Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

P21 Veiterän vieraaksi

10.02.2012

Nuorten Bandyliiga jatkuu WP 35:n osalta lauantaina Lappeenrannassa, kun vastaan asettuu runkosarjan piikkipaikkaa hallussaan pitävä Veiterä. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Varkaudessa vierailijoiden niukkaan 3-4 voittoon, joten keltapaidoilla on revanssin paikka.

Kotijoukkue Veiterä on kymmenessä pelaamassaan ottelussa hävinnyt vasta yhden kerran. Lappeenrantalaiset ovatkin äityneet varsin vahvaan vireeseen huolimatta siitä, että joukkueella ei juurikaan ole käytettävissä Bandyliigassa pelaavia A-junioreita. Toisin kuin Veiterä, esimerkiksi Kampparit ja Botnia kuormittavat 1991- ja 1992-syntyneitä pelaajiaan mahdollisuuksien mukaan molemmissa sarjoissa. Joka tapauksessa, valkopaidat ovat kauden aikaisempien otteidensa perusteella selkeitä ennakkosuosikkeja lauantain kamppailussa. Veiterän pudotuspelipaikka on varmistunut jo aikoja sitten ja nyt tähtäimessä ovat varmasti runkosarjan voitto ja kotikisat kauden päätteeksi.

Veiterän vahvuus on joukkueen tasaisuus. Suuria tähtiä joukkueesta ei löydy, mutta ei tarvitsekaan; hyvä joukkuepelaaminen korvaa usein henkilökohtaiset ominaisuudet. Puolustuspelissä valkopaidat tukeutuvat tiiviiseen keskialueen sumppuun ja järkeviin rikkeisiin ennen omaa kuuttatoista. Toimiessaan tämä taktiikka on vastustajan kannalta erittäin turhauttavaa ja se mahdollistaa tiukkojen otteluiden kääntämisen omaksi eduksi. Lappeenrantalaisten hyökkäyspeli on myös toiminut tällä kaudella, siitä kertovat 71 tehtyä maalia kymmenessä ottelussa. Järkevä pelinrakentelu, nopeat luistelijat, ja oikea-aikaiset syötöt saavat hyvinkin organisoituneen vastustajan pään nopeasti pyörälle. Tähän lisättynä vaaralliset erikoistilanteet, niin voidaan sanoa, että lauantaina WP 35:n puolustusta testataan jälleen toden teolla.

Varkautelaisille tilanne on tuttu ja selkeitä ennakkosuosikkeja on laitettu ahtaalle tällä kaudella useaan otteeseen. Tiiviillä puolustuspelillä vierailijat yrittävätkin luoda mahdollisuudet voittoon. Puolustusvoittoinen pelitapa ja vastuunpakoilu pallollisessa pelissä ovat kuitenkin johtaneet siihen, että maalinteossa paineet ovat usein turhan kovat kaksikolla Jimi Heinonen – Niko Nissinen. Karu totuus on, että WP ei luultavastikaan tekisi kovin montaa maalia kauden aikana ilman kyseisiä taitureita. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että viimeistään lauantaina joukkueen on onnistuttava laajemmalla rintamalla kuin kauden aikaisemmissa peleissä. Erikoistilannepelaaminen on sen sijaan parantunut: kulmat ja rankit ovat alkaneet napsahdella tolppien väliin alkukautta paremmalla prosentilla.

Runkosarjan neljännellä sijalla majaileville varkautelaisille yksikin piste Lappeenrannasta olisi mukava bonus, mutta mistään pakkovoitosta tällä kertaa ei voida puhua. Näin ollen suuria paineita ei ole ja huippuluokan vastustaja sytyttää varmasti jokaisen pelaajan taistelemaan vieraspisteistä. Joukkueen motivaatio, valmistautuminen, ja terveystilanne ovat hyvällä tasolla, joten kaiken pitäisi olla valmista lauantain otteluun.

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö