Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

Veiterä järkeili WP 35:n nurin

13.12.2011

Kurinalaisesti ja harkitusti pelannut Lappeenrannan Veiterä antoi WP 35:n tehdä työt ja korjasi itse hedelmät, kun Kämärillä päädyttiin Bandyliigassa 3-6 (3-3) lukemiin.

Varkautelaisyritysten myötävaikutuksella rakennuttu jääpallohuumatilaisuus näkyi vain kentän laidalla, kentällä kotijoukkueesta ei siihen ollut. Niinpä 742 katselijaa poistuivat kuka mitenkin allapäin.

Veiterä aloitti maalinteon jo viidellä minuutilla, jolloin Kim Mononen laukoi kentän ykköseksi nousseen Miikka Tujulan tarjoilusta. Tujula itse käytti Eetu Peuhkurin komean syötön edukseen vajaat 10 minuuttia myöhemmin vieden vieraat 0-2 johtoon.

WP 35 piti palloa ja pyrki rakentamaan, mutta Veiterän keskikentän läpäisy tuotti vaikeuksia.
Niinpä keinoksi valikoituivat kaukolyönnit, joista ensin Joel Sundström kavensi ja Tujulan tehtyä kulman jälkitilanteesta 1-3 nostivat Lasse Laakkonen ja Joni Kauhanen, niin ikään kaukaa, isännät tauoksi tasalukuihin.

Ottelun voittomaali nähtiin jo 48. minuutilla, jolloin Manu Puumalaisen pääsi niittaamaan Tujulan kaadosta tuomitun rankkarin ohi maalivahti Ilkka Hoffrenin.

Toista jaksoa sävyttivät jäähyt ja parhaimmillaan kummaltakin istui kolme pelaajaa samanaikaisesti penkillä. WP 35 pääsi ensin yrittämään kolmen miehen ylivoimalla, mutta Veiterä puolusti järkevästi ja antoi isäntien puskea päin valkopaitojen rintamaa. Veiterästä ei ollut sen paremmin ylivoimansa hyödyntäjäksi, kunnes Mononen iski päivän toisen osumansa joukkueensa pelatessa itse vajaalla. Loppuluvut 3-6 teki edellisen syöttänyt Antti Ropo jälleen Peuhkurin syötöstä.

Veiterän valmentaja Juuso Pyysing myönsi joukkueellaan olleen onneakin matkassa.
– Varsinkin vajaalla pelatessamme WP 35 pääsi painamaan, mutta hyvä taistelumme palkittiin. Alakertamme onnistui hyvin, samoin nuoret keskikenttäpelaajamme Ville Utti, Antti Ropo ja Eetu Peuhkuri, Pyysing myhäili.

WP 35:n virkaveli Jorma Saastamoinen myönsi, että onni on itse hankittava.
– Meistä ei tänään siihen ollut. Veiterä ehtyi ryhmittymään pallon alle, kun syöttömme viipyivät liian kauan mailoissa. He pelasivat joukkueena hyvin, olivat ehjä kokonaisuus, Saastamoinen kehui naapuria.

WP 35:n paidassa kentälle luistelivat keväiden 2008-09 maalitykki Harri Kauhanen ja uransa jo päättänyt puolustaja Jussi Inkinen.

Kauhanen sai pari paikkaa, mutta tolppaa lähemmäksi hän ei yltänyt. Laakkonen sen sijaan laukoi viime hetken rankkarin ylärimaan.
– Kauhanen ja Inkinen pukivat sen vuoksi ettei A-junioreja voinut kuormittaa liikaa. Heillä oli oma pelinsä ennen meidän ottelua, perusteli Saastamoinen konkareiden vetoa kamppailuun.

Pekka Koponen

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö