Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

P21: WP:n kausi päättyi pronssijuhliin!

05.03.2012

Nuorten Bandyliigan mitaleista taisteltiin Helsingin Oulunkylässä. Kotijoukkue Botnia ei antanut haastajien yllättää vaan korjasi odotetun mestaruuden. Ennakko-odotuksista poiketen tasoerot nousivat suuriksi ja otteluista tuli varsin runsasmaalisia. Viikonlopun neljässä ottelussa verkot heiluivat yhteensä peräti 46 kertaa.

Lauantain välierässä Botnia luisteli ja syötteli WP:n täysin sekaisin. Täystyrmäyksen päätteeksi kotijoukkueen voittolukemat kirjattiin 10-2 (5-1). Ottelun alku oli vieraiden kannalta katastrofaalinen, kun Eemi Dolk vei isännät johtoon jo ensimmäisellä minuutilla. 25 minuutissa Botnia oli karannut 3-0 – johtoon, kunnes WP onnistui kaventamaan Niko Nissisen rangaistuslaukauksella. WP:llä oli ensimmäisellä jaksolla paljon hyviä lyöntipaikkoja, mutta pallot menivät usein niukasti ohi Juuso Tervosen vartioiman maalin. WP:n mahdollisuudet voittoon menivät jo käytännössä ennen taukoa, kun Teemu Määtän kulmalyönti toi isännille neljän maalin johdon ensimmäisen kolmevarttisen päätteeksi.

Toiselle jaksolla keltapaidat tulivat hyvällä asenteella ja jatkoivat taistelua ylivoimaista Botniaa vastaan. Taistelu ei kuitenkaan paljon auttanut, sillä Botnia iski maaleja tasaiseen tahtiin koko toisen jakson ajan. Nissisen toinen rankkarimaali kavensi tilanteen 6-2:en, mutta sen jälkeen Teemu Määttä otti ohjakset käsiinsä ja onnistui vielä kolme kertaa viimeisen puolen tunnin aikana. Määtän illan viides osuma sinetöi Botnian murskavoiton ja varkautelaiset alkoivat jo keskittyä sunnuntain pronssiotteluun.

WP lähti välierään kovin odotuksin ja joukkue uskoi vahvasti finaalipaikkaan. Siksi suurinumeroinen tappio oli melkoinen pettymys. Totuus oli kuitenkin se, että Ruotsista saakka vahvistuksia saanut Botnia oli täysin ylivoimainen. Patrik Huber (IFK Rättvik) ja Elmeri Helme (SAIK) toivat valkopaitojen hyökkäyspeliin uusia vaihtoehtoja ja paljon peliälyä. Ottelun jälkeen ei tarvinnut jossitella, sillä WP:n materiaalilla täydellinenkään esitys ei olisi riittänyt finaaliin asti.

Vastustajat Botnialle ja WP:lle sunnuntain mitalipeleihin selvisivät illan toisessa välierässä Veiterä – Kampparit. Veiterä oli täysin ylivoimainen korjaten selkeän 12-0 (5-0) voiton. Kampparit oli liikkeellä ilman Tuomas Liukkosta ja Veiterä oli saanut edustuksen miehensä mukaan lopputurnaukseen. Näin osa koko kauden pelanneista nuoremmista pelaajista oli jätetty tylysti pois kokoonpanosta. Esimerkiksi 17-vuotiaiden maajoukkueessakin viime kaudella nähty Aapo Kyllönen seurasi ottelun katsomosta.

WP 35 tehot ja jäähyt välierässä:

Niko Nissinen 2+0

Visa Korhonen 10 min, Juhani Heinonen 10 min, Lauri Heinonen 10 min.

Sunnuntain pronssiottelussa WP kokosi hienosti taistelutahtonsa ja kaiken osaamisensa. Varkautelaisten vahva esitys ja tehokas viimeistely toivat varsin suurinumeroisen 10-3 (2-0) voiton. WP löysi tehonsa kauden tärkeimmällä hetkellä ja maalit jakautuivatkin useammalle pelaajalle. Joukkoon mahtui tukku upeita yksilösuorituksia ja muutama vähemmän upea sähellys, mutta tunnetusti kaikki lasketaan.

WP otti pelin haltuunsa heti alussa ja Kamppareilla oli suuria vaikeuksia käynnistää omaa pallollista peliään, jonka piti olla ehdottomasti mikkeliläisten vahvuus. Sen sijaan WP oli liikkeellä hyvällä jalalla Iiro Karppisen, Niko Nissisen, ja Mikko Kilpeläisen johdolla. Kyseisten herrojen luisteluvauhti oli myrkkyä mustapaitojen karvaukselle, jonka takaa löytyi paljon tilaa keskialueella. 14 minuutin kohdalla Nissinen toikin pallon keskelle ja levitti laitaan Jimi Heinoselle, joka karkasi maalintekoon. Varma viimeistely, ja keltapaidat siirtyivät ensimmäistä kertaa lopputurnauksessa johtoon. WP:n 2-0 – osuma kuuluu sen sijaan sarjaan ”vähemmän upea sähellys”. Reilun puolen tunnin pelin jälkeen hyvä hyökkäyspään hässäkkä tuotti onnekkaasti tulosta, kun mikkeliläispuolustus tunaroi Jokke Jokisen epäonnistuneen kääntölaukauksen omaan maaliin. Ennen taukoa lisäosumia ei enää nähty ja näin WP onnistui nollaamaan Kampparit koko ensimmäisen jakson ajan.

Tauolla WP-valmentaja Jouni Nissinen painotti, että hyvää taistelua ei saa lopettaa missään vaiheessa. Ottelu ei todellakaan ollut ratkennut ensimmäisellä jaksolla, kun eroa oli vain kahden maalin verran. Keltaiset saivatkin lähes täydellisen alun toiselle puoliajalle, kun kapteeni Mikko Kilpeläisen läpiajomaalista alkanut tehojakso toi WP:lle ennen tunnin täyttymistä 6-0 – johdon. Mikkeliläisten kavennukset olivat laiha lohtu, sillä WP hallitsi kenttätapahtumia selkeästi ja mätti lisäosumia tasaiseen tahtiin. WP:n seitsemäs maali on mainitsemisen arvoinen jo siitäkin syystä, että maalintekijä on Visa Korhonen ja samaan aikaan osuma kuuluu ehdottomasti kategoriaan ”upea yksilösuoritus”. Vasemman pakin paikalta hyökkäysalueelle eksynyt Korhonen sai pallon lapaansa ja latasi 25 metristä melkoisen kanuunan yläkulmaan. Täysin käsittämätön laukaus meinaa vetää reportterinkin sanattomaksi vielä päivää ottelun jälkeen.

Jimi Heinosen päivän kolmas ja Joel Juvosen kaksi osumaa ottelun loppuhetkillä Heinosen syötöistä takasivat WP:lle selkeän voiton ja tälle ikäluokalle ensimmäisen mitalin sitten vuoden 2008, jolloin saavutettiin C-junioreiden SM-pronssia. Valmentaja Nissinen kiitteli joukkojaan kuluneesta kaudesta ja oli luonnollisesti erittäin tyytyväinen, kun runkosarjan neljänneltä sijalta onnistuttiin nousemaan pykälä ylöspäin. Kerrankin joukkueen pää kesti tiukassa paikassa ja tulos oli sen mukainen. Mitali loi uskoa myös jatkoa ajatellen ja ensi kaudella WP nähtäneen melko lailla samalla kokoonpanolla Nuorten Bandyliigassa. Finaalissa Botnia kesti kotikisojen ja ennakkosuosikin paineet ja korjasi 6-2 – voiton Veiterästä. Onnittelut Helsinkiin ja Lappeenrantaan kirkkaammista mitaleista!

WP 35:n turnauksen paras pelaaja: Juhani Heinonen

WP 35 tehot ja jäähyt pronssiottelussa:

Jimi Heinonen 3+3, Joel Juvonen 2+0, Niko Nissinen 1+1, Jokke Jokinen 1+0, Mikko Kilpeläinen 1+0, Iiro Karppinen 1+0, Visa Korhonen 1+0, Robert Ruippo 0+1, Juhani Heinonen 0+1.

Robert Ruippo 10 min, Mikko Kilpeläinen 10 min, Niko Nissinen 10 min, Jokke Jokinen 5 min.

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö