Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

WP 35 D/keltainen kuudenneksi

14.03.2011

WP:n D-ikäluokan vanhempi ikäluokka sijoittui lopulta kuudenneksi Varkaudessa järjestetyssä ikäluokan lopputurnauksessa. Joukkue pelasi turnauksen aikana kuusi ottelua, joista se voitti kaksi, pelasi tasan kaksi ja hävisi kaksi.

Mestaruuden turnauksessa korjasi lopulta Botnia Helsingistä.

kuva

WP 35 – JPS99 4-1

kuva

Ottelu alkoi perjantaisen lumisateen haitatessa kenttäpeliä. Myöskään WP:n asenne ottelun alussa ei ollut aivan kohdillaan, vaan keskittyminen oli jäänyt pukukoppiin. JPS:n nuorempi ikäluokka aloittikin ottelun varsin pirteästi ja siirtyi neljän minuutin jälkeen 0-1 johtoon. WP alkoi heräillä pikkuhiljaa Nestori Moision toimesta. Ajassa 8 minuuttia hän tasoitti Eevert Salmen syötöstä 1-1:een. Tämän jälkeen hallinta alkoi siirtyä enemmän WP:lle ja 13 minuutin jälkeen Eevert Salmi pujotteli tilanteeksi 2-1. 3-1 tilanteen löi Roope Soininen ja loppunumerot 4-1 syntyivät Fredrik Wrightin pelatessa hienolla liberon pelinavauksella Roope Soinisen läpiajoon.

Miinuspuolena ottelussa oli kotijoukkueen tosi huono keskittyminen ottelun alla ja sitä myötä vaikea ottelun alku. Hyvää puolestaan oli pelaamisen tason nosto kesken ottelun, joka ei useinkaan onnistu huonon alun jälkeen.

WP 35 – PaSa 1-1

kuva

Ottelu pelattiin sankassa lumisateessa. WP hyötyi sateesta, koska PaSan muutamat taitavat yksilöt eivät päässeet pitkiin kuljetuksiin lumisella kentällä. Asenne kotijoukkueella oli tässä ottelussa todella hyvin kohdallaan alusta lähtien ja se palkittiinkin yhdellä pisteellä vahvasta PaSasta. WP:n ainoan maalin teki Roope Soininen kulmalyönnistä.

WP 35 – Narukerä 4-4

kuva

Valmennuksen varoituksista huolimatta WP syyllistyi ehkä hieman vastustajan aliarviointiin Narukerää vastaan. Liiton tulospalvelusta oli kiirinyt tietoa tulevan vastustajan muutamista reiluista tappioista ja olisiko se hitusen heikentänyt puolustus asennetta tässä ottelussa. WP siirtyi neljässä minuutissa kahdella Roope Soinisen viimeistelemällä maalilla 2-0 johtoon. Tämän jälkeen ote siirtyi täysin Narukerälle ja joukkue siirtyi 15 minuutissa täysin ansaitusti 2-4 johtoon. Tässä vaiheessa rutinaa kuului kotijoukkueen pelaajien selkärangoista ja vaihtopenkille oli tarjokkaita. Onneksi joukkue kasasi vielä itsensä ja pienen loppupainostuksen ansiosta sai rangaistuslyönnin reilu minuutti ennen loppua. Roope Soininen kavensi pilkulta 3-4:ään ja kellon käydessä aivan viime sekunteja WP sai vielä kulmalyönnin, josta Eevert Salmi löi pelin tasoihin 4-4.

Ottelun jälkeen kopissa olivat hieman ristiriitaiset tunnelmat, voitettiinko vai hävittiinkö ottelussa piste. Piste saatiin joka tapauksessa hieman onnekkaasti, mutta tätä onnea ei olisi tullut ilman sitkeää loppuun saakka yrittämistä

WP 35 – Botnia 2-3

kuva

Lauantaina keli oli muuttunut täysin perjantaista ja aurinko paistoi kauniisti kevättaivaalta. WP:n päivän ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui perjantaina erittäin vahvoja otteita esittänyt Botnia. Ottelu alkoi hienoisessa vierailijan hallinnassa ja 0-1 avausmaali syntyikin jo kolmen minuutin jälkeen botnialaispelaajan pujotellessa vahvasti reunasta maalintekoon. Tämän jälkeen ottelu eteni varsin tasaisissa merkeissä ja 0-2 tilanne syntyi vasta 18 minuutin jälkeen rangaistuslyönnistä. WPpääsi pian peliin mukaan Juho Holopaisen karvatessa pallon itselleen ja karaten maalintekoon. Kaksi minuuttia kavennusmaalin jälkeen Botnia siirtyi jälleen kahden maalin johtoon kulman jälkitilanteesta. WP kavensi vielä kerran Nestori Moision onnistuessa pilkulta. Kotijoukkueella oli vielä muutama hyvä maalipaikka, mutta niissä ei ollut aivan onni myötä pallon osuessa tolppaan.

Kaiken kaikkiaan ottelu oli varsin pirteä esitys tulevaa mestaria vastaan, vaikka pelin jälkeen kopissa olikin hieman harmistuneita pelaajia, kun pistekin oli niin kovin lähellä.

WP 35 – ToPV 8-1

kuva

Lauantain toisessa ottelussa vastaan asettui Tornion palloveikot. Ottelussa WP pelasi yhden kauden parhaista peleistään kaikkien pelaajien osallistuessa aktiivisesti peliin ja luistimen liikkuessa pirteästi. Kotijoukkueen maalien teon aloitti Eevert Salmi, jota Roope Soininen jatkoi kahdella täysosumalla. Leevi Rossi ja Juho Holopainen onnistuivat tämän jälkeen kertaalleen ja kunnes vastustaja pääsi kaventamaan 5-1:een. 6-1 numerot laukoi Fredrik Wright kaukaa, jonka jälkeen Eevert Salmi teki numeroiksi 7-1. Ottelun loppunumerot 8-1 syntyivät Eevert Salmen syöttäessä Roope Soinisen maalipaikkaan.

Peli oli kotijoukkueen osalta erittäin onnistunut; hyvää puolustamista, syöttöjä, aktiivista osallistumista peliin ja kannustamista.

WP 35 – Akilles 1-7

kuva

Yksi yö kaiken muuttaa voi. Tavoitteena oli peliin lähdettäessä pelata pirteä turnauksen päätöspeli. Alkulämmin otettiin huolellisesti ja kopissa oli pirteä ilmapiiri ennen peliä. Toki vastustajalle on annettava tunnustus hyvästä pelistä, mutta omassakin suorituksessa jäi rutkasti parannettavaa. Liekö ajatuksissa ollut parantaa vielä eilisestäkin hyvästä pelistä, jolloin perusasiat alkoivat unohtua. Pallon haltuunotot epäonnistuivat, syötöt olivat hätäisiä, vastustaja pääsee johtoon … tuskastumista … pallo pomppii lavassa entistä enemmän … kiire, huolellisuus loppuu kokonaan … vastustaja tekee lisää maaleja … pakko hyökätä … puolustaminen unohtuu … vastustaja tekee lisää maaleja … kaveritkaan ei onnistu … tää on hävitty peli … vastustaja tekee lisää maaleja. Näin kai siinä kävi (?). Kaikki kunnia Akillekselle hyvästä pelistä ja viidennestä sijasta.

Vaikka viimeinen peli jättikin hieman happaman maun suuhun, niin silti täytyy muistaa että joukkue saavutti kuudennen sijan eli parhaan sijoituksensa koskaan (Torniossa 2009 8., Porvoossa 2010 8.). Joukkue pelasi parhaimmillaan myös erittäin hyvää jääpalloa D-ikäiseksi joukkueeksi. Tason ailahtelu on sitä isompaa, mitä nuorempia ollaan ja D-juniorit ovat varsin nuoria.

WP:n D-ikäluokalla on lopputurnauksen jälkeen vielä jäljellä kauden tärkein ottelu, jossa vastaan asettuvat vanhemmat. Tässä kauden päättävässä ottelussa pojille ei valitettavasti ole luvassa kuin oppipojan rooli, sillä vanhemmat uhosivat lyövänsä taululle vielä Akillestakin pahemmat murskalukemat.

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö