Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

Voitto karttaa yhä WP 35:ttä

18.01.2011

Voitto oli WP 35:lle kuin tarjottimella, mutta isännät eivät tarttuneet mahdollisuuteensa.

Sunnuntaina Kämärillä olivat vastakkain Bandyliigan tyven joukkueet, jotka tasasivat pisteet luvuin 5-5 (3-2).

Pakkasen vuoksi kolmessa osassa pelatussa ottelussa kotijoukkue oli alkuun selvästi edellä vierastaan Helsingin Botnia, mutta pelin lähestyessä loppuaan, saivat isännät varjella miehissä maaliaan tappion välttämiseksi.

Varkautelaisten avausosuma syntyi jo 37 sekunnin jälkeen ja sen viimeisteli joukkueen maalitykki Joel Sundström luotuaan tuplapaikan itselleen. Ensimmäinen laukauksen vieraiden maalivahti Esa Niiranen torjui, mutta ei enää paluupalloa, jonka Sundström tinttasi verkkoon.

Oululaistuomari Ari Mårdin tarkka linja puri kotijoukkueen päädyssä, kun Botnia sai ottelussa peräti kolme rankkaria. Niistä ensimmäisen Patrik Huber ampui verkkoon 13. minuutilla.

Sitten juhlivat isännät erikoistilanteissa. Ensin Jyrki Tauschi löi joukkueen kolmannen kulman komeasti sisään ja hetken päästä pääsi Jukka-Pekka Hoffren kaunistelemaan rankkarista lukemia.

Toisen jakson alkuun Huber pääsi yrittämään uudelleen rankkarista, mutta veto viuhui ohi. Botnia vaihtoi taktiikkaa kolmanteen rankkariinsa, kun ampujaksi mennyt Huber siirsi palloa vain vähän ja takaa tullut Teemu Määttä kuljetti pallon oli Ari-Pekka Ahon.

Tomi Herrasen laukauksella isännät siirtyivät toistamiseen kahden maalin johtoon, mutta pitäväksi ei sekään osoittautunut. Nyt kavensi Mika Liikanen.

Kolmas kahden maalinjohtoasema (5-3) syntyi kolmannen jakson alkajaisiksi Tauschin sivaltaessa jälleen kulmasta.

Jatko olikin sitten karvaustaan selvästi nostaneiden vieraiden, vaikka paikkansa saivat vielä isännätkin.

Vain Botnia ainoastaan kuitenkin onnistui, kun se nousi Liikasen komealla laukauksella maalin päähän ja Niklan Johanssonin pujottelun seurauksena tasoihin.

Vierailla oli vielä tukku paikkoja, mutta tällä kertaa Ahon edessä pelannut puolustus pelasi uhrautuen ja pystyi pitämään pisteestään kiinni.

Lopputulos jätti tappion maun, eikä vähiten valmentaja Juha Järveläisen suuhun.

– Tuhlasimme taas hirveän määrän tilanteita. Lisäksi harmittavat perään lapsukset, niillä Botnia sai muutaman maalin. Yrityksemme oli hyvä, mutta emme vain pysty voittoa ottamaan. Nyt siihen oli todella mahdollisuus, Järveläinen pohti.

– Lopussa he saivat hirveän hässäkän päälle, joten siinä mielessä pisteeseen on oltava tyytyväinen, hän myönsi.

– Olisimme kaivanneet omissa hyökkäyksissämme suoraviivaisuutta. Rankkarialueelle ajamisessa olisi pitänyt löytyä röyhkeyttä, nyt sitä ikään kuin välteltiin, hän jatkoi.

Varkautelaisten kokonaiskuva pelissä oli pirteä, voittoa haettiin toden teolla. Kynnys pysyi kuitenkin yhä liian korkealla. Pelintekijänä erottui Lasse Karppinen ja kärjessä Tauchi sai mukavasti onnistumisia. Unohtamatta kuitenkin, että Ahon maalivahtipeli oli kuitenkin yksi tasapelin kulmakivistä.

Pekka Koponen

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö