Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

Timo Wallius WP 35:n uusi valmentaja

08.05.2018

Yksi ympyrä sulkeutui, kun Varkauden jääpalloylpeys 16-kertainen Suomen mestari WP 35 tiedotti maanantai-iltana uudesta valmentajastaan.

53-vuotias Timo Wallius tarttuu perinteistä rikkaan jääpalloseuran edustusjoukkueen päävalmentajan postille ja tekee sen mielellään.

– Ajatus WP 35:n valmentamisesta oli vireillä oikeastaan jo vuosi sitten. Keskusteluja on käyty ja aika oli kypsä tällä kertaa, kasvattajaseuransa kutsuun myöntävästi vastannut Wallius tuumi ravintola Kaks Ruusussa ennen kuin tapasi nuoren joukkueensa pelaajat ensimmäistä kertaa.

Wallius palasi kasvattajaseuraansa, jossa aloitti jääpallon jo 9-vuotiaana junnuna.

– Hienoja hetkiä WP 35:n kanssa koin 1983, kun voitimme seuralle A-nuorten Suomen mestaruuden ja ura WP 35:ssa pelaajana loppui 1992 kun saavutimme SM-hopeaa juuri ennen neljää mestaruusvuotta, töiden perässä pääkaupunkiseudulle ja Helsingin IFK:hon siirtynyt Wallius muistaa.

 

HIFK:n paidassa Wallius sai juhlia SM-kultaa 1998 ja hän valmensi tähtirinnat 2000-luvulla kahdesti SM-pronssille.

– Kävin välillä (1983-85) myös Porvoon Akilleksessa, jossa opiskelin samalla laskentatoimen yo-merkonomiksi. 1986 palasin Varkauteen samana vuonna kuin maalivahtimme Jorma Saastamoinen, HIFK:aa vuosina 1993-98 edustanut Wallius kertoi.

 

Walliusta voisi luonnehtia pelaajana hyväksi pukukoppipelaajaksi ja velikullaksi, jolla on hersyvä huumori.

Samanlaista henkeä hän haluaa tuoda myös viime vuosina peli-ilmeeltään rajusti mailaa puristaneeseen WP 35:een valmentajanakin.

– Olen suorittanut työn ohessa valmentajan ammattitutkinnon Savonlinnan Tanhuvaarassa ja ottanut vaikutteita pelaajaurallani muun muassa Pepe Jokiselta, Seppo ”Ässä” Koskiselta ja Kyösti ”Kössi” Vilhuselta.

Hän sanoo päivittäneensä valmentajan tieto-taitonsa valmentamalla HIFK:n juniorijoukkueita viime vuosina.

– Varkauteen haluaisin tuoda jälleen täältä puuttuneen peli-ilon. Haluan valmentaa ilon kautta. Huutaminen ei ole enää tämän ajan trendi johtamisessa tai valmentamisessa, Wallius arvioi.

 

WP 35:n sloganissa lukee perinteitä kunnioittaen. Suomen mestaruuksia seuran palkintokaapissa on peräti 16, eli yksi vähemmän kuin Walliuksen toisella seuralla HIFK:lla. Silti seuran viimeisin SM-mitali on kymmenen vuoden takaa vuodelta 2008 ja sitä olivat voittamassa muun muassa edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Ilkka Hoffren ja huoltaja Janne Wright.

– WP 35:lla on mahtavat perinteet, joihin nojata, mutta kaipaamme myös freesiyttä eli tuoreutta tänne. Seuran voimavarana on yhteisöllisyys. On tärkeää, että me WP 35:ssa olemme taas yhtä suurta perhettä, myös juniorivalmentajien koulutukseen jatkossa paneutuva Wallius kertoo.

– Haluan toimia myös koutsien koutsina täällä, Varkaudessa vapaa-ajan asunnollaan lähes koko kesän viettävä Wallius tuumii.

 

Erinomaisena asiana kymmenen viimeistä vuotta Arena Interactivessa ja Guru Oy:ssa toimitusjohtajana työskennellyt Wallius pitääkin sitä, että WP 35:lla on juniorit kattavasti kaikissa ikäluokissa P9-joukkueesta P21:een.

Hän toimii etävalmentajana Helsingistä käsin edelliskauden WP 35-valmentaja Tuomas Erkkilän tavoin.

– Kakkosvalmentajan haku, joka vetää talven viikkotreenit on vielä kesken, Wallius ja joukkueenjohtaja Ilkka Hoffren kertovat.

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö