Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

Jääpalloa Kaikille -hankkeen kauden yhteenvetoa

14.05.2018

Jääpalloa Kaikille -hankkeen toinen toimintakausi päättyi Helatorstaihin, kun viimeisetkin liikuntakerhot päättyivät kevään osalta. Hankekausi oli vilkas ja kokonaiskävijämäärä nousi selvästi vuoden takaisesta.

Kävijämäärän nousuun oli nähtävissä useampiakin syitä: ”Toiminta saatiin hyvin käyntiin jo elokuun puolella, kun vuotta aiemmin aloitettiin lokakuussa. Lisäksi saimme tehtyä enemmän yhteistyötä eri toimijoiden kanssa, näistä esimerkkeinä päiväkotien liikunnalliset vanhempainillat sekä luistelutuokiot. Jääpallotunteja saatiin myös vedettyä jokunen jo syksyn aikana Kämärin ja Leppävirran hallissa, vaikka pääpaino olikin koulujen ulkojäille suunnatulla koulukiertueella talvikaudella.” luettelee hankekoordinaattori Jokke Jokinen.

Kaiken kaikkiaan hankekauden (elokuu 2017 – toukokuu 2018) aikana järjestettyihin tapahtumiin, liikuntakerhoihin, lajikokeiluihin, sekä muihin tempauksiin osallistui hieman yli 5300 kävijää. Suurin osa heistä oli lapsia, mutta tähän lukuun on laskettu mukaan myös tapahtumissa mukana olleen vanhemmat. Ensimmäisen hankekauden vastaava kävijämäärä oli noin 3400 kävijää, joten nousu oli selkeää.

Merkittävin osuus osallistujista saatiin talven koulukiertueelta, jolloin jääpalloa pääsi pelaamaan liikuntatunneilla 1700 alakoululaista Varkaudessa ja ympäryskunnissa. Opetusta tarjoiltiin suoraan lajin kansalliselta ja myös kansainväliseltä huipputasolta. Maajoukkuepelaaja Niko Nissisen ohella tunteja pitivät WP 35:n edustuksen kolmikko Kristian Paukkonen – Jooseppi Paasonen – Eevert Salmi. Koulukiertueen vaikutukset näkyivät positiivisesti seuran nuorimman ikäluokan harrastajamäärässä. Jääpallokoulu/P9-joukkueessa oli ennen hanketta 13 pelaajaa, kun pelaajia on nyt 34! Vanhimmat heistä siirtyvät ensi kaudeksi P10-peleihin.

Tärkeä osa hanketta olivat myös monilajiset liikuntakerhot, jotka pyörivät syyskuun alusta toukokuuhun. ”Kohteita oli yhteensä 14 ja kaikissa kohteissa kävijöitä riitti ja toimintaa kannatti pyörittää. Kerhot saivat kiitosta niin lapsilta kuin vanhemmilta ja oli mukavaa, että pystyimme tarjoamaan ilmaista liikuntaa kaikissa kuudessa kunnassa. Se oli yksi hankkeen keskeisiä tavoitteita, että mahdollistetaan lasten liikuntaharrastus riippumatta perheen varallisuudesta. Tässä onnistuttiin aika mukavasti.” toteaa Jokinen.

Liikuntakerhojen osalta kävijämäärät pysyivät pääsääntöisesti joko ennallaan tai nousivat verrattuna ensimmäiseen kauteen. Missään kohteissa ei ollut selkeää notkahdusta. Isoimmat positiiviset muutokset nähtiin hieman yllättäen Pieksämäellä Kontiopuiston koululla ja Heinäveden kirkonkylällä. ”Pieksämäellä etenkin 4-6 luokkalaiset olivat yllättävän aktiivisia ja verrattuna ekaan kauteen kävijöitä oli todella paljon, saattoi olla jopa 20 lasta kerrallaan. Ottaen huomioon kaupungin melko monipuolisen liikuntatarjonnan entuudestaan, oli mukava huomata, että meidänkin kerhoon riitti väkeä. Heinävedellä puolestaan tehtiin yhteistyötä seurakunnan iltapäiväkerhon kanssa. Se oli todella suosittu ja meidän kerho oli ikään kuin osana sitä. Menin paikalle ja kyselin lapsilta mitä he haluaisivat tehdä ja aina oli innokkaita liikkujia jo ovella vastassa!” jatkaa Jokinen.

Seuran toimintaan kerhoista oli kuitenkin vaikeaa saada harrastajia: ”Pitkät välimatkat ja jääpallon markkina-arvo tällä hetkellä. Siinä ehkä isoimmat haasteet mitä meillä oli Varkauden ulkopuolella. Kuitenkin uskoimme omaan tekemiseemme alusta alkaen ja sanoisin, että tietämys jääpallosta on lisääntynyt merkittävästi niin Varkaudessa kuin myös ympäryskunnissa. Melkein kaikki 2005-2010 syntyneet lapset talousalueemmalle ovat nyt päässeet jääpalloa pelaamaan koulussa. Jääpallo nähdäänkin lajina, jota on kiva harrastaa eikä siinä polteta loppuun nuoria pelaajia tai vanhempia ja heidän kukkaroitaan.” kertoo Jokinen.

Hankkeen jatkosta syyskaudella ei ole vielä täyttä varmuutta. Hankesuunnitelman mukaisesti hanke tulee päättää viimeistään kuluvan vuoden loppuun mennessä. Hankkeen taloustilanteen puolesta toimintaa pystyisi kesätauon jälkeen jatkamaan elokuusta ainakin marraskuuhun asti. Hankekoordinaattori Jokinen siirtyy kesäkuun alussa muihin tehtäviin ja seurajohdon tuleekin kesän aikana ratkaista miten toimintaa pystyttäisiin vielä syksyllä jatkamaan. Jokisen uusi osoite löytyy Janakkalasta aivan Hämeenlinnan kupeesta. Hän aloittaa kesäkuun alussa salibandyseura SC Urbansin kehitys- ja nuorisopäällikkönä toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella. WP 35 toivottaa onnea ja menestystä Jokelle uusiin haasteisiin!

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö