Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

Päävalmentajan näkemyksiä kesän jälkeen

04.09.2013

Joran mietteitä joukkueen siirtyessä jäähalliharjoitteluun.

Miten valmistautuminen kauteen on edennyt?
– Kaikki on edennyt suunnitellulla tavalla. Kuusi pelaaja lähti heinäkuussa armeijaan ja osa on siirtynyt opiskelupaikkakunnille niin kuin oli jo aikaisemmin tiedossa. Paikkakuntalaisten vahvuus on aika pieni, mutta onneksi harjoitusvahvuuteen on saatu neljä tasokasta kokenutta kaveria. Jääharjoittelun taso on ollut heti alusta saakka erittäin korkealla tasolla. Mitään negatiivisia yllätyksiä ei ole tullut vastaan.

Millaisessa tilassa joukkue fyysisesti on tällä hetkellä?
– Paikkakunnalla oleva ryhmä on erittäin hyvässä kunnossa, mikä näkyi heti jäälle mentäessä hyvänä liikkeenä. Tästä alamme koko ajan koventamaan fyysistä treeniä, koska selvästi näkee joukkueen olevan siihen valmis. Pohjat ovat kunnossa.

Miten valmistautuminen Bandyliigaan tästä eteenpäin jatkuu?
– Syyskuu tulee olemaan fyysisesti kovin kuukausi. Jääharjoitteissa alamme suuntamaan katseita isolle kentälle ja pikku hiljaa alamme myymään pelitapaa joukkueelle. Ensimmäinen mittari tulee olemaan 19-21.10, jolloin lähdemme Haaparannalle turnaukseen. Sen jälkeen jatkamme harjoittelua ja kaksi viikkoa ennen sarja-avausta 8-10.11 on oma KeVeKa-turnaus. Lisäksi pyrimme pelaamaan 1-2 täysimittaista harjoitusottelua.

Mitä pelaajistossa on tapahtunut sitten viime kauden?
– Joel Sundström on näillä näkymin poissa vahvuudesta opiskelukiireiden vuoksi. Oma ydinporukka on kuitenkin säilynyt kasassa ja on erittäin hyvässä kunnossa. Tällä materiaalilla saadaan keskikentälle liikkuvuutta ja alakertakin saadaan rakennettua laadukkaaksi. Maalintekovoimaa tulee varmasti löytymään laajalta rintamalta. Tällä materiaalilla pystytään varmasti parantamaan edellisistä kausista.

Joukkue on siirtynyt jäähalliharjoitteluun. Onko pelaajistossa noussut positiivisia yllättäjiä esiin?
– Kyllä. Kehitykseltään kaksi kaveria on ottanut isoja askelia eteenpäin. Nuorista Ville Koskinen ja Aleksi Puustinen ovat menneet kesän aikana selkeästi eteenpäin. Molemmilla on erittäin kova asenne työntekoon ja se on näkynyt jäähalliin siirryttäessä. Molemmat tulevat varmasti taistelemaan pelipaikoista kokoonpanossa.

Toinen päävalmentaja eli Pertti Koponen asuu pääosin Porvoossa. Miten valmennuksellisesti homma käytännössä toimii?
– Olemme Peran kanssa tiivisti yhteydessä toisiimme. Peran osuus tulee korostumaan kilpailukaudella ja hän tulee tänne Varkauteen pidennetyille viikonlopuille valmistamaan joukkuetta viikonlopun peleihin. Meillä on koossa laaja valmennustiimi. Tolvasen Jaska hoitaa fysiikkapuolta ja on myös huollon apuna. Hoffrénin Ile hoitaa maalivahtivalmennusta ja hänen rooli valmennuksessa kasvaa koko ajan.

Kaukalopallo on tulossa WP 35:n toimintaan mukaan. Näkyykö se edustusjoukkueen toiminnassa mitenkään?
– Ei varsinaisesti edustusjoukkueen toiminnassa, mutta junioripuolelle tämä on varmasti hyvä juttu. Seura laajentaa junioritoimintaa ja samalla seura laajenee. Näen tämän ainoastaan positiivisena asiana.

Kiitos haastattelusta!

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö