Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

P21: Otteluennakko Botnia – WP 35

24.02.2013

Nuorten Bandyliiga päättyy WP:n osalta maanantaina 25.2. Helsingissä, kun vastassa on kivikova Botnia. Varkautelaiset hävisivät ensimmäisen ottelun suurinumeroisesti 11–0, joten ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä maanantain kamppailuun.

Botnia on kulkenut voitosta voittoon ja tulee myös voittamaan runkosarjan. Kymmenen ottelua, kymmenen voittoa, maaliero 119–16. Käsittämättömät tilastot kertovat karua kieltään siitä, kuinka ylivoimaisia helsinkiläiset ovat olleet läpi kauden. Todellisia haastajia ei ole löytynyt ja nyt on jälleen WP 35:n vuoro yrittää horjuttaa hallitsevan suomenmestarin asemaa. Botnia on yksinkertaisesti ylivoimaisen taidokas joukkue, jolla ei oikeastaan ole heikkoja lenkkejä. Joukkueen roolitus on kunnossa ja jokainen pelaaja tietää kentällä miten hänen halutaan pelaavan. Maailmanmestarivalmentaja Esa Määttä osaa henkisen valmennuksen ja taistelutahdon lietsomisen omiinsa ehkä paremmin kuin kukaan muu valmentaja Suomessa. Määttä saa valmentamastaan joukkueesta parhaat tehot irti jokaiseen otteluun. Tämä on nähty niin kotimaan sarjoissa, kuin Siperian MM-turnauksessa. Viimeisimpänä esimerkkinä voidaan pitää Botnian jatkoaikavoittoa HIFK:sta Bandyliigan puolivälierissä. Tuosta joukkueesta 11 miestä nähdään kentällä myös maanantaina. Siinä sitä onkin haastetta varkautelaisille.

On vaikea pohtia WP 35:n yllätysmahdollisuuksia. Tiivis puolustuspeli ja Eemeli Puustisen täydellinen onnistuminen maalin suulla ovat lähtökohta, johon keltapaitojen on hyvä tukeutua. Myöskään omaa pallollista peliä ei tule unohtaa. Pallon pitäminen on myös tärkeässä roolissa ja pitkien kaaripallojen roiskiminen on turhaa. Alakerrassa pallon pyörittely on kuitenkin vaikeaa Botnian kovan karvauksen alla ja menetyksiin omalla alueella ei ole varaa. Botnia rankaisee näistä virheistä armottomasti. Puolustuspelin ohella omien virheiden välttäminen ja täydellinen onnistuminen maalinteossa paikasta kuin paikasta lienevät ainoat saumat WP:n yllätykselle. Panostahan ottelussa ei ole, sillä varkautelaiset jäävät runkosarjan neljänneksi ja kas kummaa, välierissä kohdataan jälleen Botnia. Edellisen kerran tällä ikäluokalla Botnia on onnistuttu voittamaan tammikuussa 2011. Silloin kaksi pistettä irtosi Mustikkamaan luonnonjäältä lukemin 4-2. Toistuuko ”Mustikkamaan ihme” maanantaina Oulunkylässä, jää nähtäväksi.

3 Teesiä:

 1. Botnian ennakkosuosikin asema. Helsinkiläiset ovat olleet samassa asemassa kauden jokaisessa ottelussa, joten paineita tuskin on.
 2. WP 35:n pallollinen peli. Onnistuuko pallonhallinta kovaa karvaavia helsinkiläisiä vastaan?
 3. Asetelmien haku välieräotteluun; viisi päivää ja uusi kohtaaminen.

Nuorten Bandyliigan runkosarjan ottelu Botnia – WP 35 Helsingin Oulunkylässä maanantaina 25.2.2013 klo 20.

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

 • op
 • Andritz
 • Kaksruusua
 • Lähitapiola
 • Riikinvoima

 • Lakimajakka
 • Storaenso
 • Kimmonkone
 • Laatuteline
 • Varkauden Aluelämpö