Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

P21: Otteluennakko WP 35 – JPS

17.02.2013

Varkautelaiset pelaavat kauden viimeisen kotiottelunsa Nuorten Bandyliigassa tiistaina 19.2. ja vastassa on JPS Jyväskylästä. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Keski-Suomen lumimyrskyssä keltapaitojen hyväksi 4-3. WP pelasi alle oman tasonsa, joten nyt on oiva mahdollisuus parantaa ja hakea virettä kahden viikon päässä odottelevaan lopputurnaukseen.

WP 35:lle jäi paljon hyviä asioita mukaan viime viikkoisesta Kampparit – ottelusta, vaikka pisteet jäivätkin Mikkeliin. Niko Nissisen ja Nico Nevalaisen hyvät otteet sivutukina paransivat WP:n pelinavausta merkittävästi. Pallo saatiin ylöspäin omasta päästä, ja keskialueelta saatiin levitettyä peliä laidoille, missä odottelivat Jimi Heinonen ja Joel Juvonen. Samanlainen taktiikka tulee toimimaan myös Jipsiä vastaan. Myös puolustuspelissä nähtiin heräämisen merkkejä. Peli oli toivotun fyysistä ja mustelmia ei pelätty ottaa. Keskialue pysyi pääosin tukossa ja otteissa oli jo pudotuspelien tunnelmaa. Keltaiset osoittivat pitkästä aikaa, että joukkue pystyy haastamaan kärkikolmikossa majailevat Kampparit, Veiterän, ja Botnian.

JPS on kyntänyt läpi kauden lähes B-juniorijoukkueella. Tilanne ei ole helppo, mutta nuorella materiaalilla operoivat punapaidat ovat pitäneet ottelut edes jossain määrin tasaisina läpi kauden. Tilillä on vasta yksi voitto, mutta mitään käsipallolukemilla tulleita tappioitakaan ei ole tullut. Yhdeksässä pelatussa ottelussa omissa on heilunut keskimäärin 7,5 kertaa ottelua kohden. WP:llä tuo lukema on 4,1. Tehdyissä maaleissa ero on vieläkin selkeämpi. JPS:n tehtyjen maalien keskiarvo on 1,9 ottelua kohden, kun WP 35:llä puolestaan 7,7. Tilastot ovat kuitenkin vain lukuja, joten WP joutuu tekemään jälleen töitä kovalla asenteella koko ottelun. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa punapaitojen maalivahti Samuel Gerovoi piti omiaan pystyssä loistavilla torjunnoilla. Saa nähdä miten pitkään lukemat pysyvät tasaisina tällä kertaa. WP on joka tapauksessa ennakkosuosikki ja asenteen ja taistelutahdon ollessa kunnossa, kaksi pistettä tulee jäämään Varkauteen. Jos takki on auki ja pelaaminen ei kiinnosta, on tiedossa erittäin vaikea ottelu.

Seuraa heitä – WP 35:

Joel Juvonen: Varsin pirteä esitys viime ottelussa Kamppareita vastaan. Nosti tasoaan muutamista edellisistä peleistä merkittävästi. Ainoastaan viimeistely puuttui, mutta Juvonen on harvoin erehtynyt kahta kertaa peräkkäin. Tiistaina uppoaa #18!

Mikko Kilpeläinen: Teki juuri ensi kauden kattavan sopimuksen edustusjoukkueen kanssa. Kilpeläinen on WP-puolustuksen ehkäpä tärkein palanen 55 Bandyliigaottelun kokemuksellaan, ja se näkyykin miehen otteissa. Blokkii vetoja, ottaa vastuuta pallosta, ja käyttää fyysisyyttään puhtaasti ja oikeaoppisesti hyväkseen.

Seuraa heitä – JPS:

Samuel Gerovoi tai Ville-Matias Lammi: Maalivahteihin JPS ei kaadu. Kumpikin näistä herroista on valmis torjuntatöihin ja jos urat jatkuvat, niin mahdollisesti muutamien vuosien kuluttua Jipsin liigamiehistön avainpelaajia. Katseet kannattaakin suunnata ottelussa punapaitojen tolppien väliin.

Mikko Tammilehto: On osoittanut hyvää asennetta tahkoamalla läpi A-junioripelejä liigapelien ohessa. Armeija on sotkenut kautta, mutta jos loma-anomukset menevät läpi ja Tammilehto nähdään kentällä, tuo se Jipsin peliin paljon pallollista taitoa ja fyysisyyttä. Oikeastaan aika samantyyppinen pelaaja, kuin Kilpeläinen kotijoukkueella.

3 Teesiä:

 1. WP 35 on ennakkosuosikki. Paineita ei kuitenkaan ole, koska välieräpaikka on ratkennut.
 2. JPS-maalivahdit. Pojille tulee hiki tiistaina. Kauanko nuoret miehet kestävät Jimi Heinosen ja Niko Nissisen tykitystä?
 3. WP:n ”uusi” pelitapa. Toimiiko samaan malliin kuin Mikkelissä?

WP 35:n viimeinen kotiottelu tällä kaudella Nuorten Bandyliigassa tiistaina 19.2.2013 klo 19:30 Kämärillä. Vapaa pääsy, tervetuloa!

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

 • op
 • Andritz
 • Kaksruusua
 • Lähitapiola
 • Riikinvoima

 • Lakimajakka
 • Storaenso
 • Kimmonkone
 • Laatuteline
 • Varkauden Aluelämpö