Seuraava ottelu

WP 35 vs Botnia (Helsinki)

Lauantaina 17.02. 2024 klo 15:00

Botnia haki avauspisteet Kämäriltä

21.11.2011

Uudistunut kotijoukkue hävisi selkein 5-9 (2-4) lukemin kotonaan pirteälle Botnialle vaihtelevissa olosuhteissa.

Avausjaksolle WP 35 sai taakseen myötätuulen ja pienen etulyöntiaseman, mitä joukkue ei kuitenkaan osannut hyödyntää. Oikeastaan ottelun kuva nähtiin jo ottelun toisella minuutilla, kun kotijoukkueen Aleksi Puustinen menetti pallon omalla kenttäpuoliskollaan ja Jukka Loukkola käytti paikan mainiosti hyväkseen nostamalla pallon lähietäisyydeltä verkkoon.

Kotijoukkue kuitenkin sai painetta vieraiden maalille ja 8. minuutilla Jukka-Pekka Hoffrén tasoitti 1-1:een kulman jälkitilanteesta. Tätä ennen Joel Sundström oli ehtinyt missata rankin, jonka kentän parhaaksi noussut Botnian maalivahti Niko Laakso torjui. Tasoituksen jälkeen isännät saivat hienokseltaan otetta, mutta ylärimaa lähemmeksi keltapaidat eivät päässeet.

Vajaan puolentunnin kohdalla vieraiden keskikentän moottori Teemu Määttä löi pienestä kulmasta tarkalla laukauksella vieraat jälleen johtoon. Pari minuuttia tästä ja sama herra siirsi tilanteeksi 1-3 vapaalyönnistä. Ratkaisun makua oli ilmassa 37. minuutilla, kun Tomi Herranen joutui rikkomaan rangaistusalueella ja Jukka Loukkola löi 11 metrisen varmasti sisään ja kotijoukkueen valmennuskaksikko Jorma Saastamoinen- Harri Kauhanen oli pakotettu käyttämään aikalisä. Aikalisän jälkeen WP piristyi hiukan ja ajoittain pirteästi esiintynyt Iiro Karppinen kavensi 2-4:een pari minuuttia ennen taukoa.

Toiselle jaksolle luisteli vahvasti nousuun uskova kotijoukkue ja sai luotua toisen jakson alkajaisiksi kolme avointa tekopaikkaa, ensin tuhlasi Sundström lähietäisyydeltä, heti perään Puustinen kulman jälkitilanteesta ja kolmantena oli vuorossa Henrik Kosonen, jonka avopaikan hienosti läpi ottelun torjunut Laakso torjui.

Toisen jakson alku olikin ottelun kulminaatiopiste, sillä vain minuutti Kososen läpiajon jälkeen Mika Liikanen röyhi irtopallon verkkoon tilanteeksi 2-5 ja heti seuraavasta hyökkäyksestä Määttä 2-6. Ottelu oli taputeltu viimeistään 75. minuutilla, kun Joshua Eronen käytti kotijoukkueen laiskan puolustuspelaamisen hyväksi tehden tilanteeksi 2-7. Loppu olikin pelailua ja maaleja tehtiin tasatahtiin. WP 35:n lopuista maaleista vastasivat Sundström, Karppinen ja Lasse Laakkonen, kun vieraiden kaksi viimeistä iski Liikanen ja Tero Määttälä.

Kotijoukkueelta voi nostaa esiin ottelusta yhden nimen, nuori Mikko Kilpeläinen näytti esimerkkiä kokeneimmille eikä tehnyt ottelussa virheen virhettä. Toinen maininnan arvoinen oli kahden maalin Karppinen, joka ajoittain väläytteli keskikentällä. Muuten kotijoukkueen peli jätti parannettavaa joka osa-aluella. Maalivahti Ilkka Hoffrenin avauspelaamisesta yläkerran viimeistelyyn. Vaikka olosuhteet tekivät pelaamisesta vaikeaa, sen taakse on nähdynlaisella virhemäärällä turha piiloutua. Valmentaja duolla Saastamoinen- Kauhanen lienee edessä unettomia öitä ennen ensi lauantain Narukerä- ottelua.

Botnia esitti ajoittain viihdyttävää pelaamista, keskikentän Määttä-Loukkola-Maksimenko olivat pelipäällä, samoin alati rankkialueella vaarallinen Määttälä. Maalivahti Laakso oli suvereeni maalillaan. Tällä herralla on kaikki portit auki maajoukkueeseen saakka.

Tuomaritrio Simo Pyysing- Tom Niiranen-Tero Tuhkanen olivat ajan tasalla läpi ottelun.

2024 © WP 35 | Design: HAAJA

  • op
  • Andritz
  • Kaksruusua
  • Lähitapiola
  • Riikinvoima

  • Lakimajakka
  • Storaenso
  • Kimmonkone
  • Laatuteline
  • Varkauden Aluelämpö