Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

P21: WP 35:n kausi päättyi pettymykseen

04.03.2013

Varkautelaiset eivät kyenneet uusimaan viime kauden pronssimitaleita, vaan WP 35 jätettiin tylysti neljänneksi Helsingin Oulunkylässä pelatussa Nuorten Bandyliigan lopputurnauksessa.

Lauantain välierään loistavalla asenteella ja kovalla työmoraalilla tullut WP ei onnistunut yllättämään kisojen ennakkosuosikkia ja isäntää Botniaa. Alku ei luvannut hyvää, kun viiden minuutin kohdalla Josua Eronen iski kotijoukkueen ensimmäisen. Aleksi Puustinen kuitenkin tasoitti muutamaa minuuttia myöhemmin rangaistuslyönnillä ja keltaiset jaksoivat roikkua taitavan ja hyvin palloa liikutelleen Botnian mukana reilut puoli tuntia. Puustisella oli vielä mahdollisuus tuoda WP tasoihin toisella rankilla, mutta lyönti meni kuitenkin ohi ja Tuomas Määtän 3-1 – maali hieman ennen taukoa lisäsi varkautelaisten tuskaa.

Toisella jaksolla WP 35 rimpuili sen minkä pystyi. Puolustus pelasi uhrautuvasti ja Juhani Heinosen saaminen mukaan lopputurnaukseen toi paljon fyysisyyttä alakerran peliin. Omat hyökkäykset kuitenkin tukehtuivat hyvin puolustaneen Botnian sumppuun tai omiin harhasyöttöihin. WP pääsi hyville lyöntipaikoille, mutta vieraiden maalissa syntymäpäiviä viettänyt Juuso Tervonen torjui maalia kohti tulleet yritykset. Loppulukemat 5-1 viimeisteli Samuli Majamäki Joni Vibergin syötöstä. Varkautelaiset kuluttivat jäähypenkkiä 50 minuutin edestä, joka ei sinänsä ole yllättävää. On selvää, että ylivoimaisella materiaalilla pelaavaa vastustajaa joudutaan välillä rikkomaan jäähyjen arvoisesti. Yllättäen myös Botnia istui samaiset 50 minuuttia. Joukkueen tähtipelaajan Teemu Määtän ote näytti lipsuvan ensimmäisen jakson kahteen jäähyyn. WP teki välierästä todellisen ottelun ja helsinkiläisten turhautuminen omiin otteisiin näkyi selvästi. Valmentaja Esa Määttä passitti pari pelaajaa koppiin kesken ottelun, kun poikia ei tuntunut pelaaminen kiinnostavan.

Joka tapauksessa Botnian perusvarma suoritus riitti finaaliin ja WP matkasi odotetusti pronssiotteluun. Toisessa välierässä Kampparit onnistui taistelemaan 5-4 – voiton Veiterästä ja näin mikkeliläiset saivat hieman lohtua edustusjoukkueen pudottua Bandyliigan finaalista.

WP 35 tehot ja jäähyt välieräottelussa Botniaa vastaan:

Aleksi Puustinen 1+0 (RL)

Niko Nissinen 10 min, Juhani Heinonen 10 min, Aleksi Puustinen 10 min, Nico Nevalainen 10 min, Ville Koskinen 10 min.

Sunnuntain pronssiottelussa WP 35:n eväät oli syöty ja Veiterä otti himmeimmät mitalit lukemin 7-3 (5-1). Lappeenrantalaiset ratkaisivat ottelun viidellä kulmalyöntimaalilla. Ottelun alku oli jälleen katastrofaalinen WP:lle, sillä käytännössä ensimmäisestä hyökkäyksestä tullut kulmalyönti upposi ohi Eemeli Puustisen. Ville Utin sihti oli kohdillaan, sillä Utti laittoi pallon maalin kattoon myös puolen tunnin kohdalla. Tällöin Veiterän johtolukemat kirjattiin 3-1. Keltaisten Jere Karvinen oli onnistunut tasoittamaan lähietäisyydeltä 9 minuutin kohdalla, mutta Veiterä karkasi Utin (3+1) ja Ere Verhelän (2+0) johdolla.

Toinen jakso oli enemmän tai vähemmän pelailua. WP pääsi kolmen maalin päähän Joel Juvosen ja Samuli Haapalaisen maaleilla. Veiterän johtaessa 6-3 Juhani Heinonen karkasi jäähypenkiltä läpiajoon, mutta Topi Peuhkuri venytti maalissa komean torjunnan. Viimeistään tähän epäonnistumiseen keltapaitojen kiri lopahti. Lopussa laitettiin vielä kunnolla painetta Veiterän alakertaan, mutta tuloksetta. Näin Veiterä otti pronssia ja jätti WP:n ilman minkäänlaisia matkamuistoja turistireissun päätteeksi. Lappeenrantalaiset olisivat varmasti halunneet finaaliin viime vuoden tapaan, mutta tällä kertaa heidän oli tyytyminen pronssiin.

WP 35 tehot ja jäähyt pronssiottelussa:

Jere Karvinen 1+0, Joel Juvonen 1+0, Samuli Haapalainen 1+0, Aleksi Puustinen 0+2, Jimi Heinonen 0+1

Juhani Heinonen 5 min, Jere Karvinen 10 min, Robert Ruippo 10 min.

Finaalissa Botnia otti omansa näytöstyyliin, kun Kamppareista ei ollut vastusta senkään vertaa, kuin WP:stä välierässä. Toinen peräkkäinen suomenmestaruus irtosi lukemin 8-1. Botnia ei hävinnyt kauden aikana yhtään ottelua, joten aivan oikeaan osoitteeseen kulta meni tälläkin kertaa. Onnittelut myös Mikkeliin Olli Mannisen suojateille. Viime vuoden neljäs sija ja pronssiottelun murskatappio vaihtui nyt hopeiseen kauden päätökseen. Ei varmaankaan harmita kovin paljoa.

Kauden päätös tiesi myös monen pelaajan junioriuran päätöstä. Muun muassa WP:n Robert Ruippoa ja Aleksi Puustista, Botnian Teemu Määttää ja Eemi Dolkia, Kamppareiden Tuomas Liukkosta, sekä Veiterän Ville Uttia ja Aleksi Seppästä, ei enää nähdä junioriotteluissa. Toivottavasti näiden pelimiesten urat jatkuvat kuitenkin Bandyliigassa. WP 35 on melko vaikeassa tilanteessa rakentaessaan A-juniorijoukkuetta tulevalle kaudelle. Puustinen ja Ruippo jäävät siis junioripuolelta eläkkeelle. Nico Nevalainen pohtii paluuta takaisin Jyväskylään ja 1994-syntyneet lähtevät armeijaan heinäkuussa. Lisäksi Jokke Jokinen muuttaa opiskelemaan Vierumäelle ja ura ei jatku WP:ssä. Toivottavasti A-juniorijääpalloa kuitenkin pelataan myös ensi kaudella Varkaudessa, sillä tänäkin talvena B:stä lainatut nuoret miehet esiintyivät edukseen ja ovat jälleen vuotta kokeneempia.

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö