Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

P21 ennakot viikonlopulle (Botnia, Vesta)

15.02.2012

WP 35 matkustaa Helsinkiin lauantaina 18.2, jolloin Nuorten Bandyliigan runkosarjassa vastaan asettuu Botnia. Jos WP pystyy varmistamaan välieräpaikkansa torstaina, niin ottelussa on panosta lähinnä Botnian kannalta. Helsinkiläiset hamuavat vielä runkosarjan piikkipaikkaa ja kotikisoja kauden päätteeksi.

Torstaisen JPS-ottelun merkitys korostuu, sillä WP lähtee Helsinkiin ilman kahta johtavaa pelaajaa. Niko Nissinen ja Mikko Kilpeläinen yrittävät auttaa edustusjoukkuetta Bandyliigan pudotuspeleihin kotiottelussa Akillesta vastaan. Näin ollen P21:n toiveet Botnian yllättämiseksi kokivat kovan kolauksen. Botnia on kuitenkin samankaltaisessa tilanteessa. Helsinkiläisten liigamiehistö pelaa klo 15 Oulunkylässä, joten pojat saavat pitää kiirettä, mikäli mielivät ehtiä klo 17.15 alkavaan P21-otteluun, joka pelataan Kalliossa.

Olivat joukkueiden kokoonpanot sitten millaiset hyvänsä, kotijoukkue on selkeässä ennakkosuosikin asemassa. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa WP koki niukan 2-3 kotitappion Botnian hallittua pallollista peliä lähes täysin. Sinipaitojen materiaalin laajuus riittää luultavasti rutiininomaiseen esitykseen, jonka tavoitteena on täydet pisteet ja kotikisojen metsästys. Varkautelaiset sekoittivatkin sarjan kärkipään tilannetta viikon takaisella Veiterä-voitollaan, joka säilytti Botnian mahdollisuudet runkosarjan voittoon.

Lauantain otteluun lähdetään siis melko erikoisista lähtökohdista. Jos WP on varmistanut pudotuspelipaikkansa, niin minkälaisen taistelutahdon joukkue saa luotua vieraspelimatkalle? Onko keskittyminen oikeissa asioissa ja kestääkö pää? Millään hällä väliä –asenteella joukkue ei missään tapauksessa voi reissulle lähteä, sillä tähän aikaan kaudesta aletaan jo pohjustaa asetelmia kevään välieriin. Tosiasia lienee kuitenkin se, että jos WP häviää torstaina JPS:lle, niin keltapaitojen kaikki lataus keskitetään sunnuntain Vesta-otteluun.

Sunnuntaina WP:llä on vain yksi tavoite. Mikään muu kuin voitto ei kelpaa sarjajumbosta. Varkautelaiselle jääpalloväelle tutun Tapio Tarvaisen luotsaama Vesta on kyntänyt pahasti läpi kauden. Joukkue koottiin hätäisesti kauden alla ja se on näkynyt myös peleissä. Vestan nimilista on kyllä pitkä ja komea, mutta useimpia pelaajia ei ole nähty yhdessäkään ottelussa. Päinvastoin, joukkue on joutunut pelaamaan vajaamiehisenä. Kauden alussa Varkaudessa Vesta sai mukaan vain seitsemän kenttäpelaajaa. Lukemat olivat sen mukaiset; WP korjasi 28-1 murskavoiton. Kaikki kunnia kuitenkin joukkueelle, joka ei ole luovuttanut sarjaa, vaikka takana on kymmenen tappiota maalierolla 12-196.

Asennoituminen tällaiseen otteluun on todella vaikeaa, sen tietävät niin WP-valmentaja Jouni Nissinen, kuin pelaajatkin. Minkäänlaiseen ylimielisyyteen, tai vastustajan aliarviointiin ei ole varaa. Jos tähän sorrutaan, niin pelin jälkeen saadaan jälleen jossitella oikein urakalla. Nissinen kuitenkin luottaa omiinsa, että keskittyminen ja hyvä asenne eivät riipu vastustajasta. Varkautelaiset saattavat saada tärkeimmät miehensä, Kilpeläisen ja Niko Nissisen takaisin vahvuuteensa sunnuntaina, mikäli edustuksen pudotuspelihaaveet romuttuvat ennen runkosarjan päättävää Botnia-ottelua.

3 teesiä lauantaille:

1. WP:n avainpelaajat sivussa – romahtaako joukkue täydellisesti vai pystyykö se tosissaan haastamaan Botnian?
2. Mielenkiintoinen asetelma panoksien suhteen – nähdäänkö lauantaina vain eräänlainen ”tulipahan pelattua” –ottelu, jonka loppulukemat voivat olla aivan mitä tahansa?
3. Botnian asennoituminen varamiehistä vastustajaa kohtaan – WP:n iskun paikka?

3 teesiä sunnuntaille:

1. ASENNE RATKAISEE – peli alkaa nollasta nollasta, oli vastassa sitten Vesta tai Venäjän maajoukkue, minkäänlaiseen lepsuiluun ei ole varaa
2. Joukkuepelaaminen – sortuuko WP yksinyrittämiseen ja omien asemien paranteluun pistepörssissä, vai ajaako joukkueen etu edelle?
3. Vestan kokoonpano täydellinen arvoitus – saako joukkue yllättäviä vahvistuksia vai joutuuko se jälleen pelaamaan vajaamiehisenä?

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö