WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

Botnian vuoro hakea helpot pisteet Kämäriltä

16.02.2014

WP:n esitys sunnuntain kotiottelussa oli luvalla sanoen surkea. Parin maalin tappioasemaan ajautunut kotijoukkue näytti täysin aseettomalta Botnian käsittelyssä. Ensimmäisellä jaksolla ratkennut ottelu oli hidasvauhtista sunnuntailuistelua, joka päättyi lopulta vieraiden 2-8 (1-4) – voittoon.

Botnia aloitti vahvasti, kun Niklas Johansson karkasi helpon näköisesti läpi ja iski ottelun avausmaalin kolmannella minuutilla. Teemu Määttä tuplasi vierasjohdon hetkeä myöhemmin, ennen kuin WP pääsi peliin mukaan. Keltapaitojen 1-2 – kavennus oli seurausta Botnian alakerran sekoilusta. Iiro Karppinen pääsi tuikkaamaan pallon maaliin lähietäisyydeltä. Teemu Määtällä oli mahdollisuus lisätä vieraiden johtoa rankkarista, mutta A-P Aho otti tärkeän torjunnan. Puolen tunnin täyttymisen jälkeen isäntien Aleksi Puustinen pääsi myös kokeilemaan rankkaria, mutta Kevin Söderling torjui löysän vedon helposti. Heti perään Botnia lisäsi johtoaan 1-3:en ja taukolukemat 1-4 iski Tuomas Määttä maalivahti Söderlingin pitkän heiton jälkeen. Avausjaksolla päätuomari Tero Tuhkasen linja oli tiukka, mutta asiallinen. Kumpikin joukkue kulutti jäähypenkkiä varsin ahkerasti, sillä avausjaksolla jäähyjä kirjattiin yhteensä 90 minuuttia.

Toisella jaksolla lumisade haittasi hieman peliä ja jää oli varsin hidas ja pomppuinen. WP aloitti jakson peräti kolmen miehen vajaalla, kun Mikko Kilpeläinen, Aleksi Puustinen, ja Henrik Kosonen katselivat pelitapahtumia jäähypenkin puolelta. Ottelu oli jo ratkennut ja kumpikin joukkue löi paljon pitkää palloa. Botnia iski neljä lisämaalia WP:n onnistuessa kertaalleen. Isäntien maalista vastasi Jimi Heinonen, joka ohjasi Aleksi Puustisen vapaalyönnin ohi Söderlingin. Ennen tätä Botnia oli ehtinyt onnistua rankista kertaalleen ja hukata vielä yhden rankin. Tomi Herranen laukoi ensimmäisen sisään, mutta A-P Aho otti Herrasen jälkimmäisen yrityksen kiinni. Aho oli kotijoukkueesta ainoa, jolle voi antaa tunnustusta hyvästä suorituksesta. Koko muulla joukkueella, niin pelaajilla, kuin valmentajillakin, on peiliinkatsomisen paikka. Miksi tätä koko hommaa ylipäätään tehdään, jos jätkiä ei edes kiinnosta taistella pelejä loppuun asti.