Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

P21:lle kolmas yhden maalin tappio

20.01.2012

WP 35:n taistelu ei tuottanut vieläkään tulosta Nuorten Bandyliigassa, kun Mikkelin Kampparit korjasi 4-3 (1-0) kotivoiton. Varkautelaisten kaikki kolme tappiota ovat tulleet siis yhden maalin erolla.

Ottelun alku noudatti tuttua kaavaa; kotijoukkue Kampparit hallitsi pallollista peliä ja WP pyrki puolustamaan tiiviisti. Puolustus onnistuikin melko hyvin ja 0-0 – tilanne säilyi taululla pitkään. Myös WP sai pelinrakenteluaan paremmin käyntiin, kuin edellisessä ottelussa Botniaa vastaan. Siitä pitivät huolen varmaotteiset Mikko Kilpeläinen, Juhani Heinonen, ja Niko Nissinen, jotka pääsivät hyvin täyteen vauhtiin keskialueelle. Ratkaisevat syötöt jäivät kuitenkin heikoiksi tai niitä ei tullut. Sama ongelma oli myös mikkeliläisillä, jotka pyörittelivät peliä näyttävästi alakerrassa, mutta joutuivat yrittämään vaikeita nostopalloja hyökkäyspäässä.

Ensimmäistä maalia saatiin odotella puoli tuntia, kunnes Juho Tikan rankkari upposi WP-maalivahti Eemeli Puustisen selän taakse. Tätä ennen mikkeliläisistä Santeri Laitinen oli ehtinyt jo tunaroimaan yhden pilkun. Ensimmäisellä jaksolla nähtiin siis kaksi rankkaria, vaikka toisessa päässä kenttää WP-hyökkääjiä käsiteltiin melko raisusti kaaren sisällä. Nämä tilanteet jäivät kuitenkin ”huomaamatta” päätuomari Jorma Halmeelta. Tikan osuma jäi jakson ainoaksi joten tauolle siirryttiin 1-0 kotijohdossa.

Toisen jakson alku oli keltapaidoilta katastrofaalinen. Tiivis puolustuspeli ei jostain syystä toiminut, vaan Kampparit iski ennen tunnin täyttymistä kolme kertaa. Jimi Heinosen sooloilu 3-1:een toi pieniä toiveita varkautelaisten leiriin, mutta Santeri Laitisen nopean kuittauksen jälkeen peli tuntui selvältä. Hieman yllättäen Kamppareiden vahva vire hiipui ja ottelu tasoittui. 4-1 lukemissa edettiin aina 80 minuutille asti, kunnes Niko Nissinen murtautui mustapaitojen puolustuksen läpi ja häntä rikottiin rankkarin arvoisesti. Mies itse viimeisteli 4-2 kavennuksen. Kuin varkain vierailijat olivat hiipineet jälleen peliin mukaan ja taistelutahto syttyi uudelleen.

Ote siirtyikin WP:lle ja pallo alkoi poltella Mikkelin miesten lavoissa varkautelaisten laittaessa päälle yläkarvauksen. WP-valmentaja Jouni Nissinen huomasi joukkueensa mahdollisuuden ja käytti aikalisän 82 minuutin kohdalla. Viesti oli selkeä: kova paine ylhäältä, enää ei tarvitse varmistella mitään. Takaa-ajoa vaikeutti Jokke Jokisen turha estämisjäähy, mutta yhdeksälläkin miehellä WP sai luotua paniikkia kotijoukkueen alakertaan. Painostus tuotti tulosta vielä kerran, kun Jere Karvinen pujotteli maalintekoon lepsusti tilanteessa pelanneen puolustuksen ohi. ”Varma” viimeistely tolpan kautta ja aikaa kellossa vajaa kolme minuuttia. Tasoitukseen WP:n rahkeet eivät enää riittäneet ja näin Kampparit otti niukan 4-3 voiton.

Tuomarikolmikko Kankkunen – Halme – Ripatti sai totutusti haukkuja molemmilta joukkueilta. Tuomareiden syyttäminen ei kuitenkaan paljoa lämmitä, pelit ratkaistaan täysin muilla asioilla.

Ottelun jälkeen valmentaja Nissinen kiitteli jälleen joukkojaan kovasta taistelusta ja yrityksestä, eikä ollut silminnähden erityisen pettynyt. Kotijoukkueen Santeri Laitinen puolestaan kommentoi, että ”ajettiin liikaa sumppuun”.

WP 35:n osalta sarja jatkuu tulevana lauantaina, kun edessä on Porin reissu C-junioreiden kanssa.

WP 35 tehot: Jimi Heinonen 1+0, Niko Nissinen 1+0, Jere Karvinen 1+0, Jokke Jokinen 0+1

WP 35 jäähyt: Juhani Heinonen 10min, Visa Korhonen 10min, Jokke Jokinen 10min

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö