Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

P17- ja P19-maajoukkueet leireilevät Varkaudessa 6.12. – 8.12.2013

05.12.2013

Suomen nuorten maajoukkueet valmistautuvat tulevan talven maaotteluihin itsenäisyyspäivän viikonloppuna Kämärillä. Edessä on kummassakin ikäluokassa kolmen päivän tiukka rypistys, jonka aikana pelaajien tulee vakuuttaa valmennusjohto ja antaa näyttöjä lopullista maajoukkuekutsua varten. Kumpikin ikäluokka matkaa tulevana talvena Norjaan: P19 pelaa MM-kisat 24. – 26.1.2014 Oslossa ja P17 taistelee Drammenissa avoimessa PM-turnauksessa 30.1. – 2.2.2014.

Molemmissa ikäluokissa on valittu noin 30 pelaajan ryhmä, josta lopulliset valinnat tehdään. WP 35 on luonnollisesti vahvasti edustettuna. P19-ikäluokassa mukana ovat Ville Koskinen ja Antti Jurvanen, jotka ovat kumpikin esiintyneet tällä kaudella WP 35:n liigamiehistössä. Jimi Heinosen tilanne on vaikea. Selkävamman vuoksi Heinonen pääsee mukaan aikaisintaan tammikuussa ja jos parantuminen ei ole toteutunut suunnitellusti, lienee koko kausi vaarassa. Jos Jimin selkä kestää, niin hän on varmasti joukkueessa., sen verran kovasta pelimiehestä on kyse. Fakta on kuitenkin se, että maajoukkueessa (tai missään muussakaan joukkueessa) ei ole järkevää peluuttaa pienestäkään loukkaantumisesta kärsivää pelaajaa. Muutoin P19-ryhmässä nähdään lähes koko viime kauden P17-maailmanmestarijoukkue. Joukkueen ykköspelaaja Botnian Tuomas Määttä edustaa Suomea parhaillaan 23-vuotiaiden kisoissa, joten hän ei osallistu leirille.  Viikonlopun mielenkiintoisimpia nimiä lienevät Villa BK:n Alex Adeheimer ja Jyväskylään Varkaudesta palannut JPS-kasvatti Nico Nevalainen.

P17-ryhmässä varkautelaisista nähdään maalivahti Saku Herranen, sekä kenttäpelaajat Kristian Paukkonen ja Fredrik Wright. Ryhmästä on syytä nostaa esiin ainakin Kamppareiden Kalle Lempinen, joka on saanut jo paljon vastuuta ja tehnyt pari maaliakin mikkeliläisten edustusjoukkueessa. Lempisen tehoja Suomi tulee tarvitsemaan Drammenissa. Hyvänä viimeistelijänä tunnettu nuori lupaus on nousemassa seuraavien viiden vuoden aikana Bandyliigan ykköspyssyjen joukkoon, jos kehitys jatkuu samanlaisena.

Viikonloppuna onkin siis oiva tilaisuus päästä seuraamaan maamme jääpalloilun tulevaisuuden nimiä. Kummallakin ikäluokalla on paljon potentiaalia, mutta kaikki tämä resurssi pitäisi pystyä siirtämään onnistumisiksi tärkeissä otteluissa. Maaottelut ovat kuitenkin harvinaisia tapahtumia pelaajille. Vaikka kyseessä on pieni laji, se ei vähennä Suomi-paidan päälle pukemisen arvoa. Leijona rinnassa edellyttää tietynlaista ammattimaisuutta, jota varmasti löytyy jokaiselta leirille valitulta pelaajalta. Kumpikin joukkue majoittuu leirin aikana Scandic Oscariin, joten nimmareita voi metsästää Kämärin ohella myös Päiviönsaaressa.

© Jokke Jokinen

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö