Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

P21 välieräparit ratkeavat

20.02.2012

Välieräpaikkansa viikonloppuna varmistanut WP 35 kohtaa runkosarjan päätösottelussaan tiistaina 21.2 Kampparit. Voitolla kotijoukkue päätyy sarjakolmoseksi, mutta tappio tietää neljättä sijaa ja välieräottelua ennakkoon ylivoimaista Botniaa vastaan.

Keltapaidat lähtevät tiistaiseen otteluun hyvistä lähtökohdista. Sairastelijoita saataneen pelikuntoon ja välieräpaikan varmistuminen oli suuri helpotus koko joukkueelle. Panoksena on välieräpaikka Veiterää vastaan, joka olisi molemmille joukkueille luultavasti mieluisampi vaihtoehto kuin Botnia. Sekä WP, että Kampparit ovat nimittäin hävinneet kauden molemmat kohtaamisensa helsinkiläisille.

Vaikka Kampparit putosivatkin runkosarjan neljännelle sijalle WP:n viime aikojen hyvien otteiden seurauksena, ovat mikkeliläiset tiistain ottelussa ennakkosuosikkeja. Mustapaidat pelaavat varsin monipuolista hyökkäyspeliä; välillä nähdään pitkää palloa, toisinaan pieniä nostoja linjan taakse, ja suurimmaksi osaksi joukkue pystyy järkevään pallonpitoon ja oikea-aikaisiin ratkaisuihin hyökkäysalueella ilmapelin lisäksi myös jäätä pitkin. Kampparit osaa myös puolustaa. Hyvänä päivänä joukkueen karvauspeli ja keskialueen sumputus toimivat loistavasti, mutta aika ajoin mikkeliläisillä on ollut ongelmia saada oikeanlainen asenne puolustuspeliin. Puolustuspeli onkin suurimmaksi osaksi tahtoasia ja siihen vaaditaan vain vähän taitoa. Millaisen tahtotilan joukkue saa luotua tiistaina, se jää nähtäväksi.

WP:n kuuluisa puolustuspelaaminen on sen sijaan toiminut tällä kaudella kymmenessä ottelussa. Ainoastaan Botniaa vastaan puolustus petti pahemman kerran, kun omissa heilui peräti yhdeksän kertaa, joista seitsemän jo avausjaksolla. Toisella puoliajalla puolustustyöskentely olikin jo totutun tiivistä ja uhrautuvaa. Jos WP löytää samanlaisen taistelutahdon tiistaina kuin mitä joukkue esitti Botnia-ottelun toisella jaksolla, niin keltapaidoilla ei ole hädän päivää. Hyökkäyspeliin on myös luvassa varmasti paljon lisää voimaa, kun joukkueen tehopelaaja Jimi Heinonen ja alakerran pallollisen pelin sielu Mikko Kilpeläinen saadaan takaisin kokoonpanoon. Otteisiin on luvassa varmasti myös rentoutta, kun välieräpaikka on jo varmistettu.

3 teesiä:

1. Panokset – runkosarjan kolmas sija kiinnostaa varmasti molempia joukkueita
2. Runkosarja päättyy – asetelmien haku lopputurnaukseen
3. Tunnetaso – WP:n edellisissä otteluissa vastustaja on käynyt erittäin kuumana, kumman joukkueen pää kestää tällä kertaa?

Seuraa heitä – WP 35

Jimi Heinonen:

Palaa kokoonpanoon sairastelun jälkeen. Tekee käsittämättömiä tehoja illasta toiseen ja on varmasti erittäin vaikea pysäytettävä mikkeliläispuolustukselle. Pöytäkirjanpitäjille on tullut tällä kaudella tutuksi raapustaa numero neljä WP:n maalintekijäsarakkeeseen. Tehojen lisäksi mies jaksaa painaa kovasti töitä omaa maalia kohti. Kun käsien ja jalkojen lisäksi myös pää on kunnossa, niin miehestä on mahdoton keksiä mitään negatiivista sanottavaa. Yksi Suomen parhaista junioripelaajista.

Samuli Haapalainen:

Keskikentän ajokoira, joka raataa käsittämättömän työmäärän puolustussuuntaan jokaisessa pelissä. Ei luovuta missään vaiheessa ja ajaa tilanteet kentän päästä päähän tarpeen niin vaatiessa. Sortuu joskus lievään yliyrittämiseen ja liialliseen mailalla rikkomiseen, joka on näkynyt muutamina jäähyinä viime otteluissa. Joka tapauksessa Haapalaisen luisteluvoima tuntuu loputtomalta, hän jaksaa painaa keskikentällä vaikka täydet 90 minuuttia. Haapalaisen, niin kuin oikestaan lähes koko joukkueen, tärkein tavoite on rikkoa vastustajan peliä. Tehomiehet tekevät kyllä tarpeeksi maaleja, jotta WP pystyy voittamaan otteluita

Seuraa heitä – Kampparit

Santeri Laitinen:

Kärkipelaaja, joka näyttää vain haaveilevan jossain päin kenttää, kunnes pallo viedäänkin keskelle ja tilastoihin kirjataan maalintekijäksi numero yhdeksän. Uskomattoman tehokas viimeistelijä ja hyvä kärkikarvaaja tekee töitä myös alaspäin. Asenne kuitenkin vaihtelee ja joskus keskittyminen on aivan väärissä asioissa. Tätä WP toivoo varmasti myös tiistaina, sillä jos Laitinen pystyy hyvään esitykseen, se sytyttää koko mustapaitojen joukkueen ja varkautelaiset ovat vaikeuksissa.

Tuomas Liukkonen:

Bandyliigassakin vastuuta saava Liukkonen on tuttu mies monille WP:n pelaajille muutaman vuoden takaisesta yhdistelmäjoukkueesta, jolla saavutettiin B-nuorten SM-pronssia. Liukkonen on erittäin kovajalkainen keskikenttämies, jonka pallollinen osaaminen on huippuluokkaa. Kampparit pelaakin usein pallon hänelle täyteen vauhtiin keskialuella, jonka jälkeen muu joukkue tarjoaa Liukkoselle syöttökohteita niin laitoihin kuin puolustuksen väleihinkin.

Nuorten Bandyliigan ottelu WP 35 – Kampparit tiistaina 21.2.2012 klo 19.30 Kämärillä.

Ilmainen sisäänpääsy, tervetuloa!

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö