Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

P21: Pystyykö WP 35 uusimaan mitalin?

28.02.2013

Vuosi on kulunut, mutta näyttää siltä, että mikään ei ole muuttunut. Samat joukkueet taistelevat Nuorten Bandyliigan mitaleista kuin viime keväänä. Pelipaikkana toimii myös totuttuun tapaan Helsingin Oulunkylä ja WP lähtee haastamaan kärkijoukkueet runkosarjan neljänneltä sijalta.

Haaste on käsittämättömän kova, sillä välierissä vastaan asettuu runkosarjan tappioitta pelannut Botnia. Tilastojen valossa ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa, sillä neljä viimeistä keskinäistä ottelua Botnia on voittanut maalierolla 40–5. WP:n finaalipaikka olisi täydellinen katastrofi Botnialle. Mitä pidempään keltapaidat onnistuvat pitämään pelin tasaisena, sitä suuremmaksi mahdollisuudet yllätykselle kasvavat. Ja pitää kuitenkin muistaa kotijoukkueen ennakkosuosikin ja kotikisojen paineet. Pudotuspelit ovat aina asia erikseen ja varmasti Helsingin miehillä kypärä tärisee samaan tapaan kuin muillakin.

WP 35 lähtee välieräotteluun ilman minkäänlaisia paineita. Finaalipaikkaa toki halutaan, mutta loppujen lopuksi on tunnustettava, että melkoisen kaukaiselta haaveelta se vaikuttaa. Nyt on kuitenkin turha haaveilla, vaan laittaa kaikki peliin ja toivoa parasta. WP:llä on kuitenkin hyviä pallollisia pelaajia ja loistavia viimeistelijöitä Jimi Heinosen ja Niko Nissisen johdolla. Joka ikinen maalipaikka pitää käyttää hyväksi lauantaina, niin finaaliin on mahdollista edetä.

Botnia on ollut kuluvalla kaudella täysin ylivoimainen joukkue ja sille ei ole löytynyt kaatajaa koko kauden aikana. Toivottavasti joku pystyisi horjuttamaan helsinkiläisten valta-asemaa. Jos WP ei siihen pysty lauantaina, niin sunnuntaina on Veiterän tai Kamppareiden vuoro yrittää. Veiterä – Kampparit onkin ennakolta erittäin mielenkiintoinen välieräottelu. Kyseiset joukkueet ovat vääntäneet tasaisia pelejä tällä kaudella ja runkosarjassa voitot menivät 1-1.  Vaaka saattaa kallistua kuitenkin hieman Veiterän puolelle, sillä Kamppareiden edustusjoukkue jatkaa Bandyliigan pudotuspelejä, joten ei ole täyttä varmuutta onko mikkeliläisten valmentajalla Olli Mannisella käytössään kaikki avainpelaajat, vai tarvitseeko edustus apuja.

Seuraavassa arviot jokaisesta Nuorten Bandyliigan välieräjoukkueesta:

Botnia, runkosarjan voittaja, viime kaudella SM-kultaa:

Helsinkiläisiä on turha esitellä ja analysoida sen tarkemmin. Vain kulta kelpaa, mikä tahansa muu tulos on pettymys. Ylivoimaisella materiaalilla operoiva Botnia tulee ottamaan omansa, jos mitään ihmeellistä ei tapahdu. Toki on muistettava kotikisojen ja ennakkosuosikin paineet, joten takki auki ei Botniakaan voi lähteä mitaliotteluihin.

Kampparit, runkosarjan toinen, viime kaudella neljäs:

Kamppareiden edelliskausi päättyi pettymykseen ja tappioon WP 35:lle pronssiottelussa. Nyt on mikkeliläisten aika ottaa mitali ja tätä yritetään tutuilla keinoilla: vahva karvauspelaaminen ja rauhalliset hyökkäyksiinlähdöt ovat tuttua mikkeliläistä pelityyliä. Tasainen joukkue, jolla on kaksi todellista maalintekijää. Kalle Lempisen ja Santeri Laitisen tehopisteet ratkaisevat hyvin pitkälti mustapaitojen sijoituksen. Tolppien välissä sarjan paras maalivahti Eetu Sviili tekee kaikkensa, jotta mikkeliläiset selviytyisivät finaaliin. Hyvään maalivahtipeliin ja tehokkaaseen viimeistelyyn on hyvä tukeutua ja Veiterä on varmasti tiukoilla lauantaina.

Veiterä, runkosarjan kolmas, viime kaudella SM-hopeaa:

Veiterä koki välieräjoukkueista kovimmat menetykset viime vuoteen nähden, kun 1991-syntyneet joutuivat eläkkeelle A-junioreista. On silti pelannut varsin pirteästi läpi kauden pitämättä meteliä itsestään. Suuria tähtiä ei juuri ole, mutta Ville Utin kaltaiset liigamiehet hoitavat hommansa kentällä sen suurempia ihmettelemättä. Lappeenrantalaiset varmasti haluavat finaaliin viime vuoden tapaan, mutta Kampparit tarjoaa varmasti kovemman haasteen tällä kertaa, kuin mihin he pystyivät viime kaudella.

WP 35, runkosarjan neljäs, viime kaudella SM-pronssia:

Varkautelaiset ovat tutussa tilanteessa. Kukaan ulkopuolinen ei usko joukkueen mahdollisuuksiin ja mitaleille nousu on jälleen työn ja tuskan takana. Mitali olisi kieltämättä yllätys, finaalipaikka jättiyllätys, ja SM-kulta oikea sensaatio. Onneksi pelaajat itse ja valmentajat luottavat joukkueeseen ja se riittää. Se riitti viimekin keväänä. Nyt tilanne on helpompi, koska suuria paineita ei ole mitalittoman putken päätyttyä kevään 2012 pronssijuhliin. Onko WP pelkkä kisaturisti, vai todellinen haastaja, se selviää viikonloppuna.

Nuorten Bandyliigan ratkaisuottelut Helsingin Oulunkylässä 2.3. – 3.3.2013.

 

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö