Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

P21: WP kohtaa Veiterän

12.01.2014

Nuorten Bandyliiga jatkuu maanantaina 13.1.2014 klo 20:00 Kämärillä, kun WP 35 saa vieraita Lappeenrannasta. Keltapaidat hakevat revanssia ensimmäisestä kohtaamisesta sitten viime kauden pronssiottelun, jonka Veiterä voitti Helsingin Oulunkylässä.

Paljon on muuttunut sitten viime kevään. Veiterän parhaimmisto eli 1992-syntyneet jäivät yli-ikäisiksi, joten joukkue on menettänyt paljon aikaisempien vuosien luottopelaajia. Valkopaitojen kauden alku ei ole sujunut aivan odotusten mukaisesti, sillä joukkue on voittanut pelaamastaan neljästä ottelusta vain yhden ja päästänyt 31 maalia. Nuorentuneen joukkueen avainpelaajia ovat maalivahti Topi Peuhkuri ja kumpaankin suuntaan keskialueella raatava Ere Verhelä. Lappeenrantalaiset pelaavat vastustajan kannalta todella ärsyttävää puolustuspeliä. Kymmenen miestä omalla alueella jäätävässä sumpussa ja ennen omaa kuuttatoista huidotaan, revitään ja hakataan mailoilla välillä muutakin kuin palloa. WP:n vahvat pallontuojat saavatkin varoa nilkkojaan ja käsiään yrittäessään löytää tilaa Veiterän alueelta.

Kotijoukkue WP 35:lle kelpaa maanantaina vain voitto. Täydet pisteet helpottaisivat urakkaa melkoisesti. Botnian ja JPS:n hallitessa sarjaa kaksi viimeistä playoff-paikkaa ovat tarjolla kolmikolle Kampparit, Veiterä, ja WP 35. Varkautelaiset saavat mukaan selkävaivoista toipuneen Jimi Heinosen, joka onnistui iskemään kauden avausmaalinsa Bandyliigassa Narukerää vastaan. Heinosen merkitystä joukkueelle lienee turha korostaa. Joukkueen parhaan pelaajan panos näkyy kentällä hyvinä ratkaisuina, oikea-aikaisina syöttöinä ja tehokkaina viimeistelyinä. Jimin mukaantulo tuo uusia vaihtoehtoja ja paljon peliälyä keltapaitojen hyökkäyspäähän. Puolustuspelissä WP luottaa oikeastaan samoihin teemoihin kuin Veiterä. ”Bussi parkkiin omalle alueelle ja järkeviä rikkeitä” – taktiikka on toiminut ennenkin ja toimii myös jatkossa. Odotettavissa lienee tasainen ottelu, jonka voitto ratkeaa paremmin maalipaikkansa hyödyntävälle joukkueelle.

3 Teesiä:

 1. Jimi Heinonen. Kentän älykkäin pelaaja, jonka mukaantulo on merkittävä parannus kotijoukkueen hyökkäyspeliin.
 2. Veiterän puolustusmuuri. Kannattaa seurata miten vieraat tekevät vastustajan elämän vaikeaksi. Rikkeitä rikkeiden perään ja aina lähes koko joukkue pallon alapuolella.
 3. Voiton merkitys. Keskinäinen ottelu playoff-taistelussa on niitä kamppailuja, joita kumpikaan joukkue ei halua hävitä.

Seuraa heitä:

Jimi Heinonen, WP 35: Viime vuoden P17-maailmanmestaria on hehkutettu jo tarpeeksi. Loistava pelimies.

Juhani Heinonen, WP 35: Isoveli, jonka meriitit ovat puolustuspelissä. ”Jussista” on kehittynyt varsin varmaotteinen libero, joka katkoo vastustajien hyökkäyksiä ja käyttää hyvin ääntä avustaessaan muuta joukkuetta. Ei luovuta koskaan vaan tekee kaiken mahdollisen, jotta vastustaja ei pääsisi maalipaikoille. Purisi varmaan nilkoista, jos ei olisi häkkikypärää.

Aapo Kyllönen, Veiterä: Juniorimaajoukkueissakin esiintynyt Kyllönen oli muutamia vuosia sitten todellinen suurlupaus. Tämän jälkeen tahti on kuitenkin hieman hiipunut, mutta on yhä todella taitava ja älykäs pelaaja. Osaa liikuttaa palloa ajoissa paremmassa asemassa menevälle kaverille ja pystyy myös omiin ratkaisuihin hyökkäyspäässä.

Ere Verhelä, Veiterä: Ei ole mitenkään erityisen näkyvä tai nimekäs pelaaja, mutta sitäkin tärkeämpi joukkueelleen. Hyörii ja pyörii monenlaisessa roolissa ympäri kenttää: puolustaa suurella tunteella eikä ole ihan kädetön maalinteossakaan. Monikäyttöinen mies, joka on ehkä jopa hieman aliarvostettu. Kannattaa pitää nimi mielessä!

Nuorten Bandyliigan ottelu WP 35 – Veiterä maanantaina 13.1.2014 kello 20:00 Kämärillä. Vapaa pääsy, tervetuloa!

© Jokke Jokinen

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

 • op
 • Andritz
 • Kaksruusua
 • Lähitapiola
 • Riikinvoima

 • Lakimajakka
 • Storaenso
 • Kimmonkone
 • Laatuteline
 • Varkauden Aluelämpö