Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

P21 tasapeliin

24.02.2012

Nuorten Bandyliigan runkosarja päättyi kotijoukkueen osalta tiistaiseen 3-3 – tasapeliin Kamppareita vastaan. WP hukkasi kolmen maalin johtonsa mikkeliläisten kiriessä rinnalle viisi minuuttia ennen päätösvihellystä. Ennakkoasetelmat olivat melko erikoiset, sillä WP:ltä puuttui peräti neljä avauskokoonpanon pelaajaa. Myöskään Kampparit ei ollut mukana parhaalla miehistöllään.

WP:n pelaajapulaa helpottamaan hankittiin C-junioreista Topi Kauhanen ja Jaakko Keinonen. Nuoret miehet esiintyivät jälleen edukseen. Lisäksi valmentaja Jouni Nissisen todellinen yllätyskortti oli Sami Herrasen kutsuminen joukkueeseen. Uransa jatkoa pohtiva Herranen ei ollut pelannut pariin kuukauteen ennen tiistai-iltaa. Kampparit joutui puolestaan selviytymään ilman ennakossakin kehuttua Tuomas Liukkosta ja varmaotteista liberoa Juho Tikkaa.

WP 35 oli hereillä ottelun alussa ja illan teema tuli nopeasti selville. Kampparit alkoi jauhaa pallollista peliään ja WP keskittyi sumputtamaan keskialuetta. Myös keltapaidat pääsivät käsiksi palloon Niko Nissisen ja Mikko Kilpeläisen rauhoittaessa oman joukkueen peliä. Ottelun avausmaali syntyikin yllättäen yhdeksän minuutin kohdalla, kun Jaakko Keinonen ohjasi Juhani Heinosen sivurajan suoraan ilmasta sisään. Vain neljä minuuttia edellisestä, Sami Herrasen tulinen veto upposi Iikka Lempisen selän taakse. Näin WP:n yllätysvahvistukset näyttivät, että kun kutsu joukkueeseen käy, niin tehoja löytyy. Onkohan Keinosella ja Herrasella käyttöä myös lopputurnauksessa?

2-0 – tilanteessa Kampparit jatkoi vahvaa pallonpitoa, mutta tehottomuus vaivasi mustapaitoja. WP onnistui tiiviillä puolustuspelillään nollaamaan vierailijat koko ensimmäisen jakson ajan ja tauolle siirryttiinkin isäntien 2-0 – johdossa. Toisen jakson alkuun mikään ei muuttunut ja 64 minuutin kohdalla kesken Kamppareiden kovan painostuksen Niko Nissinen onnistui pilkulta. Tämän jälkeen vieraiden valmentaja Olli Manninen yritti herätellä omiaan aikalisällä. Aikalisän jälkeen vieraat alkoivat käyttää yläkarvausta, joka puri kotijoukkueeseen lähes täydellisesti. WP 35 ei päässyt mihinkään pallon kanssa ja oma peli sekosi totaalisesti pitkän pallon roiskimiseen.

WP:n puolustus joutui entistäkin kovempaan paineeseen ja virheiden määrä alkoi kasvaa. Kotijoukkue pakotettiin rikkeisiin omalla rankkialueella ja Santeri Laitisen kaksi rankkarimaalia toivat vieraat jo maalin päähän ajassa 77 minuuttia. Vieraiden ansaittu tasoitus syntyikin 85 minuutin kohdalla ja Laitinen kruunasi hattutemppunsa lähietäisyydeltä. Tasoitusmaalia edeltänyt tilanne jäi varmasti harmittamaan kotijoukkuetta. Juhani Heinosen purku osui mikkeliläispelaajaan, josta pallo meni yli rajojen. Tätä kukaan tuomarikolmikosta Pietiläinen – Johansson – Hoffren ei kuitenkaan huomannut, vaan sivuraja tuomittiin vieraille. Kotijoukkue oli jo valmistautunut omaan sivurajaansa ja nostanut miehiä ylöspäin. Näin ollen Kamppareilla oli helppo työ pujotella ohi nukkuneen WP-puolustuksen. Ottelun lopussa nähtiin vielä pari maalipaikkaa kummassakin päässä kenttää, mutta verkkoon asti palloa ei enää saatu toimitettua, näin ottelu päättyi 3-3 – lukemiin.

Joka tapauksessa tasaisen ottelun lopputulos oli oikeutettu. WP:llä oli täydet mahdollisuudet yllätykseen, mutta rahkeet eivät vielä aivan riittäneet. Tasapeli tiesi sitä, että WP jäänee runkosarjan neljännelle sijalle ja välierissä vastaan asettuu runkosarjan voittanut kivenkova Botnia. Muut joukkueet saavat välieriin varsinaisen unelmakokoonpanon, kun Veiterän ja Botnian edustuspelaajat ovat suurella todennäköisyydellä käytettävissä. WP-valmentaja Jouni Nissisen mukaan keltapaidat eivät kuitenkaan tarvitse vahvistuksia. Käytettävissä olisi periaatteessa tiistaina maalinteossa onnistuneen Sami Herrasen lisäksi tämän kauden Bandyliigassa varsin vahvoja otteita esittäneet Iiro Karppinen ja Aleksi Puustinen. Muu WP-miehistö varmasti toivookin, että Karppinen ja Puustinen saisivat kutsun joukkueeseen, sillä yksi tosiasia on tunnustettava: C-junnuja vilisevällä kokoonpanolla kyyti on kylmää lopputurnauksessa.

WP 35 tehot ja jäähyt tiistai-iltana:

Jaakko Keinonen 1+0, Sami Herranen 1+0, Niko Nissinen 1+0, Juhani Heinonen 0+1

Niko Nissinen 15 min.

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö