Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

Taistelutahto vei WP 35:n lähelle OLS:aa

13.02.2011

Ilman ensimmäistäkään voittoa Bandyliigassa jatkava WP 35 esittäytyi vaihteeksi pirteänä ja taistelutahtoisena.

Pitkässä voittoputkessa oleva Oulun Luistinseura saapui Kämärille mielessään ottaa seitsemän peräkkäinen voitto. Vieraiden rutiini riitti 4-7 (2-4) voittoon kotijoukkueen oltua vielä reilu vartti ennen päätöstä maalin päässä.

Varkautelaisilla oli alusta pitäen hyvä työmoraali ja joukkue pystyi katkomaan hyvin oululaishyökkäyksiä. Näistä OLS sai peräti 10 kulmalyöntiä, mutta nekin kaikki WP 35 teki tuloksettomiksi.

Omassa pelissään keltapaidoilla oli jopa hieman epäonnea, sillä lukuisilla hyvin organisoiduilla hyökkäyksillä se pääsi maalipaikkoihin, joissa kuitenkaan ei ollut onnea matkassa.

OLS siirtyi johtoon Antti Pesosen rankkarilla, jonka Aleksi Puustinen tasoitti 21. minuutilla kulmasta. Ennen Puustisen tasoitusta WP 35:llä oli komea kolmen pelaajan hyökkäys, joka päättyi kuitenkin Antti Astalan nostoon päin oululaisten maalivahtia.

Ruotsista palanneen Jukka Loukkolan hyödyntäessä kentän ykköspelaajan Jarmo Mällisen syötön syttyi taululle 1-2 ja hetkeä myöhemmin Mällinen ruokki Ville-Veikko Angerian lisäämään 1-3 vieraille.

Puustisen yllättävä sivallus sivurajalta pani liigan tammikuun pelaajan Olli Lappalaisen poimimaan pallon toistamiseen pömpelistään, mutta ennen taukoa Antti Pesonen siirsi vieraat 2-4 johtoon.

Toisen alkuun WP 35 hienokseltaan hallitsikin ja Jukka-Pekka Hoffrenin rankkarimaali kavensi tilanteeksi 3-4.

Samuli Koivuniemi vastasi tähän Loukkolan syötöstä, mutta Puustisen täydentäessä hattutemppunsa kulmasta olivat isännät jälleen maalin päässä.

Tässä vaiheessa OLS otti aikalisän ja puhuttelun seurauksena pisti liikettä luistimiin. Myös karvausta nostettiin ja pelinrakentelutila isänniltä kuihtui.

Joni Kauhanen esitteli pujottelutaitoaan 78. minuutilla puikkelehtien nokakkain maalivahti Julius Sundströmin kanssa ja ratkaisu alkoi häämöttää. Sitä täydensi vielä Loukkola Tommi Pukkuhookanan syötöstä ja lopputulos oli selvä.

WP 35:n suoritus antoi uskoa sunnuntaille, jolloin joukkue hakee kauden avausvoittoaan Tornion Pallo-Veikoilta.

– Pystyimme pitkään pelaamaan omilla vahvuuksillamme ja onnistuimme katkoman myös oululaisten kulmat. Tämä oli hatunnoston arvoinen esitys pojilta. Aikalisän jälkeinen uinahdus kuitenkin jäi harmittamaan, kotijoukkueen valmentaja Juha Järveläinen totesi.

Vaikka OLS ei ollutkaan niitä helpoimpia pysäytettäviä, onnistuivat isännät siinä varsin hyvin ja vielä rikkeettömästi, sillä jäähtyjäkin tuli vain kaksi. Sen sijaan OLS istui neljä kymppiä.

Varkautelaisten parhaimmiston muodostivat lujalyöntinen, hattutempun viimeistellyt Aleksi Puustinen, maalivahti Julius Sundström ja sivutuen paikalle palannut Jukka-Pekka Hoffren. Lasse Karppinen oli joukkueen pelin sielu saaden nyt mukavasti tukea myös muilta pelinrakentelussaan. Torstain harjoituksissa kätensä loukannut Joel Sundström oli ottelusta sivussa samoin kuin mahdollisesti vielä sunnuntainakin.

WL/Pekka Koponen

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö