Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

P15: Pirteä WP 35 otti kaksi voittoa

16.11.2013

P15-ikäluokka avasi Keveka-turnauksen lauantaiaamuna klo 9. Aamuottelussa Akilles voitti WP 35:n jalkapallolukemin 2-1. Olosuhteet olivat lähes täydelliset, muutama lämpöaste ja puolipilvinen sää olivat niin pelaajien kuin turnausjärjestelijöiden mieleen.

Alussa WP 35 loi muutamia tilanteita Akilles-maalille, mutta lyönnit menivät järjestään ohi. Hyvän alun jälkeen Akilles alkoi kääntää peliä itselleen ja 14 minuutin kohdalla Miro Nuutti viimeisteli kulmasta vieraille 1-0 – johdon. Kolme minuuttia tästä keltapaitoja odotti tyhjä maali Juho Holopaisen luoman tilanteen päätteeksi, mutta Akilles-puolustus ehti vielä väliin. Pari minuuttia tästä Holopaisen yritys palkittiin kotijoukkueen turnauksen avausmaalilla, kun lyönti alakulmaan painui ohi maajoukkuemaalivahti Isak Skogin.

Ennen puolen tunnin täyttymistä Akilles iski voittomaalinsa. Nuutin aamun toinen osuma maalinedusruuhkasta meni WP-puolustuksen sekoilun piikkiin.  Heti perään keltapaidat rakensivat loistopaikan, mutta tilanne kuivui jälleen heikkoon viimeistelyyn. Takaa-ajo jäi varsin vaisuksi ja näin Akilles nappasi turnauksen avausvoiton. Positiivista ottelussa oli kuitenkin keltapaidoilta se, että joukkue pyrki pelaamaan syöttelemällä, eikä pitkiä sooloiluita nähty kovinkaan paljon. Voidaan sanoa, että WP hallitsi ja Akilles korjasi pisteet. Lehdistöraati arvosti ottelun parhaaksi pelaajaksi Akilleksen Tuomas Antikaisen, joka syötti joukkueensa kummatkin maalit ja esiintyi muutenkin varsin pirteästi.

WP 35 tehot: Juho Holopainen 1+0, Leevi Heiskanen 0+1

 

Lauantain toisessa ottelussa vastassa oli JPS, joka oli voittanut Kampparit aamuottelussa 4-0. WP 35 kokosi rivinsä aamun tappiosta Akillesta vastaan ja yllätti jyväskyläläiset lukemin 2-1.

Ottelun alussa keltapaidat pyörittivät peliä ja JPS ei päässyt kunnolla liikkeelle omalta alueeltaan. Hyvä startti peliin palkittiin seitsemän minuutin kohdalla Joona Kauhasen 1-0 – osumalla. Syötön tarjoili laidalta Jooseppi Paasonen. Peli jatkui tästä eteenpäin samantyyppisenä, WP jopa hieman yllättäen hallitsi palloa ja loi muutamia tilanteita. JPS kuitenkin ryhdistäytyi ja punapaidat onnistuivat tasoituksessa 22. minuutilla Niilo Aapakarin matalalla laukauksella. Tilannetta edelsi pari JPS-kulmaa.

Peli jatkui tasaisena WP:n edelleen hallitessa hienoisesti kenttätapahtumia. Ennen puolta tuntia kotijoukkueelle avautui 4-1 – hyökkäys, mutta se johti vain pallonmenetykseen JPS:n ainoalle puolustajalle. Wepsin yritys kuitenkin palkittiin minuutti ennen loppua, kun Juho Holopaisen maaginen vapaalyönti löysi tiensä maalin kattoon. Voitto oli ansaittu ja oli jälleen ilo nähdä kentällä yritteliäs ja hyvin palloa liikutellut kotijoukkue.

WP 35 tehot: Joona Kauhanen 1+0, Juho Holopainen 1+0, Jooseppi Paasonen 0+1, Leevi Heiskanen 0+1

 

Lauantai-illan kamppailussa WP 35 kohtasi Porin Narukerän. Loistavan startin otteluun saaneet varkautelaiset korjasivat selkeän 7-2 – voiton todella vahvan esityksen päätteeksi.

Viidessä minuutissa keltapaidat karkasivat 3-0 – johtoon Leevi Heiskasen, Nestori ”Nepa” Moision, ja Joona Kauhasen osumilla. Narukerä oli varsin vaisu ja hävisi käytännössä ottelun jo ensimmäisten viiden minuutin aikana. Lisää puita uuniin latoivat Joona Kauhanen ja Kalle Laitinen; WP 35 oli karannut kymmenessä minuutissa käsittämättömän tuntuiseen 5-0 – johtoon.  Hetki tästä Narukerän Aleksi Sävelä kavensi, mutta ilo jäi lyhytaikaiseksi, sillä Juho Holopaisen tekemä 6-1 tuli jo ennen vartin täyttymistä. 22. minuutilla WP-veskari Matias Koskinen otti ottelun ensimmäisen torjuntansa, kun ”Matti” nappasi Kerän rankkarin kiinni. Ottelun loppu oli melkoista pelailua WP:n jatkaessa hyvää pallollista peliään. Pallo liikkui hyvin mieheltä toiselle ja vaarallisia tilanteita pystyttiin luomaan paljon. Holopaisen ottelun toinen ja turnauksen neljäs osuma kaunistelivat loppulukemat Wepsin hyväksi 7-2.

Kaiken kaikkiaan P15 pelasi lauantaina hyvällä perustasolla napaten kaksi voittoa kolmesta ottelusta. Akilleskin olisi ollut aamulla täysin voitettavissa, mutta joka tapauksessa joukkue voi lähteä turnauksen toiseen päivään luottavaisin mielin. Katsomossa ja kentän laidalla on kuulunut pitkin päivää mukavaa keskustelua siitä, miten hyvin WP on pelannut. Kämärillä kun harvemmin on viime vuosien aikana nähty luisteluvoimaista ja hyvin syöttelevää kotijoukkuetta.

WP 35 tehot ja jäähyt:  Juho Holopainen 2+1,  Leevi Heiskanen 1+0, Nestori Moisio 1+0, Joona Kauhanen 1+0, Kalle Laitinen 1+0, Tuomas Hyttinen 1+0, Mikke Leskinen 0+2, , Jooseppi Paasonen 0+2, Matias Koskinen (MV) 0+1

Mikke Leskinen 3 min

Sunnuntaina P15 jatkaa turnausta seuraavilla otteluilla:

klo 14:50 WP 35 – PaSa

klo 17:10 WP 35 – Kampparit

                       © Jokke Jokinen

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö