Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

P21: WP 35 yllätti Veiterän

12.02.2012

Varkautelaisten voittoputki on nyt kolmen ottelun mittainen, kun Veiterä kaatui lauantaina vieraskentällä. Melko kiivastunteisen ottelun loppulukemat kirjattiin keltapaitojen hyväksi 8-3 (3-1).

Varkautelaisten hyvä asennoituminen ja ennakkoluulottomuus haastajan roolissa näkyivät ottelun ensiminuuteilla ja Veiterä oli suurissa vaikeuksissa oman pelinsä kanssa. Ottelun avausmaali nähtiin kahdeksan minuutin kohdalla, kun Niko Nissinen upotti rangaistuslaukauksen. Peli pysyi hyvin vierailijoiden hallussa, kunnes 20 minuutin kohdalla Mikko Kilpeläisen kymmenminuuttinen ja Jere Karvisen ulosajo törkeästä väkivaltaisuudesta sekoittivat pakkaa. Veiterä pääsi peliin mukaan, mutta WP-puolustus kesti aina 37 minuutille asti, kunnes kotijoukkueen Joel Pöntinen onnistui maalinteossa.

Ensimmäisen jakson loppuun saatiin lisää dramatiikkaa, kun valkopaitojen Juho Kaijansinkko sai katsella päätuomari Ilkka Vainikan punaista korttia. Näin puntit tasoittuivat ja molemmat joukkueet pelasivat ottelun loppuun vajaamiehisenä. Ulosajoa seuranneesta rankkarista Niko Nissinen viimeisteli tilanteeksi 1-2. Ennen taukoa Jimi Heinonen onnistui vielä lisäämään vieraiden johtoa, kun Veiterä-maalivahti Topi Peuhkuri tunaroi pallon Heinoselle, joka kiitti ja viimeisteli varmasti.

Toiselle jaksolle Veiterä tuli sarjakärjen ylpeydellä. Pallo liikkui, miehet liikkuivat, ja peli lähti pyörimään aivan toisella tavalla kuin avausjaksolla. Myös tulosta alkoi syntyä ja 48. minuutilla WP-puolustus joutui rikkomaan rangaistuslyönnin arvoisesti. Pöntisen päivän toinen osuma kavensi tilanteeksi 2-3. Tämän jälkeen varkautelaiset kuitenkin kokosivat loistavasti rivinsä, eikä puolustuksen väleistä enää kävelty Eemeli Puustisen vartioimalle maalille. Voittomaaliksi jäänyt 2-4 osuma oli JJ-tutkaparin käsialaa. Jokke Jokinen katkoi Veiterän hyökkäyspään vaparin ja lähti nopeaan vastahyökkäykseen. Pieni siirto keskialueella Joel Juvoselle, ja loppu onkin pelkkää historiaa. Juvosen kuskailut ja komea lyönti ohi Peuhkurin lähettivät WP:n karkumatkalle.

Keltapaidat lisäsivät johtoaan nopeasti ja reilun tunnin kohdalla Kisapuiston tulostaululla komeilivat kotijoukkueen kannalta tylyt 2-6 lukemat. Mikko Kilpeläisen ja Robert Ruipon nopeat vaparit Niko Nissiselle ja Jimi Heinoselle olivat myrkkyä päiväunia nukkuneelle Veiterä-puolustukselle. Vieraiden juhliessa kotijoukkue turhautui ja sortui jäähyilyyn. 72 minuutin kohdalla Nissinen onnistui kolmannessa rankissaan ja vieraiden johto kasvoi jo viiden maalin suuruiseksi. Tilannetta edelsi Jimi Heinosen hyvä haasto vastustajan rankkialueelle. Heinonen onnistui vielä kertaalleen ja loppulukemat 3-8 iski lisäajalla Veiterän Juuso Kärmeniemi läpiajon päätteeksi.

Selvistä loppulukemista huolimatta varsinkin kotijoukkueen tunteet kävivät yllättävän kuumina läpi ottelun. Yhteensä jäähyminuutteja kertyi 95, joiden lisäksi kaksi ulosajoa toivat otteluun ei-toivottuja piirteitä. WP 35 hallitsi kuitenkin hermonsa ja keskittyi pelaamiseen ja hyvä asenne säilyi läpi ottelun. Puolustuspeli oli totutun tiivistä ja hyökkäyspelissäkin nähtiin pitkästä aikaa paljon hyviä suorituksia. Pallo liikkui mukavasti mieheltä toiselle, eikä joukkueella ollut sarjakärjen kanssa mitään vaikeuksia. Lauantain ottelu oli ehdottomasti WP:n kauden paras esitys.

Yllätysvoitto kohensi selkeästi varkautelaisten asemia taistelussa välieräpaikasta. WP:n osalta sarja jatkuu torstaina kotiottelulla, kun vastaan asettuu sarjavitonen JPS. Kämärin jäätilanne on kuitenkin surkea, sillä jäänhoitokone sanoi sopimuksen irti muutama päivä sitten. Kenttämestareilla on varmasti miettimistä miten saada kenttä pelikuntoon loppukauden otteluihin.

WP 35 tehot ja jäähyt Veiterä-ottelussa:

Niko Nissinen 4+1, Jimi Heinonen 3+0, Joel Juvonen 1+0, Jokke Jokinen 0+1, Mikko Kilpeläinen 0+1, Robert Ruippo 0+1

Jere Karvinen ulosajo, Mikko Kilpeläinen 20 min, Samuli Haapalainen 10 min.

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö