Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

P21: WP 35 lähtee yrittämään yllätystä

04.03.2014

Nuorten Bandyliiga saadaan päätökseen tulevana viikonloppuna, kun välierät ja mitaliottelut pelataan Helsingissä. Runkosarjan neljännelle sijalle päätöskierroksella kirinyt WP 35 on varsin kovassa seurassa, sillä runkosarjassa paremmin sijoittuneita Botniaa, Kamppareita, ja JPS:a vastaan kauden maaliero näyttää lukemia 9-47.

Runkosarjan ottelut voidaan kuitenkin unohtaa, koska välierässä on kyse yksittäisestä ottelusta, jossa paineet eivät millään tavalla rasita varkautelaisia. Lauantain välierävastustaja Botnia on ollut voittamaton jo kaksi vuotta P21-ikäluokassa. Tällä kaudella Kampparit onnistui viemään helsinkiläisiltä yhden pisteen 5-5 – tasatuloksella. Botnian tilastot runkosarjassa ovat WP:n kannalta melkoisen pelottavia: tehtyjen maalien keskiarvo ottelua kohden on 8,3 ja päästettyjen 2,0. Keltapaitojen vastaavat lukemat ovat 4,9 ja 5,6. Lauantaina WP:ltä vaaditaankin kauden parasta peliä ja täydellistä onnistumista jokaisella osa-alueella, jos finaalipaikka halutaan saavuttaa. Mahdotonta se ei ole ja etenkin Oulunkylässä pelattu toinen runkosarjakohtaaminen antoi viitteitä Botnian haavoittuvuudesta. Vaikka isännät veivät tuon ottelun lukemin 5-2, hallitsi WP pallollista peliä koko toisen jakson ajan ja loi useita vaarallisia tekopaikkoja.

Se on ainakin selvää, että WP tulee otteluun suurella tunteella ilman minkäänlaisia paineita. Vaikealle kaudelle saatiin jo nyt positiivinen sävy, kun joukkue taisteli itsensä pakkovoitolla Veiterästä mukaan jatkopeleihin. Olisi kuitenkin turha lähteä pelaamaan välieriin ilman mitalitavoitetta. Mitali on yhden voiton päässä ja tämä voitto olisi keinolla millä hyvänsä raavittava. Pahin mahdollinen tilanne olisi, että huonoja esityksiä jouduttaisiin selittelemään otteluiden jälkeen. Ratkaisuotteluihin asennoituminen on kuitenkin helpompaa ja WP on varmasti valmis taistelemaan täydet 90 minuuttia. Jos oma paras suoritus ei riitä, silloin on vain todettava vastustaja paremmaksi. Ainakaan ei tarvitse selitellä.

Toisessa välierässä kohtaavat runkosarjan kakkonen Kampparit ja kolmanneksi hyytynyt JPS. Jyväskyläläisten loppukausi sujui varsin heikosti, sillä joukkue hävisi viimeisestä viidestä ottelustaan neljä. Kummankin joukkueen pelaajia lienee sivussa Bandyliigan välierien takia, joten nähtäväksi jää millaiset joukkueiden voimasuhteet ovat P21-välierässä. Kaiken järjen mukaan Kamppareiden materiaalin pitäisi riittää voittoon, mutta kauden aiemmat kohtaamiset päättyivät melko erikoisiin lukemiin. Joulukuussa JPS voitti kotonaan 8-2, mutta Kampparit otti revanssin tammikuussa 6-5 – kotivoitolla. Tässä otteluparissa voi siis tapahtua aivan mitä tahansa.

Nuorten Bandyliigan mitalien kohtalo ratkaistaan 8. – 9.3.2014 Helsingissä.

Lauantai 8.3. – välierät

klo 15:00 Kallio: Kampparit – JPS

klo 18:00 Oulunkylä: Botnia – WP 35

Sunnuntai 9.3. – mitaliottelut

klo 15:00 pronssiottelu, Oulunkylä

klo 18:00 finaali, Oulunkylä

© Jokke Jokinen

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö