Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

P21: WP pelaa kauden viimeisen kotiottelunsa

27.01.2014

Nuorten Bandyliiga on edennyt siihen pisteeseen, että WP 35 pelaa kauden viimeisen kotiottelunsa tiistaina 28.1. klo 20:00, kun vastassa on JPS. Uuden vuoden tienoilla varkautelaiset hävisivät Jipsille 7-1, joten pisteenkin saaminen kotikentällä olisi erinomainen suoritus. Lisäksi joukkueella on jonkinlaisen maineen palautuksen paikka, sillä viikon takaista katastrofia Kamppareita vastaan ei haluta uusia.

WP:n kausi on ollut melkoisen vaikea. Pakkovoitot Vestasta ja Veiterästä on onnistuttu ottamaan, mutta ennakkoon parempia joukkueita vastaan on tullut takkiin oikein urakalla. Botnia-, JPS-, ja Kampparit-otteluiden maaliero on järkyttävä 3-25. Syöttöpeli hyökkäyksissä on usein puutteellista ja pelit menevät yksin kuskailuksi. Jimi Heinosen mukaantulo on tuonut jotain järkeä varkautelaisten peliin, mutta saa nähdä mihin keltapaitojen rahkeet riittävät tiistaina. Puolustuksessa libero Juhani Heinonen ja oikea pakki Mikko Kilpeläinen tuovat varmuutta koko alakerran pelaamiseen. Isoja minuutteja liigatasollakin urakoivat Heinonen ja Kilpeläinen eivät kuitenkaan kahdestaan pysty pysäyttämään hyökkäyksiä, jos keskikentän työmoraali puolustussuuntaan on heikkoa.

Vieraileva JPS on hieman menettänyt asemiaan hyvän alkukauden jälkeen. Tappio Kamppareita vastaan tasoitti sarjatilannetta, millä ei kuitenkaan ole käytännön merkitystä välieräpareja mietittäessä. Botnia lienee selkeä runkosarjan voittaja, JPS ja Kampparit ovat sijoilla 2-3, ja WP ja Veiterä taistelevat viimeisestä välieräpaikasta. Saattaa hyvin olla niin, että neljännen sijan kohtalo selviää vasta WP:n ja Veiterän keskinäisessä kohtaamisessa, joka on samalla Nuorten Bandyliigan runkosarjan päätösottelu. Tuon pelin vuoro on Lappeenrannassa 17.2. JPS on siis parin vuoden tauon jälkeen vahva mitaliehdokas P21-ikäluokassa ja joukkue lähtee ennakkosuosikkina tiistain otteluun. Punapaitojen vahvuudet ovat hyökkäyspelissä, josta WP:n tulisi ottaa mallia. Pallo liikkuu kauniisti mieheltä toiselle ja tekopaikkoja saadaan luotua paljon. WP:n yllätysmahdollisuudet piilevät JPS:n karvauksen ohittamisessa. Kovan karvauksen taakse jää usein paljon pelitilaa keskialueelle ja puolustus ei ole jyväskyläläisten vahvuuksia.

Lähtökohdat otteluun:

 1. WP 35:n uskottavuuden palauttaminen. Kampparit-ottelun kaltaista farssia ei haluta uusia. Joukkue pystyy paljon parempaan.
 2. JPS:n pallollinen pelaaminen huippuluokkaa. Miten keltapaitojen puolustus kestää kasassa?

Nuorten Bandyliigan runkosarjan ottelu WP 35 – JPS tiistaina 28.1.2014 kello 20:00 Kämärillä. Vapaa pääsy, tervetuloa!

© Jokke Jokinen

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

 • op
 • Andritz
 • Kaksruusua
 • Lähitapiola
 • Riikinvoima

 • Lakimajakka
 • Storaenso
 • Kimmonkone
 • Laatuteline
 • Varkauden Aluelämpö