Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

Jäähysuma WP 35:n kohtaloksi

10.01.2011

Jäähyily koitui WP 35:n surmaksi lauantaina, kun Porin Narukerä karkasi näiden aikana tavoittamattomiin ja korjasi bandypisteet luvuin 4-7 (2-2) Kämäriltä.

Hyvän alun otteluun saaneen ja ensijaksolla aivan mallikasta peliä esittäneen kotijoukkue rakennelmat sortui toisen jakson alkuun ajoittuneeseen kolmen pelaajan yhden aikaiseen jäähyyn, jotka kaikki päättyivät ennen aikojaan, kun Narukerä iski pallon Ari-Pekka Ahon pömpeliin.

Ottelua oli käyty 10 minuuttia, kun Jukka-Pekka Hoffren vei joukkueensa ensimmäisellä kulmalyönnillä isännät 1-0 johtoon. Tätä seurasi yhdeksän minuuttia myöhemmin Esa Pietiläisen sivuvapari, joka yllätti Narukerän maalissa torjuneen Joni Rintalan.

Ensijaksolla isännillä oli kaikkiaan kuusi kulmalyöntiä, joten tulosta olisi voinut tulla enemmänkin, mutta nyt oli tyytyminen näihin.

Ottelun vauhdista vastannut Narukerä aloitti pyrkien pelaamaan varkautelaisten puolustuksen läpi, mutta oikea-aikaiset katkot ja Ahon torjunnat pitivät vieraat nollilla.

Vasta kun vieraat siirtyivät tarjoamaan korkeaa palloa isäntien alakerralle, alkoivat suuremmat vaikeudet. Yksi tällainen johti rankkariin, josta Tomi Mustonen kavensi ja avausjakson lisäajalla pamautti Esa Oksanen komeasti kulmasta tasoituksen.

Toisella jaksolla Narukerä nosti karvauksensa ylös, joka vaikeutti isäntien pelin käynnistämistä. Samalla nopeat suunnan muutokset johtivat rikkeisiin, joista erotuomari Ilkka Vainikka rankaisi jäähyillä. Aleksi Puustinen, Iiro Karppinen ja Jukka-Pekka Hoffren ”joutuivat” päättämään jäähynsä ennen 10-minuuttista, kun Narukerä iski pikapikaa kolme osumaa.

Eetu Karhunen vei vieraat johtoon ja hetken päästä Mustonen teki toisen osumansa. Karhusen päivän toinen osuma kasvatti johdon 2-5:een.

Mikko Kaniinin kulmasta laukoma maali näytti pudottavan isännät lopullisesti pelistä, mutta kauden aikana myös henkisesti kasvanut kotijoukkue ei lopettanut taisteluaan, vaan nousi Jyrki Tauschin kulmasta tekemällä ja Teemu Lappalaisen Tomi Herrasen syötön hyödyntämällä kahden maalin päähän.

Tässä vaiheessa isännällä oli hyvä ote pelistä, kun puolestaan vierailla oli vaikeuksia nostaa peliään.

Lopullisen niitin iski päivän kolmannellaan Tomi Mustonen saatuaan pallon kotijoukkueen karkeasta purkuvirheestä.

Vieraiden valmentaja Jouko Vihuri oli tyytyväinen lopputulokseen, sillä WP 35 teki ottelusta vieraille vaikean.

– WP 35 teki tästä todellisen taistelupelin. Pelkäsin kahden maalin johdossa, jos he saavat vielä kulmia, kun olivat jo kahdesti niissä onnistuneet. Onneksi Tomi Mustonen pelasti meidän, porilainen tuumi.

Virkaveli Juha Järveläinen voi olla tyytyväinen joukkueensa parantuneeseen asenteeseen, joka näkyy myös taisteluna kentällä.

– Avausjakso meni niin kuin olimme sopineetkin. Narukerän korkeat pallot olivat meille myrkkyä, muuten pystyimme hyvin heidät ottamaan vastaan. Toisen jakson alussa he saivat liikaa tilaa, joka johtui jäähyistämme, Järveläinen summasi.

WP 35:n maalilla Ari-Pekka Aho jatkoi hyviä otteitaan ja Lasse Karppinen panos keskikentällä oli näkyvä. Tomi Herranen kuului myös isäntien parhaisiin, kuten kahdesta jäähystään huolimatta alakerran Jukka-Pekka Hoffren ja Iiro Karppinenkin.

Mustosen ohella Karhunen ja liukas Esa Oksanen olivat vieraiden parhaat.

Tänään sunnuntaina WP 35 kohtaa HIFK:n Oulunkylässä.

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö