Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

Jääpallon koulukiertue 2018 tavoitti 1700 lasta!

12.03.2018

Jääpallon koulukiertue 2018 on viety viimeista kohdetta lukuunottamatta maaliin. Kahdeksan viikkoa kestäneen kiertueen aikana Varkauden ja ympäryskuntien lapset pääsivät pelaamaan jääpalloa alakoulun liikuntatunneilla. Osallistujamäärää saatiin nostettua vuoden takaisesta ja tänä vuonna osallistujia oli peräti 1700!

”Näkisin, että koulukiertue on meidän tärkein toimenpide, kun puhutaan uusien harrastajien rekrytoinnista. Tarjotaan mahdollisuus innostua lajista liikuntatunnilla ja näin ollen madaltaa kynnystä tulla kokeilemaan myös seuran harjoituksiin.” toteaa Jääpalloa Kaikille -hankkeen vetäjä Jokke Jokinen. 

Koulukiertueen vastuuohjaajina toimivat Niko Nissinen ja Kristian Paukkonen, apunaan Eevert Salmi ja Jooseppi Paasonen. Tuntien aikataulutuksesta ja yhteydenpidosta kouluille vastasi hankekoordinaattori Jokinen. Koulukiertueen malli on yleisesti käytössä muissa lajeissa ja Jääpalloa Kaikille -hankkeen rahoituksen myötä se oli mahdollista toteuttaa myös jääpallon osalta. Kaikilla seuroilla on Varkauden talousalueella sama haaste: syntyvyys pienenee, harrastamattomia lapsia on koko ajan enemmän, monet harrastavat vain yhtä lajia.

WP 35:n Jääpallokoulun harrastajamäärä on kuitenkin ollut kasvussa nyt kaksi vuotta peräkkäin. 2016 kauden päätteeksi pelaajia oli 13 ja nyt 35! Näistä aktiivisesti harjoituksissa käyviä on noin 30. ”Saamamme näkyvyyden ja järjestämiemme lajikokeilujen, tapahtumien ja esittelyiden myötä jääpallo koetaan jälleen haluttuna harrastuksena” iloitsee Jokinen ja jatkaa: ”Meidän täytyy jatkossakin edetä omilla vahvuuksillamme: jääpallo on verrattain edullinen laji, siinä saa raitista ilmaa ja peliaikaa riittää kaikille. Puhutaan myös herrasmiespelistä, missä ei filmata tai tapella. Lisäksi Varkaudestakin voi aidosti nousta lajin terävimpään kärkeen maailmassa. Tästä viimeisimpänä osoituksena Niko Nissisen nousu miesten MM-kisajoukkueen pelaavaan kokoonpanoon.”

Jääpalloa Kaikille -hankkeen rahoituksen päättyessä viimeistään kuluvan vuoden loppuun koulukiertue näin laajassa mittakaavassa tuskin tulee onnistumaan tulevina vuosina. Varkauden sisäisen lajikokeilukiertueen järjestämiseen etsitään erilaisia rahoitusvaihtoehtoja. ”Toivottavasti rahaa löytyy. Loppujen lopuksi olisi todella edullista, että yksi ohjaaja kiertäisi alakoulut ja esikoulut ja vetäisi lapsille jääpalloa. Tällä saataisiin turvattua jatkuvuutta siihen, että jääpallo pysyy koulujen liikuntavalikoimassa myös hankkeen päättyessä. Kouluilla on helpoin tavoittaa isoja määriä lapsia kerralla ja rekrytoida uusia harrastajia.  Näin saataisiin eniten vastinetta käytetyille resursseille” toteaa Jokinen.

Arkistokuva tammikuulta: Niko Nissinen jakamassa mailoja Joroisten alakoulun oppilaille.

 

 

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö