Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

P21: Otteluennakko WP 35 – Botnia

20.01.2013

Tiistaina 22.1. WP 35 on kovan haasteen edessä, kun Kämärille saapuu hallitseva Nuorten Bandyliigan mestari Helsingin Botnia. Ennakkoasetelma on selkeä: Botnia vie pallollista peliä ja WP yrittää repiä, roikkua, ja raastaa mukana mahdollisimman pitkään.

 

Keltapaidat ovat selvinneet alkukaudesta melko helpolla ja ensimmäinen todellinen tason mittari oli kotiottelu Mikkelin Kamppareita vastaan tammikuun alussa. Tästä pelistä tuli tähän mennessä kauden ainoa tappio. Tulevana tiistaina vastus on kuitenkin pahin mahdollinen, sillä Botnian kokoonpano on kovaa valuuttaa. Helsinkiläisillä on laittaa kentälle maajoukkuetason miehiä jokaiselle pelipaikalle suurimpina tähtinään tehopelaaja Teemu Määttä ja puolustuksen tukipilari Eemi Dolk. Botnia pelaa ottelusta toiseen hyvää pallollista peliä ja joukkueen luisteluvoima on korkealla tasolla. Esa Määtän suojatit saavat kyllä kuulla kunniansa, jos liike kentällä ei miellytä. Sinipaidat ovatkin todella tasainen joukkue, jonka voittamiseen vaaditaan täydellistä onnistumista. Tähän ei ole tällä kaudella vielä kukaan pystynyt, vaikka moni on käynyt koittamassa onneaan. Kuusi voittoa kuudesta ottelusta maalierolla 71-15 kertoo osaltaan Botnian hyvyydestä, mutta myös osaltaan Nuorten Bandyliigan tasoeroista.

 

Kuten sanottua, kotijoukkue WP 35:n voitto olisi jättiyllätys, se on rehellisesti tunnustettava asia. Tunnetusti peli alkaa nollasta nollasta, joten mitään ei ole vielä hävitty ja keltapaidat lähtevät ennakkoluulottomasti haastamaan suurta ja mahtavaa Botniaa. Tiivis puolustuspeli ja keskialueen tukkiminen yhdistettynä nopeisiin vastaiskuihin ovat WP:n oljenkorsi. Varkautelaiset kokivat kovia Veiterä-ottelussa, kun Mikko Kilpeläinen ja Ville Koskinen joutuivat jättämään leikin kesken loukkaantumisten takia. Kilpeläisellä meni nilkka ja Koskisella kyynärpää. Vammojen vakavuudesta ei ole tarkempaa tietoa, mutta luultavasti kumpikin ehtii toipua kauden tähän mennessä kovimpaan otteluun. Lisäksi Jere Karvinen ja Lauri Heinonen olivat flunssan kourissa vielä viikkoa ennen ottelua, joten toivottavasti heidätkin saadaan mukaan.

 

Seuraa heitä – Botnia:

 

Teemu Määttä: Botnian ykköstykki, joka tekee kovia tehoja illasta toiseen. Erittäin nopeajalkainen keskikenttäpelaaja, joka tekee maalien lisäksi paljon töitä puolustussuuntaan. Korvaamattoman arvokas helsinkiläisille.

 

Esa Määttä: Harvemmin valmentajia kannattaa seurata pelin aikana, mutta tässä tapauksessa näin on. Määttä heiluu, huutaa, ja hilluu penkin takana kuin viimeistä päivää ja jos tulostaululla on tarpeeksi selkeät lukemat, kannattaa huomio pelin sijaan kiinnittää Botnian vaihtoaition suuntaan. Ammattilainen, joka ei siedä tappioita ja huonoja suorituksia.

 

Seuraa heitä – WP 35:

 

Nico Nevalainen: Täksi kaudeksi Varkauteen Jyväskylästä saapunut pelimies on ollut hieman ailahtelevainen kauden alussa. Kädet ja jalat kyllä käyvät, mutta ajoittain asenne puolustuspeliin on ollut hukassa. Nevalaisella on näytön paikka Botniaa vastaan.

 

Niko Nissinen: Kotijoukkueen paras pistemies tykkää pallosta niin paljon, ettei mielellään luopuisi siitä ollenkaan. Veiterä-pelissä varsin vapaassa roolissa häärinyt Nissinen tullaan tiistainakin näkemään siellä missä tapahtuu. Joka tapauksessa voidaan sanoa, että joukkueen tärkein yksittäinen pelaaja.

Nuorten Bandyliigan ottelu WP 35 – Botnia tiistaina 22.1. klo 19:30 Kämärillä. Tervetuloa!

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö