Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

P21: WP 35 ja Veiterä ratkaisevat viimeisen välieräpaikan

16.02.2014

Nuorten Bandyliigan runkosarjan päätösottelussa riittää panosta ja ottelua voidaankin pitää kummallekin joukkueelle ikään kuin puolivälieränä. Voittaja pääsee taistelemaan kauden päätteeksi mitaleista ja häviäjän kausi päättyy. Tasapeli riittäisi tosin Veiterälle, mutta kumpikin joukkue lähtee aivan varmasti pelaamaan voitosta.

Maanantai-illan isäntä Veiterä on parantanut peliään loppukautta kohden ja joukkue otti voitot niin JPS:sta kuin myös Kamppareista. Suoritusta voidaan pitää jättiyllätyksenä. Veiterän peli perustuu kovaan puolustussumppuun ja vastustajan pelin rikkomiseen keskialueella. Jollain keinolla valkopaidat käyvät iskemässä muutaman hassun maalin ja voittavat pelejä. Taktiikka on todella yksinkertainen ja se toimii. Koko joukkue on sitoutunut noudattamaan määrättyä pelitapaa ja kahden kovan voiton jälkeen Veiterä lienee ennakkosuosikki kotikentällään maanantaina. Täytyy kuitenkin muistaa, että ensimmäinen keskinäinen kamppailu päättyi WP:n voittoon lukemin 4-2.

Vieraileva WP 35 on pelannut hieman alavireisesti läpi kauden. Tulokset ovat monen tekijän summa, sillä armeija, loukkaantumiset ja pelaajapula ovat piinanneet varkautelaisia. Maanantaina joukkueella on kuitenkin mahdollisuus nostaa koko kauden yleisilme selvästi positiivisempaan suuntaan. WP:n tulee löytää keinot murtaa Veiterän keskialueen sumppu ja mailaviidakko. Toivottavasti Lappeenrannan liigatuomarit viheltävät ottelun, sillä liigatason ammattilaiset osaavat kitkeä mailarikkeet pois. Varkauden ottelussa huitomiset otettiin pois ja Veiterä kulutti jäähypenkkiä peräti 80 minuutin edestä. Omassa puolustuspelissä tarvitaan paljon tahtoa ja puolustusvelvoite koskettaa jokaista pelaajaa.

Ottelu ratkennee hyvin pienellä erolla suuntaan tai toiseen. Mitään hienouksia tuskin tullaan näkemään, sillä tiedossa on enemmänkin armoton taistelupeli, jonka ratkaisee parempi joukkueena puolustaminen ja hyökkääminen. Kävi ottelussa miten tahansa, saa voittava joukkue vastaansa välierässä Botnian. Oulunkylässä pelattavan lopputurnauksen toisen välieräparin muodostavat JPS ja Kampparit.

3 TEESIÄ:

 1. Taistelupeli ilman hienouksia. Enemmän kaksinkamppailuita voittavalle joukkueelle avautuu enemmän maalipaikkoja ja sitä kautta mahdollisuudet voittoon kasvavat.
 2. Veiterän kotietu? Kotikenttä asettaa myös omat paineensa. Lisäksi viimeisen kuukauden peliesitysten perusteella WP on jälleen haastajan asemassa, joka sopii varkautelaisille paremmin.
 3. Puolustuspelin merkitys. Paremmin puolustava joukkue luo itselleen edellytykset voittoon. Veiterän kuuluisa sumppu pitää jollain keinolla pystyä murtamaan.

Nuorten Bandyliigan runkosarjan päätösottelu Veiterä – WP 35 Lappeenrannassa maanantaina 17.2.2014 klo 18:30.

© Jokke Jokinen

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

 • op
 • Andritz
 • Kaksruusua
 • Lähitapiola
 • Riikinvoima

 • Lakimajakka
 • Storaenso
 • Kimmonkone
 • Laatuteline
 • Varkauden Aluelämpö