Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

P21: Kaksi pistettä Helsingistä

20.02.2012

WP 35 haki viimeistä sinettiä välieräpaikalleen viikonloppuna, kun varkautelaiset kohtasivat vieraskentällä Botnian ja Vestan. Keltapaidat olivat liikkeellä varsin pienellä miehistöllä sairastelun ja edustusjoukkueen pelien päällekkäisyyksien takia. Joukkue joutuikin selviytymään kahdesta ottelusta ilman vaihtomiehiä.

Lauantaina WP oli vailla mahdollisuuksia, kun Botnian tarjoilema kyyti päättyi lukemiin 9-1 (7-1). WP:n leiristä kerrottiin, että nesteytyksen kanssa oli ollut pieniä ongelmia ennen ottelua. Lisäksi joukkue oli matkassa varsin raskain jaloin, liekö poikien reisiä hapottanut perjantaiset vanhojen tanssit?

Botnia tuli otteluun kovalla sykkeellä ja puolessa tunnissa kotijoukkue oli iskenyt Teemu Määtän ja Eemi Dolkin johdolla taululle jäätävät 6-0 lukemat. WP oli täysin unessa, eikä saanut oikein mitään aikaan missään päin kenttää. Puolustus petti totaalisesti ja hyökkäyspelaaminen oli vain Niko Nissisen varassa. Juhani Heinonen yritti rauhoittaa WP:n alakerran peliä sivutuen tontilla, mutta Botnian kova karvaus ja varkautelaisten oma haluttomuus pallolliseen peliin pilasivat rauhalliset lähdöt hyökkäyksiin. Taukoluvut 7-1 kavensi Niko Nissinen maalivahti Eemeli Puustisen pitkän heiton jälkeen.

Tauolla WP-valmentaja Jouni Nissinen pyrki saamaan joukkonsa jonkinlaiseen iskuun ja tavoitteena olikin pelata hyvä toinen jakso. Tämä onnistuikin puolustuksen osalta jopa erinomaisesti, siitä kertovat vain kaksi päästettyä maalia toisella puoliajalla. Puolustus sai rivinsä jonkinlaiseen kuosiin, eikä pakkien ja sivutukien välistä enää kävelty WP:n rankkialueelle. Lisäksi keskikenttämiehet paransivat asennettaan ja tekivät kovasti töitä omaan päähän.

Hyökkäyspäässä WP oli muutamaa tekopaikkaa huomioonottamatta melko lailla aseeton. Joukkueen tehopelaajan Jimi Heinosen puuttuminen kokoonpanosta oli kova menetys vierailijoille. Totuus kuitenkin lienee se, että täydellinenkään esitys lauantaisella kokoonpanolla ei olisi riittänyt voittoon, sillä Botnian suoritus oli sen verran vakuuttava. WP:n riveistä yksi pelaaja nousi kuitenkin esiin varsin ennakkoluulottomilla otteillaan. Hän oli C-junioreista lainattu Kristian Paukkonen, jonka hyvä pallollinen pelaaminen taisi yllättää koko muun WP-leirin.

Lauantain ottelussa kävi juuri niin kuin ennakkoon aavisteltiin. Varamiehinen WP ei pystynyt haastamaan Botniaa ja näin ollen kotijoukkue korjasi helpon voiton. Varkautelaisten oli kuitenkin suunnattava ajatukset nopeasti seuraavaan otteluun, joka odotti jo sunnuntaina puolen päivän aikaan.

WP 35 tehot ja jäähyt Botnia-ottelussa:

Niko Nissinen 1+0, Eemeli Puustinen (mv) 0+1

Teemu Kauhanen 30 min -> ulosajo, Robert Ruippo 10 min, Visa Korhonen 10 min, Jokke Jokinen 10 min.

Sunnuntaina vastassa oli sarjajumbo Vesta, joka oli tällä kertaa saanut houkuteltua mukaan kahdeksan kenttäpelaajaa. Erittäin kova lumisade teki ottelusta pelkkää pitkän pallon roiskintaa, jonka päätteeksi WP:n voittolukemat kirjattiin 13-0 (6-0). Ottelun alla WP-valmentaja Nissinen puhui jälleen hyvän asenteen ja tahdon merkityksestä ennakkoon selkeästi heikompaa joukkuetta vastaan pelattaessa. Se oli hyvin tiedossa, että lepsuiluun ei ollut varaa, eikä voitto tulisi itsestään.

WP näytti kuitenkin heti ottelun alussa, että lauantain 9-1 tappio Botnialle oli unohdettu ja paljonpuhuttu asenne oli kunnossa. Neljässä minuutissa vieraat karkasivat 2-0 johtoon Niko Nissisen ja Kristian Paukkosen maaleilla. Osuma oli 1997-syntyneelle Paukkoselle uran ensimmäinen Nuorten Bandyliigassa. Tämän jälkeen WP iski maaleja tasaiseen tahtiin aina taukoon asti, eikä joukkueella ollut puolustuspäässä minkäänlaista hätää. Juhani Heinonen laukoi taukoluvut 6-0 rankkarista.

Toisella jaksolla varkautelaiset jatkoivat maalintekoharjoituksia Niko Nissisen johdolla ja 53 minuutin kohdalla tilanteessa 12-0 miehellä oli tilillään puolet keltapaitojen maaleista. WP:n tehot hyytyivät kuitenkin vajaan tunnin kohdalla ja ottelun viimeiseksi osumaksi jäi Jokke Jokisen hattutempun sinetöinyt 13-0 maali. Tämän jälkeen WP sekoitti kokoonpanonsa täysin, kun puolustajat nostettiin kärkeen ja hyökkääjät komennettiin alakertaan. Ehkäpä tästä syystä maalinteko ei enää onnistunutkaan samalla tavalla.

Valmentaja Nissinen halusikin ilmeisesti vain nähdä Visa Korhosen ja Robert Ruipon hyökkäysosaamista ja samalla rauhoitella poikaansa, ettei tämä yltyisi aivan liian koville tehoille. Viimeiset puoli tuntia olivatkin aikamoista sähellystä lumihangessa puolin ja toisin Vestan luodessa useita vaarallisia maalipaikkoja. WP:n puolustusinto oli ymmärrettävästi lopahtanut, eikä keskikentän työmyyriä tällä kertaa juuri nähty omalla alueella. Maalivahti Eemeli Puustinen joutui venymään toden teolla nollapeliinsä pysäyttämällä mm. yhden rankkarin ja pari läpiajoa. Lisäksi ylärima pelasti Puustisen kertaalleen.

Voitto Vestasta tiesi sitä, että WP 35 nähdään kevään välierissä. JPS:n teoreettisetkin mahdollisuudet neljän joukkoon menivät viimeistään sunnuntaina ja Nuorten Bandyliigan mitaleista taistellaan Botnian, Veiterän, Kamppareiden, ja WP 35:n voimin.

WP 35 tehot ja jäähyt Vesta-ottelussa:

Niko Nissinen 6+3, Jokke Jokinen 3+0, Kristian Paukkonen 2+1, Juhani Heinonen 1+1, Joel Juvonen 1+1, Teemu Kauhanen 0+2, Samuli Haapalainen 0+1, Robert Ruippo 0+1

Visa Korhonen 10 min, Eemeli Puustinen (mv) 10 min.

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö