Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

P15-pojilla alkukaudesta arvosana hyvä+

19.12.2011

Keveka-turnauksessa hyviä otteita esittänyt WP:n P15-joukkue (C-nuoret) on kerännyt kauden viidestä ensimmäisestä ottelusta kuusi pistettä ja on sillä pistemäärällä puolivälissä sarjassa, jossa joukkueet ovat pelanneet hyvin erimäärän pelejä.

Kauden avausottelussa 20.11. Jyväskylässä vastassa oli JPS, joka on myös yksi sarjan ennakkosuosikeista. Ottelun ensimmäinen jakso oli varsin tasaista pelaamista ja hyvää juniorijääpalloa. WP nosti pelaamisen tasoaan selvästi Keveka-finaalista, jossa JPS hallitsi ottelua selvästi. Ensimmäinen jakso päättyi 1-1 tulokseen. WP:n maalista vastasi Mikael Koskinen.

Toinen puoliaika jatkui tasaisissa merkeissä. WP:n vaihtopenkki kutistui loukkaantumisen vuoksi yhteen mieheen, jolloin kaikki pelaajat eivät pystyneet käymään vaihdossa halutessaan. Ottelun edetessä ja WP:n väsyessä hallinta siirtyi JPS:lle. JPS siirtyi 2-1 rangaistuslyönnistä. Topi Kauhanen tasoitti Mikael Koskisen ottelun vielä 2-2:een. Tämän jälkeen JPS siirtyi 5-2 johtoon parilla hienolla pelitilannemaalilla. Antti Jurvanen kavensi vielä 5-3:een Kristian Paukkosen hyvän esityön jälkeen, mutta ottelun viimeisen maalin teki JPS eli ottelun lopputulos oli 6-3 (1-1).

Sarja jatkui 4.12. vierasottelulla Lappeenrannassa Veiterää vastaan. Syksyn leuto ja sateinen keli näytteli päivän aikana merkittävää roolia, mutta P15-sarjaottelu pystyttiin pelaamaan aivan ottelun loppua lukuun ottamatta asiallisissa olosuhteissa. Ottelu alkoi WP:n hallinnalla ja 0-1 maali syntyi hienolla syöttelypelillä Roope Soininen=>Kristian Paukkonen=>Antti Jurvanen. Myös seuraava maali oli näyttävän joukkuepelaamisen tulos. Asialla oli aivan sama kolmikko kuin edellä, mutta Antti Jurvanen syötti vielä Topi Kauhaselle, joka viimeisteli 0-2. Veiterä kavensi pilkulta 1-2, mutta Topi Kauhanen karkasi pari minuuttia myöhemmin tekemään 1-3. Puoliaikatulos oli 1-3.

Toisella puoliajalla Antti Jurvanen teki 2-4 lukemat Kristian Paukkosen syötöstä. Veiterä kavensi vielä hienolla kokokentän soololla 2-4:ään, mutta pian tämän jälkeen ottelu ratkesi Antti Jurvasen ja Kristian Paukkosen maaleilla lukemien muuttuessa 2-7:ään.

Viimeisissä maaleissa ratkaiseva merkitys oli maalivahti Saku Herrasen erinomaisilla avauksilla. Myös 1. puoliajan maalissa pelannut Juho Hypen onnistui erinomaisesti avauksissa. Ottelu päättyi 2-7 (1-3) lukemiin. Vaikka vastustaja ei ollutkaan ehkä sarjan vahvimpia joukkueita, niin kelta-mustat pelasivat mainiota jääpalloa haastavissa olosuhteissa.

WP:n sarja jatkui 10.12.vierasotteluilla Porvoossa ja Helsingissä, jossa vastassa olivat Akilles ja HIFK. Keli jatkui syksyisen sateisena ja lisäksi pelaamista hankaloitti kova tuuli. Akilles-ottelussa kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon, mutta WP:n Mikael Koskinen tasoitti kulman jälkitilanteesta pelin 8. minuutin kohdalla.
WP siirtyi 1-2 johtoon Jaakko Keinosen päästessä maalipaikkaan Eevert Salmen hienon syötön jälkeen. 1-3 lukemat syntyivät Jere Kauhasen terävällä lyönnillä. Topi Kauhanen syötti Antti Jurvasen tekemän 1-4 maalin. Puoliaikalukemat 1-7 tekivät Topi Kauhanen ja Kristian Paukkonen.

Toinen puoliaika pelattiin melko huonolla jäällä sateen yltyessä ottelun loppua kohti. Puoliajalla kotijoukkue Akilles sai myötä tuulen selkänsä taakse, mutta huono jää ja maalivahti Saku Herrasen ja libero Fredrik Wrightin johdolla maltilla pelannut puolustus sai pidettyä johdon turvallisena koko puoliajan. Toinen puoliaika päättyi 3-3 lukemiin. Varkautelaismaaleista vastasivat Kristian Paukkonen kahdesti ja Antti Jurvanen. Ottelu päättyi lopulta varkautelaisten 4-10 (1-7) voittoon.

Etelän tuplaottelun jälkimmäinen osa pelattiin Kallion kentällä HIFK:ta vastaan. Pääosin -98 syntyneestä ikäluokasta koostunut helsinkiläisjoukkue pyrki pelaamaan oikeaoppista jääpalloa liikkuen yhtenäisenä ja tiiviinä ryhmänä. Yksilötasolla voimassa ja tekniikassa oli kuitenkin vielä eroa sen verran, että pääosin -97 ikäluokasta koostunut varkautelaisjoukkue hallitsi ottelua alusta alkaen.

Ottelussa nähtiin hienoja suorituksia, joista erikseen voi mainita mm. Jere Kauhasen komean vapaalyönnin, joka olisi kelvannut vaikka illan urheiluruutuun. Topi Kauhanen oli edelleen mainiolla pelipäällä ja käytti kentällä olleen tilan hyväkseen. Topin saldo oli viisi maalia. Jaakko Keinonen oli tärkeässä roolissa tehden perinteisesti paljon puolustustyötä, mutta nyt näkymättömän työn lisäksi saldona oli 1+1 tehopistettä. Samaisessa roolissa myös Mikael Koskinen onnistui myös hyvin (2+1). Vanhemman ikäluokan pelaajien lisäksi maalinteossa onnistui Eevert Salmi Teemu Räsäsen syötöstä. Maalissa pelannut Juho Hypen torjui mitä torjuttavissa oli ja avasi huolellisesti peliä. -99 ikäluokasta mukana olivat Juho Holopainen, Leevi Heiskanen ja Nestori Moisio, jotka pääsivätkin kokeilemaan useita eri pelipaikkoja ottelun kuluessa. Ottelun loppulukemat olivat 4-15 (0-7).

Menneenä lauantaina WP pelasi Kämärillä sarjan toista ennakkosuosikkia Kamppareita vastaan. Kampparit olivat viiden ottelun jälkeen sarjassa puhtaalla pelillä ja huomion arviosta lisäksi oli, että mikkeliläiset olivat latoneet viidessä ottelussa jo 70 maalia! Sääennuste lupasi lauantaille hyvää keliä ja pelikeli olikin mitä parhain. Ottelu alkoi melko tasaisissa merkeissä, mutta kuten arvata saattoi, niin Kamppareiden Kalle Lempinen saadessaan pallon aiheutti aina varkautelaispäätyyn vaarallisia tilanteita. Kampparit siirtyi 0-1 johtoon rangaistuslyönnistä ja WP:n kulman jälkeisestä vastahyökkäyksestä Kalle Lempinen teki 0-2. WP:n 1-2 kavennuksen teki Kristian Paukkonen, mutta Lempinen vei Kampparit jälleen kahden maalin johtoon. Varkautelaiskavennuksen teki jälleen Kristian, mutta tähän jälleen Lempinen vastasi tehden 2-4 lukemat. Tässä vaiheessa WP:n peliä leimasi pieni hätäily, jota kauden aikaisemmissa peleissä ei juurikaan ole esiintynyt. Kristian Paukkosen vastatessa kolmannen kerran Kalle Lempisen tekemään maaliin vaikutti, että ottelusta muodostuu kahden pelaajan välinen maalikisailu. Puoliajan loppulukemiksi 3-5 teki jälleen Kalle Lempinen.

Muutoin melko hyvin pelanneen varkautelaispuolustuksen huonoin hetki sattui toisen puoliajan kymmenennen minuutin kohdalle, kun Kamppareiden Jimi Siiteri kiersi ulkokautta laitaa ja päätyä luistellen koko WP:n puolustuksen ja teki 3-6 lukemat. Jere Kauhasen ja Topi Kauhasen tekemät kavennusmaalit eivät riittäneet, kun Kampparit tekivät vielä yhden maalin, joten vauhdikas ottelu päättyi 5-7 lukemiin. Toinen puoliaika oli kotijoukkueelta ensimmäistä puoliaikaa parempaa pelaamista. Joukkuepeli on toiminut hieman paremmin ajoittain kauden aikana, mutta tyytymätön poikien otteisiin ei missään tapauksessa voi olla. Kalle Lempinen (4+1) voitti niukasti Kristian Paukkosen (3+1) pelaajien epävirallisessa. WP:n 80% 98-syntynyt puolustuslinja Eevert Salmi, Roni Hukkanen, Fredrik Wright, Roope Soininen ja Jere Kauhanen (-97) onnistuivat myös hyvin vaikka vuotta vanhempi Kalle Lempinen neljästi onnistuikin. Varsinkin Roni Hukkanen torppasi pariin otteeseen isompiaan miehekkäästi ja puhtaasti.

Kaiken kaikkiaan alkukauden arvosana on vahva ”hyvä+” ja joukkueen johto on ollut erittäin tyytyväinen joukkueen toimintaan niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

WP:n sarja jatkuu Tapanina Kämärillä, jolloin vastustajaksi saapuu PaSa Imatralta.

kuva

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö