteluun. PaSa siirtyi ottelussa 1-0 johtoon, mutta Eevert Salmi tasoitti puoliaikanumeroiksi 1-1. Toisella puoliajalla PaSa pääsi karkaamaan 3-1 johtoon WP:n hieman huolimattomien syöttöjen seurauksena. Roope Soininen pääsi vielä kaventamaan heti aloitussyötöstä osan imatralaista vielä tuulettaessa maaliaan. Tämän lähemmäksi WP ei päässyt vaan PaSa sai vielä kahdella lisämaalilla viimeisteltyä numeroiksi 5-2, mitkä vastasivatkin melko hyvin ottelun kulkua.

Varkautelaisten takaisku oli Eevert Salmen loukkaantuminen laitaan törmäyksessä ja näin toisen puoliajan puolikas meni ilman vaihtomiehiä pelaten. Maalivahti Joonas Kankkunen esitti ottelussa monta mallikasta lähitorjuntaa pelaten kauden parhaan pelinsä.

kuva

Viikonlopun turneen viimeisessä pelissä PaSaa vastaan luisteli musta joukkue, joka ei viikonlopun turneen päätteeksi jaksanut enää pistää suhteellisen kovalle vastustajalle kunnolla kampohin vaan vastustaja kasvatti maalitiliään tasaisesti ottelun päättyessä 10-0 (5-0) numeroihin.

kuva

Ottelussa Markus Ikosen yritteliäs esitys ja loppuun saakka puolustaminen oli silmiinpistävä ilon aihe. Markuksen ansiosta pari-kolme vastustajan selkeää maalipaikkaa jäi yrityksen asteelle.

kuva

D-junioreiden viimeinen sarjapeli ja samalla sarjan toinen paikallispeli pelataan tiistaina kello 17:00 alkaen.

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö