Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

P21: WP 35 haastaa välierissä Botnian

24.02.2012

WP 35 on viikon kuluttua suuren haasteen edessä, kun keltapaidat kohtaavat Nuorten Bandyliigan välierissä runkosarjan voittaneen Botnian. Helsinkiläiset saivat kotikisat Veiterän hyydyttyä sarjan kakkoseksi hyvän alkukauden jälkeen.

WP ei lähde muuttamaan koko kauden toiminutta taktiikkaansa, vaan luottaa samoihin teemoihin kuin runkosarjassakin. Järkevä karvauspelaaminen ja keskialueen tukkiminen ovat toimineet tällä kaudella erinomaisesti. Tehtävää ei kuitenkaan helpota Oulunkylän iso jää, jolla tilaa on paljon enemmän joka suuntaan kuin vaikkapa kotoisella Kämärillä. Maalinteko on ajoittain tuottanut suuria vaikeuksia varkautelaisille. Odotukset lepäävätkin jälleen Niko Nissisen ja Jimi Heinosen harteilla. Jos nämä kaksi herraa säilyttävät tehonsa runkosarjan kaltaisissa lukemissa, WP on valmis jättiyllätykseen. Keltapaitojen valmentaja Jouni Nissinen onkin sanonut, että joukkueen pitää luottaa omaan taktiikkaansa ja uskoa siihen, että hyökkääjät viimeistelevät tarpeeksi paljon maaleja otteluiden voittamiseksi.

WP:n kokoonpano vaihteli viimeisissä runkosarjaotteluissa melkoisesti. Lähes puolet avauskokoonpanosta oli sivussa sairastelun ja loukkaantumisten vuoksi. Jääkin nähtäväksi mikä on joukkueen terveystilanne, kun lopputurnauksen aika koittaa. Vielä on myös epäselvää nähdäänkö Bandyliigassa tällä kaudella vahvoja otteita esittänyt Iiro Karppinen ja Aleksi Puustinen varkautelaisten kokoonpanossa. Valmentaja Nissinen on sanonut, että vahvistuksia ei tarvita, mutta mies yllätti koko joukkueen kutsumalla Sami Herrasen viimeiseen runkosarjaotteluun. On siis hämärän peitossa millaisella kokoonpanolla WP 35 lähtee taistelemaan mitaleista.

Botnia on kotikisojensa suurin mestarisuosikki. Joukkueella on heittää maajoukkuetason pelaajia jokaiselle pelipaikalle. Helsinkiläisten suurin tähti Teemu Määttä iski Bandyliigan runkosarjassa vakuuttavat tehot 20+6. Varsin nopeajalkainen keskikenttäpelaaja tuottaa varmasti vaikeuksia WP-puolustukselle, mutta Botnia on vahva myös puolustuspäässä. Tästä kertovat vain 25 päästettyä maalia ennen runkosarjan päättävää JPS – ottelua. Puolustuspelissä joukkueen selkeä johtaja on libero Eemi Dolk, jonka rauhalliset otteet tasapainottavat Botnian varsin hyökkäysvoittoista pelitapaa. Botnia on vain yksinkertaisesti erittäin hyvä joukkue, siitä ei pääse mihinkään. WP:n keskialueen sumppu ja varsin kova mailalla rikkominen ovat kuitenkin turhauttaneet vastustajia monta kertaa tämän kauden aikana. Pysyvätkö ennakkosuosikkien hermot kurissa, jos WP onnistuu pääsemään johtoasemaan tai oma peli ei toimikaan halutulla tavalla?

3 teesiä:
1. WP erittäin kovan haasteen edessä – riittävätkö rahkeet Botnian yllättämiseen?
2. Keltapaitojen kokoonpano – apuja edustukselta vai ei?
3. Paineet kotijoukkueella – WP:llä ei mitään hävittävää.

Vastustajia WP 35:lle ja Botnialle sunnuntain mitaliotteluihin haetaan toisesta välieräottelusta Veiterä – Kampparit. Veiterän vauhti on hieman hyytynyt varsin hyvän alkukauden jälkeen, mutta tiedot Lappeenrannasta kertovat, että edustusjoukkueessa pääosin tällä kaudella pelanneet A-juniorit ovat käytettävissä Nuorten Bandyliigan ratkaisupeleissä. Tämä nostaa lappeenrantalaisten osakkeita selkeästi ja mahdollistaa kurssin kääntämisen oikeaan suuntaan kauden tärkeimmällä hetkellä.

Kampparit on puolestaan esiintynyt varsin tasaisesti koko kauden ajan. Mikkeliläiset eivät tunnu ottavan turhia paineita vaan pelaavat rentoa ja monipuolista pallollista peliä illasta toiseen. Kumpikaan näistä joukkueista ei tule olemaan helppo vastustaja Botnialle tai WP:lle, joten tiedossa on varmasti erittäin mielenkiintoinen ja tasainen lopputurnaus.

Nuorten Bandyliigan ratkaisupelit pelataan Helsingin Oulunkylässä 3. – 4.3.2012.

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö