Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

JunnuKevekan ennakkotunnelmia

13.11.2013

Perinteinen P15- ja P13-ikäluokkien syysturnaus Kämärillä pelataan 16. – 17.11.2013, kun 12 joukkuetta ottavat mittaa toisistaan 30 ottelussa. Varkauden olosuhteet näyttävät hyviltä, sillä isolla jäällä on päästy treenaamaan marraskuun alusta lähtien. Ison tekojään laitteistoon tehdyt parannukset ovat ainakin tähän asti toimineet moitteetta, ja toivoa sopii, että näin on myös jatkossa.

P15-ikäluokassa kauteensa hakevat vauhtia WP 35, Kampparit, Akilles, PaSa, Narukerä, ja JPS. Kummassakin ikäluokassa pelataan yksinkertainen sarja, jonka perusteella joukkueiden sijoitukset ratkotaan. Parin joukkueen poisjäänti helpottaa turnauksen aikataulua: turnaus alkaa aikaisempia vuosia poiketen vasta lauantaiaamuna ja päättyy kohtuulliseen aikaan sunnuntaina alkuillasta. Kotijoukkue WP 35 P15 ei aseta varsinaista tulostavoitetta turnaukseen. Valmennuskaksikon Petri Holopaisen ja Ari Hautalan katseissa siintää jo runkosarja, sekä kevään SM-lopputurnaus. Totta kai jokainen peli valmistaa joukkuetta kohti tulevia tavoitteita, joita varten on tehty runsaasti töitä.

WP 35 P15:n terveystilanne on hyvä, eivätkä loukkaantumiset ole juuri haitanneet kauteen valmistautumista. Valmentajat pitävät joukkueensa vahvuuksina maalivahtipeliä, sekä luisteluvoimaa. WP:n epätasaisuus on kuitenkin ongelma, johon Holopaisen ja Hautalan on keksittävä ratkaisu kauden aikana. Kaikille pelipaikoille ei tunnu riittävän maan kärkitason pelaajia, se on vain hyväksyttävä ja yritettävä kehittyä joukkueena. P15 avaa turnauksensa heti lauantaiaamuna klo 9 Akillesta vastaan, ja turnaus päättyy sunnuntaina savolaiskamppailuun WP 35 – Kampparit.

P13-pojat ovat tällä kaudella liikkeellä varsin kapealla materiaalilla, ja WP-valmentaja Sami Hyttinen toivoisikin vielä muutamaa vahvistusta kauden alussa. Löytyisiköhän kaukalopallon tai jääkiekon puolelta innokkaita uusia jääpalloilijoita? Joukkueen harjoitusaktiivisuus on ollut hyvällä tasolla ja motivaatio pelaamiseen on kunnossa. Mitään ihmeitä WP:ltä ei kuitenkaan kannata odottaa tällä kaudella, mutta keltaiset ovat aina valmiina yllättämään ennakkosuosikit, kun sellaisen paikka tulee. P13 on uusiutunut melko paljon viime talvesta johtoporrasta myöten. Mukana on myös uusia pelaajia, joten kauteen lähdetään hieman totutuista poikkeavista lähtökohdista.

P13 ei ota turnauksesta eikä kaudesta menestyspaineita. Jokaista peliä kuitenkin lähdetään voittamaan, eihän pelaamisessa muuten olisi mitään järkeä. Valmentaja Hyttinen sanoo, että kotiturnaus on näytön paikka niin pelaajille kuin taustajoukoillekin. Kämärillä vuodesta toiseen viihtyvä yleisö haluaa nähdä yritteliään ja motivoituneen kotijoukkueen, vaikka tulosta ei tulisikaan.  Nuoremmissa WP 35 avaa turnauksen lauantaina klo 10:20 Kamppareita vastaan ja rankan rupeaman päättää HIFK-ottelu sunnuntaina klo 13:50.

Seuraavassa muutama pelaaja, joihin kannattaa kiinnittää huomiota turnauksen aikana.

Nestori Moisio WP 35: Taitava mailankäsittelijä ja maalintekijä, jonka tehoja keltapaidat tarvitsevat niin turnauksessa, kuin myös sarjapeleissä. Jalkoihin kun saadaan vielä vähän tehoja, niin puhutaan jo maan kärkitason pelimiehestä omassa ikäluokassaan. Tasaisen varkautelaisryhmän näkyvimpiä pelaajia.

Joonas Kankkunen WP 35: P15-ikäluokan paras maalivahti Suomessa? Kehittynyt nopeaa tahtia maan kärkikastiin ja viime kauden debyytti P21-runkosarjassa on hatunnoston arvoinen suoritus. Tällä nuorella miehellä ominaisuudet ovat kunnossa, joten toivotaan, että suurlupausta ei menetetä seurasta motivaation tai muiden ”turhien” syiden takia.

Tuukka Loikkanen PaSa: Suomen paras P15-ikäluokassa? Loikkasen taidot ja fysiikka tuntuvat olevan tasoa ylempänä, kuin kellään muulla saman ikäisellä, joka näkyy myös kentällä. Käytännössä PaSaa ei olisi ilman häntä. Monipuolinen yläalueen pelaaja, joka tekee järjettömiä maalimääriä pelistä toiseen. Montako kertaa vastustajan veskarin takana heilahtaa Loikkasen toimesta Keveka-turnauksessa? Asiantuntijapiirien veikkaus on vähintään 15 kertaa, joka tarkoittaa 3 osumaa per ottelu.

Saku Hämäläinen JPS: Kovatasoisen jyväskyläläisjoukkueen parhaimmistoa. Ei erotu niin selkeästi omasta joukkueestaan kuin PaSan Loikkanen, sillä ympärillä on tukku hyviä pelimiehiä. Ei kuitenkaan vähennä Hämäläisen arvoa. Tulee tekemään paljon maaleja ja osaa myös syötellä. Peliäly on loistavalla tasolla.

P15- ja P13-ikäluokkien Keveka-turnaus 16. – 17.11.2013 Kämärillä, tervetuloa!!

Virallinen otteluohjelma ja tulospalvelu löytyy täältä.

 

© Jokke Jokinen

 

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö